title
 

TEOLLISEN MUOTOILUN SUUNNANNÄYTTÄJÄ

Lahden seudun yritykset ovat jo vuosikymmeniä ammentaneet kilpailukykyä muotoilusta. Muotoilu on geeneissä – se on tuotekehitysammattilaisten, muotoilijoiden ja tuotteiden käyttäjien yhteistyötä. Muotoilulla luodaan Lahden seudulle uutta bisnestä, entistä toimivampia julkisia palveluita ja viihtyisiä ympäristöjä olla ja elää – työpaikkoja ja hyvinvointia.

Muotoiltuja brändejä

Lahden seudulla toimii lukuisia muotoilulla menestyneitä ja maailmallakin tunnettuja yrityksiä. Mm. Isku, Kemppi, Luhta, Stala, jotka ovat jo vuosia hyödyntäneet paikallista teollisen muotoilun huippuosaamista sekä käyttäjiltä saatavaa tietoa ja palautetta tuotekehityksessään.

 

Muotsikka

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti on alansa huippu Suomessa ja tunnettu ja tunnustettu myös maailmalla. Muotsikassa opiskelijat tekevät tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa. Monet Muotsikan kasvatit ovat päätyneet maailmalle muotoilun huipputiimeihin, aina Applea myöten.

 

MUOTOILUINSTITUUTTI >

 

500+
MUOTOILIJAN EKOSYSTEEMI

ALUEELLA YLI
200
MUOTOILUALAN YRITYSTÄ

Satoja muotoiluammattilaisia

Lahden seudulla toimii lähes 200 pientä muotoilupalveluyritystä tai yksityistä elinkeinonharjoittajaa. Osaajia on muotoilun kaikilta osa-alueilta. Design Lahti FINDista löytää helposti Lahden seudun eri suunnittelualojen ammattilaiset yrityksen avuksi tai kumppaneiksi tuotekehitysprojekteihin, liiketoiminnan digitalisointiin, brändin rakentamiseen ja viestintään.

Muotoilusäätiö

Suomen Muotoilusäätiö sijaitsee syystäkin Lahdessa. Se edistää ja tukee muotoilun tieteellistä tutkimusta ja koulutusta sekä kehittämistyötä, jakaa apurahoja ja avustuksia, ylläpitää muotoilukeskusta ja harjoittaa muotoilun tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

Muotoilu - Lahti Business Region

Asukkaat muotoilijoina

Lahen D:n, kaupunkiseudun asukkaista koostuva tuotekehityspaneelin jäsenet ovat aktiivisesti mukana tuotteiden, julkisten palveluiden ja kaupunkiympäristön kehittämisessä. He ovat osallistuneet mm. Lahden kauppatorialueen, tapahtumien, monitoimitalojen, vesipisteiden ja pyöräkatosten suunnitteluun sekä useisiin Muotoiluinstituutin opiskelijoiden tuotekehitysprojekteihin.

Haluatko kuulla, miten yrityksesi voi hyödyntää Lahden seudun muotoiluosaamista?

Sari Kesäniemi

asiakkuuspäällikkö
puh +358 50 383 8328
sari.kesaniemi(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Tomi Tura

johtaja
puh +358 50 323 1050
tomi.tura(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Marian Vainiomäki

asiakkuuspäällikkö
puh +358 40 505 7775
marian.vainiomaki(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Mikko Kyle

liiketoimintakehittäjä
puh +358 40 558 7091
mikko.kyle(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Show Buttons
Hide Buttons