title
 

KUSTANNUSTEHOKAS YMPÄRISTÖ

Helposti tavoitettava ja kustannustehokas ympäristö sekä vahvat yritys- ja osaamisverkostot kannustavat yrityksiä menestymään ja uudistumaan.

40%
EDULLISEMPI
VUOKRATASO

ASUKKAITA
150 000+

ASUNTOJEN KESKIHINTA
1900
EUROA/M²

8500
YRITYSTÄ

EDULLISEMMAT TOIMITILAT JA TONTIT

Toimitilojen vuokrat sekä tonttien hintataso ovat Lahden seudulla huomattavasti edullisemmat kuin Helsingin seudulla ja muualla eteläisessä Suomessa. Toimitilojen vuokrat ovat keskimäärin 40 % halvemmat kuin pääkaupunkiseudulla. Kustannussäästöjä tuovat myös Lahden seudun asuntojen hinnat, jotka ovat merkittävästi alhaisemmat kuin pääkaupunkiseudulla.

SUJUVAT YHTEYDET JA SIJAINTI

Lahden seutu on tiiviisti rakennettu ja sisäiset välimatkat ovat lyhyet. Sujuva liikkuminen alueen sisällä, pääkaupunkiseudun läheisyys ja nopeat yhteydet sinne sekä alueen oma vahva palvelutarjonta ja yritysverkostot luovat tehokkuutta ja kustannusetua Lahden seudulla toimiville yrityksille. Asiakkaat ovat lähellä; 150 kilometrin säteellä on 80 % Suomen markkinoista ja koko Suomi on tavoitettavissa yhden vuorokauden sisällä. Pietariin, Venäjän kasvaville markkinoille, on vain 2,5 tunnin matka.

Lahti Business Region - Sijainti

SITOUTUNUT JA OSAAVA HENKILÖSTÖ

Kustannusetua yrityksille tuo myös sitoutuneen ja ammattitaitoisen työvoiman hyvä saatavuus. Lahden seudulla toimii kolmen yliopiston muodostama Lahden Yliopistokampus sekä Lahden ammattikorkeakoulu ja ammatillinen oppilaitos Koulutuskeskus Salpaus. Vuosittain yli 25000 opiskelijaa suorittaa ylilopisto-, korkeakoulu- tai ammatillisia opintoja Lahden seudulla.

Myös pääkaupunkiseutua jonkin verran edullisempi palkkataso tuo yritykselle kustannussäästöjä. Päivittäinen työssäkäyntialue on laaja sisältäen Helsingin, Kouvolan ja Hämeenlinnan, mikä myös takaa osaavan työvoiman saatavuuden. Lahdessa toimivat yritykset ovat antaneet erityisen suuren painoarvon työvoiman sitoutuneisuudelle ja pysyvyydelle.

Työvoimakustannukset

  • Helsinki

  • Lahti

Haluatko tietää Lahden seudun kustannushyödyistä Sinun yrityksellesi?

Sari Kesäniemi

asiakkuuspäällikkö
puh +358 50 383 8328
sari.kesaniemi(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Tomi Tura

johtaja
puh +358 50 323 1050
tomi.tura(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Marian Vainiomäki

asiakkuuspäällikkö
puh +358 40 505 7775
marian.vainiomaki(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Show Buttons
Hide Buttons