About

MUUNTAUTUVA UUDISALUE VANKALLA HISTORIAPERIMÄLLÄ

Lahden kaupungin keskustan kainalossa sijaitseva Hennalan uljas punatiilinen kasarmialue vapautui asumis- ja toimitilakäyttöön vuonna 2014. Historiaa henkivässä ja arvokkaassa miljöössä on 36 rakennusta. Varuskunta-alueelle ja sitä ympäröivään kaupunginosaan on suunnitteilla runsaasti uusia asumiseen ja yritystoimintaan kaavailtuja tiloja. Monien mahdollisuuksien Hennalasta muodostuu tulevaisuudessa yli 10 000 asukkaan vireä asumis-, palvelu- ja työpaikkakeskittymä.

Hennalassa ja sen naapurissa Launeella on jo nyt kattava palvelutarjonta kauppakeskittymineen, kouluineen ja päiväkoteineen. Uudelle alueelle on kaavailtu sijoitettavaksi kaupungin ja valtion toimintoja, kulttuuri- ja liikuntapaikkoja sekä lisää kaupallisia palveluita, yritys- ja yhdistystoimintaa.

Tavoitteena olisi saada Hennalan seisake uudelleen avatuksi, sillä se edistäisi junamatkustamista – parhaimmassa tapauksessa kyytiin voisi nousta koti- tai työpaikan ovelta.

Hennalan vanhojen kasarmirakennusten myynti yllätti positiivisesti, kysyntää on ollut paljon ja kauppoja on tehty vauhdilla. Senaatin ja Royal House -yhtiön välisen kaupan jälkeen vanhoista rakennuksista myymättä on vain sotilaslääketieteellinen museo, joka on puolustusvoimien käytössä. Hennalan kehittäminen keskittyy jatkossa uudisrakennusalueisiin, kuten arkkitehtuurikilpailun voittajatyön toteuttamiseen.

Tilaa suurille asiakasvirroille

  • Maa-alue n. 77 ha
  • Rakennuskanta n. 65 000 m2
  • Senaatti Kiinteistöt: valmiina 36 rakennusta, tilaa 80.000 kem2, runsaasti pysäköintitilaa
  • Ympäröivä kaupunginosakokonaisuus 500 000 m2
  • Tutustu tarkemmin www.hennala.fi

Arkkitehtuurikilpailun voittaja, “flowerpower”

Hennala – Tulevaisuuden osaamiskeskus

LahtiUudistuu -sivuilla esitellään Lahden  keskustan kehittämishankkeita ja muita kaupungin aluekehityshankkeita.  Kyseiset sivut ovat osa Lahden kaupungin viestintää. Hankkeiden edistymistä esittelevästä aineistosta ja sen ylläpidosta vastaa Lahden kaupunki.

LAHTI UUDISTUU

 

Loistava sijainti

Paljon uudisratkaisuja tarjolla

Erinomainen saavutettavuus

Hyvät palvelut

KYSY LISÄTIETOJA

MIIKA LAAKSO

liiketoimintakehittäjä
puh +358 40 547 7160
miika.laakso@ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

4 HYVÄÄ SYYTÄ SIJOITTUA LAHDEN SEUDULLE

1_ylivoimainen_sijainti

2_tehokas_ymparisto

Vahvat verkostot

4_kasvava_kehittyva

Show Buttons
Hide Buttons