Kansainvälisten jättiketjujen johdosta farkkukauppiaaksi

04.12.2017

Nimi ja ikä: Aleksi Salminen, 33 vuotta
Yritys: Mooster Denim
Slogan: Mooster Denim – Suomen paras farkkukauppa.

 

Pitkäaikainen intohimo synnytti Suomen parhaimman farkkukaupan, joka henkilöityy kauppiaaseen. Aleksi Salmisen Mooster Denim on konseptimyymälä, jossa asiakas otetaan vastaan lämmöllä ja vaikkapa kahvikupposen kera. 

Mooster Denim on Lahden Rautatienkadulle perustettu vanhan ajan perheyritys, perinteiselle amerikkalaiselle farkkukulttuurille kumartava konseptimyymälä, jossa ostokokemukseen kuuluu, että asiakkaita kohdellaan kuin ystäviä. Aleksi Salminen, lahtelaistunut yrittäjä kulki pitkän tien muodin parissa, suurten vaateketjujen johdossa ennen kuin päätti toteuttaa haaveensa ja perustaa yrityksen. Mooster Denim perustettiin vuonna 2016 ja on jo kerännyt mainetta palvelevana ja osaavimpana farkkukauppana.

”Päätös lopettaa työt suuryrityksen johdossa ja perustaa oma kauppa lähti meidän lapsilta. Tuntui, että työt veivät kaiken aikani, ja vaikka olin kotona, en ollut läsnä. Halusin keskittyä työn sijaan perheeseeni. Yrittäjäksi lähtemisessä kiinnosti vapaus ja oman intohimon toteuttaminen. Ainakin stressi olisi sitten itse aiheutettua,” Salminen nauraa. ”Halusin perustaa Suomen parhaimman farkkukaupan, jossa liike henkilöityy vahvasti kauppiaaseen ja tarinat yrityksen sekä brändien takana tuodaan esille.”

Lahtelaisuus on voimavara ja ylpeyden aihe

Myymälä löysi paikkansa vanhan pubin tiloista. ”Lahden Rautatienkadulla yrittäjät pitävät yhtä ja täällä on hyvä meininki,” Salminen kertoo. ”Moosteriin voi tulla hengailemaan – hyvä fiilis kaupassa sitouttaa asiakkaat tulemaan ostoksille yhä uudestaan ja puskaradio levittää parhaiten meidän mainetta ympäri Suomea.” Kaikkea tekemistä määrittää kuitenkin kaupallinen fokus. ”Tempaukset ja tapahtumat otetaan yrittäjän selkänahasta. Uskon kuitenkin, että kaikella ns. ylimääräisellä tekemisellä tehdään myös bisnestä.”

”Lahden Rautatienkadulla yrittäjät pitävät yhtä ja täällä on hyvä meininki,” Salminen kertoo. ”Moosteriin voi tulla hengailemaan – hyvä fiilis kaupassa sitouttaa asiakkaat tulemaan ostoksille yhä uudestaan ja puskaradio levittää parhaiten meidän mainetta ympäri Suomea.”

Lahti kehittyy koko ajan yhä monipuolisemmaksi. Täällä on ihan erilainen meno kuin vaikka kymmenen vuotta sitten. Uusia yrityksiä syntyy jatkuvasti ja ihmiset ovat ylpeitä lahtelaisuudestaan. Yhdessä tekemisen meininki yrittäjien kesken on voimakas. Lahdessa parasta ovat ihmiset.”

Moosterin tuotteissa näkyy perinteisen vaateteollisuuden arvostus ja vastuullisuus.

Vastuulliset pienyrittäjät pistävät kampoihin suurille tekijöille

Moosterin tuotteissa näkyy perinteisen vaateteollisuuden arvostus ja vastuullisuus. ”Myymäni merkit ovat laadukkaita sekä kestäviä perinteisiä farkkubrändejä. Vaatteita käytetään ja rakastetaan, niitä huolletaan ja korjataan, kunnes ne menevät rikki. Vastuulliseen yrittäjyyteen kuuluu myös korkealaatuinen palvelu sekä asiakkaista huolehtiminen.”

Salminen puhuu intohimoisesti pienten kivijalkakauppojen puolesta. ”Kauppa on digitalisaation vuoksi murroksessa ja tulevaisuus näyttää, miten vaikkapa isojen markettien käy. Uskon vakaasti siihen, että verkkokaupat ja kivijalkamyymälät kulkevat toinen toistaan tukien käsi kädessä. Ihmiset haluavat kokemuksia ja tunnetta, ei pelkkää kylmää kaupantekoa. Palataan tav allaan menneeseen ja kuitenkin katsotaan uusin silmin tulevaa.”

”Ihmisen kohtaaminen – ja kuunteleminen asiakaspalvelutilanteessa ovat asioita, joita ei voi rahassa mitata.”
 

Kolme hyvää syytä toimia Lahden seudulla?

· Ihmiset ja verkostot

· Keskeinen sijainti ja lyhyet välimatkat

· Lahti tuntuu kodilt

Mooster Denimin ovat perustaneet Aleksi Salminen yhdessä veljensä kanssa. Salminen tekee myös yrityskonsultointia ja opettaa kaupan alan opiskelijoita. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Dressmannin aluepäällikkönä, Carlingsin maajohtajana sekä KappAhlin toimitusjohtajana.

www.moosterdenim.fi  |  Mooster Denim Instassa

 

Mooster Denim on Lahden Rautatienkadulle perustettu vanhan ajan perheyritys, perinteiselle amerikkalaiselle farkkukulttuurille kumartava konseptimyymälä, jossa ostokokemukseen kuuluu, että asiakkaita kohdellaan kuin ystäviä.


Lue lisää Lahden seudun kiinnostavia yritystarinoita: Sinne Store | Dooroom | Puine | Kahiwa Coffee Roasters | Bistro Popot...
 


Kiinnostuitko Lahden seudusta? Jos haluat lisätietoja Lahden bisnesympäristöstä, klikkaa alla olevasta linkistä eteenpäin. Voit lähestyä meitä missä tahansa asiassa. 

 

Jos kiinnostuit Lahden seudusta sijoittumismielessä, tutustu myös Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun! Valjastamme yrityksellenne asiantuntijatiimin, joka selvittää haluamasi asiat. Palvelu on ilmaista eikä sido yritystänne mihinkään. 

www.lahtibusinessregion.fi/all-inclusive