M-Eazy Music hioo timantteja ja tuottaa listahittejä

24.01.2018

Nimi ja ikä: Simo Pirhonen, 32 vuotta

Yritys: M-Eazy Music

Slogan: No business like show business!

 

Yksi Suomen suurimpia musiikkialan toimijoita sijaitsee Lahdessa. M-Eazy Music on noussut kymmenessä vuodessa yhdeksi maan merkittävimmäksi itsenäisen musiikkialan toimijaksi. Musiikkiala on jo jonkin aikaa käynyt läpi murrosta, mutta tulevaisuus näyttää M-Eazy Musicin silmiin valoisalta. Musiikkia tuotetaan omissa studioissa niin Lahessa kuin Losissakin.

 

M-Eazy Music on kaksi kertaa Vuoden Tuottaja -Emmalla palkitun Henri ”MGI” Lanzin vuonna 2007 perustama ohjelmatoimisto, joka pitää sisällään musiikin tuotantoyhtiön, levymerkin, kustannusyhtiön sekä ohjelmatoimiston. Oman levymerkin talliin kuuluvat muun muassa muusikot Evelina ja Nikke Ankara sekä ohjelmamyyntiin mm. räppärit Arttu Lindeman, Aste sekä Suomen suosituimpiin tubettajiin kuuluva Jaakko Parkkali.”
 

Musiikkia tuotetaan omissa studioissa niin Lahessa kuin Losissakin.

 

”Kasvunäkymät ovat hyvät, alalla on paljon mahdollisuuksia ja keinoja kehittää liiketoimintaa. Tutka on päällä lisätekijöitä varten koko ajan ja uusia suunnitelmia syntyy jatkuvasti,Simo Pirhonen, M-Eazy Musicin tuotantopäällikkö kommentoi.

”Lahti on meidän koti – mutta musiikkia tuotetaan myös lahden toisella puolla Los Angelesissa. Täältä on helppo kulkea lentokentälle ja siitä jenkkeihin, joten kansainvälisyys on meille todella luonteva asia. Meillä onkin ollut studio myös Losissa jo pitkään,” Simo kertoo.

Vuosi 2016 oli erityisen hyvä vuosi tuotantoyritykselle – M-Eazy Music saavutti muun muassa ennätyksen Spotifyn Suomen listaykkösissä ja 200 prosentin kasvun liikevaihdossa vuodesta 2016 vuoteen 2017. He olivat myös osallisina maailman arvostetuimmalle Billboard-listalle kivunneissa biiseissä, muun muassa Billboard Dance Chart listaykkösessä. MGI on työskennellyt muun muassa sellaisten kansainvälisten artistien kuin Justin Bieber, Kylie Minogue ja Sian kanssa.
 

”Omien artistien kuten Evelinan ja Nikke Ankaran läpimurrot Suomen kärkiartistien joukkoon ovat mieltä lämmittäviä ja erityisiä saavutuksia myös meille taustajoukoille. Sanoisin, että olemme hyviä tunnistamaan talentin ja hiomaan sitä. Sen myötä olemme myös hyviä tekemään hittejä. Myös ohjelmatoimistomme on kaikilla mittareilla yksi maamme osaavimmista.” Pirhonen kehuu.

 

Kansainväliset markkinat parin tunnin lentomatkan päässä

Onnistumiset musiikkialan tuotantoyhtiössä maistuvat ekstramaukkailta, kun pääsee työskentelemään hyvien ystävien kanssa rakkaan asian parissa. Lahti on M-Eazy Musicille luonteva keskipiste, koko yrityksen ydintiimi on asunut pitkään alueella.

”Lahti on meidän koti – mutta musiikkia tuotetaan myös lahden toisella puolla Los Angelesissa. Täältä on helppo kulkea lentokentälle ja siitä jenkkeihin, joten kansainvälisyys on meille todella luonteva asia. Meillä onkin ollut studio myös Losissa jo pitkään,” Simo kertoo.

Lyhyt etäisyys ja helpot kulkuyhteydet pääkaupunkiseudulle tekevät verkostoitumisen Suomessakin erittäin helpoksi.

”Tämä yhdistettynä kohtuulliseen vuokratasoon ja asumiskustannuksiin tekee Lahden meille helpoksi paikaksi toimia ja asua”, Simo jatkaa.

Kansainvälisten verkostojen lisäksi Pirhonen toivoo entistäkin enemmän paikallista yhteistyötä.

”Verkostoituminen on ollut aina helppoa Lahdessa ja pääkaupunkiseudulla, mutta sitä ei ikinä tapahdu liikaa. Yritykset, jotka ovat kiinnostuneet vaikkapa tapahtumatuotannosta, saavat ottaa meihin mieluusti yhteyttä”, Pirhonen vinkkaa ja toivottaa myös uudet yritykset tervetulleiksi Lahden seudulle.

M-Eazy Musicin Oman levymerkin talliin kuuluvat muun muassa muusikot Evelina ja Nikke Ankara sekä ohjelmamyyntiin mm. räppärit Arttu Lindeman, Aste sekä Suomen suosituimpiin tubettajiin kuuluva Jaakko Parkkali.”

M-Eazy Music on Emma-palkitun tuottaja Henri ”MGI” Lanzin vuonna 2007 perustama monipuolinen musiikin tuotantoyhtiön, levy- ja kustannusyhtiön sekä ohjelmatoimiston muodostama kokonaisuus. M-Eazy Musicin talliin kuuluu Suomen suosituimpia artisteja Nikke Ankarasta Evelinaan aina tubettajiin, kuten Jaakko Parkkaliin. Yhteistyötä tehdään myös kansainvälisillä musiikkikentillä maailman suurimpien artistien kanssa.

www.meazymusiclive.fi | M-Eazy Music Instassa

 

Kolme hyvää syytä toimia Lahden seudulla?

1. Hyvä sijainti ja yhteydet

2. Kompakti koko

3. Hyvä ja eteenpäin kannustava ilmapiiri varsinkin yrittäjien keskuudessa

 

Kiinnostuitko Lahden seudusta? Jos haluat lisätietoja Lahden bisnesympäristöstä, klikkaa alla olevasta linkistä eteenpäin. Voit lähestyä meitä missä tahansa asiassa.

 

Jos kiinnostuit Lahden seudusta sijoittumismielessä, tutustu myös Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun! Valjastamme yrityksellenne asiantuntijatiimin, joka selvittää haluamasi asiat. Palvelu on ilmaista eikä sido yritystänne mihinkään.

www.lahtibusinessregion.fi/all-inclusive

 

 

 

 

Show Buttons
Hide Buttons