Palkittu Materflow tekee 3D-tulostuksesta kansainvälistä bisnestä

24.01.2018

Nimi: Mark Poutanen

Yritys: Materflow Oy

 

Futuristiselta kuulostava 3D-tulostus on vahvasti tätä päivää – ja jopa ihan arkipäivää. Lahtelainen Materflow tekee tulostusta kansainvälisille markkinoille valtavalla kasvulla. 
 

Palkittu Materflow tekee 3D-tulostuksesta kansainvälistä bisnestä. Toimitusjohtaja Mark Poutasen tuleva vuosi näyttää kiireiseltä ja erittäin mielenkiintoiselta.
 

”Tulevaisuus näyttää todella hyvältä, muutama iso asiakkuus on nyt käynnistynyt pidemmän työstämisen jälkeen. Me tiedetään, että me ollaan hyviä – ulkomaalaisetkin asiakkaat valitsevat juuri meidät yhteistyökumppanikseen. Se on indikaattori, että ollaan tehty oikeita asioita oikeaan aikaan. Kasvukin on ollut joka vuosi 100 prosentin luokkaa, tavoitteena on aina pyrkiä tuplaamaan edellisvuosi”, Poutanen iloitsee.
 

Kilpailuvalttina meillä on nopeat toimitukset, laatutakuu ja paikallisuus – Lahti on hyvin keskeinen kaupunki toimia Suomessa.

 

3D-tulostamisella tehdään asioita ja tuotteita lisäämällä materiaalia, sen sijaan, että sitä poistettaisiin perinteisen tuotannon tapaan. 3D-tulostamisella voidaan käytännössä tehdä virtuaalisesta mallista mitä tahansa fyysisiä tuotteita, nopeasti ja yksilöllisesti.
 

Me tiedetään, että me ollaan hyviä – ulkomaalaisetkin asiakkaat valitsevat juuri meidät yhteistyökumppanikseen. Se on indikaattori, että ollaan tehty oikeita asioita oikeaan aikaan.

 

”Kilpailua alalla on jo Suomessakin. Meidän kokoisia yrityksiä täällä on neljä ja lisäksi on useita pienempiä. Kilpailuvalttina meillä on nopeat toimitukset, laatutakuu ja paikallisuus – Lahti on hyvin keskeinen kaupunki toimia Suomessa. Määrällisesti eniten asiakkaita meillä on täällä kotimaassa, mutta eniten tavaraa lähtee ulkomaille”, Poutanen kertoo.
 

Asiakkaita riittää isoista yrityksistä yksityishenkilöihin. ”Pääasiassa asiakkaamme ovat yrityksiä, joille tulostamme joko yksittäisiä osia tuotteisiin, tai kokonaan omia lopputuotteita suoraan kaupan hyllyille”, Poutanen jatkaa. ”Olemme tulostaneet esimerkiksi suojakuoria jalkaproteeseihin, osia sukelluslaitteisiin ja erilaisiin elektroniikkatuotteisiin.”
 

Koulun yrittäjyyskurssilta vahvaan vientiin kansainvälisille markkinoille 

Opiskellessaan Lahden ammattikorkeakoulussa mediatekniikan insinööriksi, Poutanen tutustui 3D-tulostamiseen. Idea oman yrityksen perustamiseen syntyi koulun yrittäjyyskurssilta. Yrityksen kaksi alkuperäistä jäsentä on ollut mukana alusta saakka.
 

”Lähdimme rohkeasti viemään yritysideaa eteenpäin ja sijoitimme siihen – se kannatti ja nyt meillä onkin jo kolmen osakkaan ohella kaksi vakituista työntekijää mukana”, Poutanen kertoo.
 

”Lähdimme rohkeasti viemään yritysideaa eteenpäin ja sijoitimme siihen – se kannatti."

 

Materflow on myös tarjonnut paikkoja harjoittelijoille erilaisista kouluista, mutta hyviä tyyppejä on haasteellisempi löytää.

”Nimenomaan hyviä ja osaavia tekijöitä tarvitaan lisää tulevien muutosten myötä, koska kasvua on niin paljon näköpiirissä”, Poutanen pohtii. ”Koulutustaustalla ei ole niin väliä, kunhan hyvä asenne tekemiseen löytyy.”
 

Lahti on sijainniltaan optimaalinen kansainvälisen vientiyrityksen pyörittämiseen

Vaikka Lahti ei olekaan Materflown perustajien synnyinkaupunki, se on vahvasti yrityksen kotipaikka ja tulee pysymäänkin sellaisena.

Meidän tuotteet lähtevät Lahdesta eteenpäin niin kumipyörillä kuin lentorahtinakin, joten keskeinen sijainti on meille a ja o.”

”Lahdesta on niin helppo ja nopea käydä palavereissa missä tahansa Suomessa – ja todellisuudessa Lahdesta pääsee lentokentälle ja satamiin yhtä hyvin ja nopeasti kuin Helsingistäkin. Meidän tuotteet lähtevät Lahdesta eteenpäin niin kumipyörillä kuin lentorahtinakin, joten keskeinen sijainti on meille a ja o.”
 

Lahden edut niin yritys- kuin asuinkaupunkinakin ovat esimerkiksi pääkaupunkiseutuun nähden suuret.

”Täällä pääsee omalla autolla liikkumaan kätevästi, yrittäjälle aika on rahaa,” Poutanen naurahtaa. ”Vuokrat ovat edullisemmat kuin pääkaupunkiseudulla, koskevatpa ne sitten liiketiloja tai asuntoja.”

 

Materflow on vuonna 2013 perustettu 3D-tulostuksen erikoisosaaja. Asiakkaita yrityksellä on yksityishenkilöistä suuryrityksiin. Yritys toimii Lahdessa, josta on helppo lähettää tuotteita ympäri maailmaa.

 

www.materflow.com | Materflow Instassa

 

3D-tulostamisella tehdään asioita ja tuotteita lisäämällä materiaalia, sen sijaan, että sitä poistettaisiin perinteisen tuotannon tapaan. 3D-tulostamisella voidaan käytännössä tehdä virtuaalisesta mallista mitä tahansa fyysisiä tuotteita, nopeasti ja yksilöllisesti.

 

Kolme hyvää syytä toimia Lahden seudulla?

1. Edullisuus asua ja yrittää.

2. Sopiva koko, helppo liikkua.

3. Toimivat kulkuyhteydet lentokentälle ja pääkaupunkiseudulle.

 

Kiinnostuitko Lahden seudusta? Jos haluat lisätietoja Lahden bisnesympäristöstä, klikkaa alla olevasta linkistä eteenpäin. Voit lähestyä meitä missä tahansa asiassa.

 

Jos kiinnostuit Lahden seudusta sijoittumismielessä, tutustu myös Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun! Valjastamme yrityksellenne asiantuntijatiimin, joka selvittää haluamasi asiat. Palvelu on ilmaista eikä sido yritystänne mihinkään.

www.lahtibusinessregion.fi/all-inclusive

 

 

 

Show Buttons
Hide Buttons