Nuorten yrittäjien Preeco.fi muutti Lahteen

29.03.2018

Neljä nuorta miestä, kolme kotimaista verkkokauppaa ja noin 15 miljoonan euron yhteenlaskettu liikevaihto. Kärkölästä kotoisin olevat Henrik Viitala ja Juho Horkka sekä yhtiökumppanit Juha-Matti Raappana ja Jani Laitinen perustivat opiskeluaikana Oulussa yrityksen, jonka kotipaikaksi vaihtui keväällä 2017 Lahti.

Kärkölässä lapsuutensa asunut ja Oulussa kauppatieteitä opiskellut Henrik Viitala on yritteliäs nuori mies. Myyntivainua karttui kenties jo lapsuudessa, sillä Viitalan isoisä pyöritti paikallista rautakauppaa. Opettaja-isän ja virkamies-äidin poika aloitti bisneksen teon jo lukioaikana pienistä kalan perukkeista, joita hän ja Juho Horkka tilasivat kiinalaisesta verkkokaupasta ja myivät kotimaassa eteenpäin. Pikkuhiljaa jälleenmyyntituotteiden valikoima alkoi kasvaa. Ensin Viitala huomasi ohittamattoman tarjouksen säkkituoleista. – Tilasin niitä kerralla vähän reilummin, mutta unohdin mainita asiasta vanhemmilleni. He olivat hieman ihmeissään, kun pihaan peruutti kuorma-auto, jonka lastina oli satoja säkkituoleja. Hetken aikaa meillä oli niitä kaikki paikat täynnä, hän naurahtaa.
 

Suomenkielinen sivusto ja puhelinsoiton päässä oleva asiakaspalvelu alkoivat tuottaa nopeasti hyvää tulosta.


Liikevaihdon kasvua 40 prosenttia vuosittain

Viitala huomasi oman kokemuksensa kautta, että verkkokaupassa on imua. Opiskellessaan Oulun yliopistossa kauppatieteitä hän perusti Juho Horkan sekä Kokkolasta ja Kempeleessä kotoisin olevien opiskelukavereidensa, Juha-Matti Raappanan ja Jani Laitisen kanssa Preeco.fi vapaa-ajan tuotteiden verkkokaupan. Säkkituolien lisäksi yritys myi alkuun muun muassa puutarhakalusteita, kasvihuoneita ja hierontapöytiä. Vaikka samoja tuotteita sai tilattua lukemattomista kansainvälisistä verkkokaupoista, suomenkielinen sivusto ja puhelinsoiton päässä oleva asiakaspalvelu alkoivat tuottaa nopeasti hyvää tulosta. – Tuotenimikkeitä oli aluksi vain muutamia, nykyisin niitä on useita satoja. Preecon liiketoiminta on kasvanut joka vuosi noin 40 prosentilla ja sen alla on nykyisin muitakin verkkokauppoja, kuten kuntosalilaitteisiin ja -varusteisiin erikoistunut gorillasports.fi sekä vauvakulma.fi, josta saa kaikki lastentarvikkeet kotiovelle kannettuina. Omistamme osan myös mm. Freddy Suomen liiketoiminnasta sekä muutamista muista brändeistä, Viitala kuvailee vahvassa kasvussa olevan yrityksen toimintaa.


Viihtyisä kaupunki ja logistisesti paras vaihtoehto

Kun Preecon osakkaat saivat opintonsa Oulussa päätökseen, kolmen kauppatieteen maisterin ja yhden hammaslääkärin omistama yritys muutti Lahteen. Viitalan ja yhtiökumppaneiden verkkokaupat ja kaksi varastoa työllistävät tällä hetkellä 30 henkilöä ja niiden yhteen laskettu liikevaihto on noin 15 miljoonaa euroa. Yrityksen toimistotilat sijaitsevat Aleksanterinkadulla, Vaahterasalin naapurissa. Varastokin on vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä, vanhan Lasitehtaan kiinteistössä.
– Ouluun emme halunneet jäädä, eikä kellään meistä ollut hinkua Helsinkiin. Lahti tuntui juuri sopivan kokoiselta, viihtyisältä, hintatasoltaan edulliselta ja logistisesti parhaimmalta vaihtoehdolta. Vuosaaren satamaan saapuvat kontit tulevat Lahteen tunnissa ja toimitukset ovat täältä nopeita kaikkialle Suomeen. Jos asiakas tilaa jonkin tuotteemme tänään, hän saa sen yleensä jo huomenna, Viitala toteaa. Hän kertoo Preecon yrittäjien hoitavan tapaamiset ja yhteydenpidon asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin pääosin puhelimen, sähköpostin tai Skypen välityksellä.
 

Lahti tuntui juuri sopivan kokoiselta, viihtyisältä, hintatasoltaan edulliselta ja logistisesti parhaimmalta vaihtoehdolta. Vuosaaren satamaan saapuvat kontit tulevat Lahteen tunnissa ja toimitukset ovat täältä nopeita kaikkialle Suomeen.


– Toimimme lähes sataprosenttisesti verkossa ja sähköisesti, aivan kuten asiakkaammekin. Henrik Viitalan mukaan LADEC oli yrityksen apuna sopivien tilojen kartoittamisessa ja edesauttoi muun muassa varastotilojen löytymisessä näppärän välimatkan päässä toimistolta. – Saimme hyödyllistä tietoa myös mm. rekrytoinnista ja paikallisista rekrytapahtumista. Lahdessa on hyvin saatavilla tarvitsemaamme työvoimaa eli IT-alan osaajia ja asiakaspalvelijoita. Palkkasimme juuri vähän aikaa sitten kolme uutta koodaria. – Tykkäämme siitä, että meillä työskentelevät ovat nuoria tai vähintäänkin samanhenkisiä. Kun porukka on samalla aaltopituudella, töihin on kiva tulla. Pidämme kerran kuukaudessa tyhy-päivän, jolloin käymme läpi firman kuulumisia ja teemme yhdessä jotain mukavaa. Viime kuussa kävimme Escape Roomissa ja syömässä, Viitala päättää.

 

Verkkokaupan löydät osoitteesta: https://preeco.fi/

 

Kiinnostuitko Lahden seudusta? Jos haluat lisätietoja Lahden bisnesympäristöstä,
tutustu Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun!  Voit kääntyä puoleemme missä asiassa tahansa! Palvelu on ilmaista eikä sido yritystänne mihinkään.
Valjastamme yrityksellenne asiantuntijatiimin, joka vastaa kysymyksiinne, tekee haluamanne selvitykset sekä sijoittumistilanteessa huolehtii käytännön asioiden sujumisesta.

 

Tutustu muihin yritystarinoihin täällä!

Show Buttons
Hide Buttons