title
 

YMPÄRISTÖLLÄ ON MERKITYSTÄ

Lahden seutu tarjoaa yrityksille monipuolisen toimintaympäristön. Asukkaana voit nauttia urbaanista kaupunkikulttuurista ja Vesijärven rantamaisemista. Tilaa löytyy uusille yrityksille ja rohkeille ideoille!

MONIPUOLINEN ELINKEINOELÄMÄ

Lahden elinkeinorakenne on monipuolisin Suomen suurista kaupungeista. Merkittäviä aloja ovat mekatroniikkateollisuus, elintarviketeollisuus sekä kalusteteollisuus. Kaikkiaan teollisuus tarjoaa lähes kolmasosan seudun työpaikoista. Kaupan ja palveluelinkeinojen piirissä on noin 60 % alueen työpaikoista ja lähes 80 % kaikista toimivista ja aloittavista yrityksistä. Nopeimmassa kasvussa ovat viime vuosina olleet liike-elämän palvelut.

LUE LISÄÄ

Lahti Cleantech - Energon

VIIHTYISÄ ASUINYMPÄRISTÖ

Lahti on oikea kaupunki kaikilla urbaaneilla herkuilla. Voit nauttia kaupunkikulttuurista ja elämästä ilman ruuhkia ja pitkiä välimatkoja. Vesijärven rantamaiseman viihtyisät kaupunginosat ovat luonnonläheisyydestään huolimatta keskellä kaupungin palveluita. Lahden ympäristössä voit asua idyllisessä kirkonkylässä tai maaseudulla vain vartin ajomatkan päässä kaupungista.

LUE LISÄÄ

Viihtyisä asuinympäristö Lahti

TUTKIMUS JA KOULUTUS

Lahden seudun ammatillisissa oppilaitoksissa ja korkeakouluissa opiskelee vuosittain noin 25 000 opiskelijaa, joten myös kaupungin opiskelijaelämä on verrattain vilkasta.

Korkeakoulutasoisesta opetuksesta ja tutkimuksesta vastaavat Lahden ammattikorkeakoulu sekä verkostomaisesti toimiva, kolmen yliopiston osaamisen yhdistävä Lahden yliopistokampus. Lahden seudun osaamiskärjet – ympäristö, muotoilu ja innovaatiotoiminta – näkyvät vahvasti niiden tutkimuksessa ja opetuksessa. Niillä on pitkä perinne tiiviiseen yritysyhteistyöhön ja soveltavaan tutkimukseen.

LUE LISÄÄ

Tutkimus ja koulutus

Palvelut yrityksille

Lahden Seudun Kehitys LADEC palvelee Lahden seudulla jo nyt toimivia, seudulle sijoittuvia ja aloittavia yrityksiä kaikissa yrityksen vaiheissa ja tilanteissa- perustamisesta ja sijoittumisesta kasvuvaiheisiin. Lisätietoa LADECin palveluista: www.ladec.fi. LADECin asiantuntijoiden neuvonta- ja sparrauspalvelut ovat maksuttomia.

LUE LISÄÄ

Palvelut yrityksille

Haluatko lisätietoa Lahden seudun vahvuuksista yritysympäristönä? Me autamme mielellämme.

Sari Kesäniemi

asiakkuuspäällikkö
puh +358 50 383 8328
sari.kesaniemi(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Tomi Tura

johtaja
puh +358 50 323 1050
tomi.tura(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Marian Vainiomäki

asiakkuuspäällikkö
puh +358 40 505 7775
marian.vainiomaki(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Show Buttons
Hide Buttons