title
 

TULEVAISUUDEN OSAAJIA

Lahden seudulla voi opiskella melkeinpä mitä alaa tahansa. Seudulta valmistuu muun muassa kaupan, tekniikan, ympäristö- ja luonnonvara- sekä kulttuurialojen ammattilaisia. Koulutustarjontaa on lukiosta ja toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta ammattikorkeakouluun ja yliopistotutkintoihin asti.

Lahden seudun ammatillisissa oppilaitoksissa ja korkeakouluissa opiskelee vuosittain noin 25 000 opiskelijaa, joten myös kaupungin opiskelijaelämä on verrattain vilkasta.

Korkeakoulutasoisesta opetuksesta ja tutkimuksesta vastaavat Lahden ammattikorkeakoulu sekä verkostomaisesti toimiva, kolmen yliopiston osaamisen yhdistävä Lahden yliopistokampus. Lahden seudun osaamiskärjet – ympäristö, muotoilu ja innovaatiotoiminta – näkyvät vahvasti niiden tutkimuksessa ja opetuksessa. Niillä on pitkä perinne tiiviiseen yritysyhteistyöhön ja soveltavaan tutkimukseen.

Tulevina vuosina valtaosa alueen korkeakoulutasoisesta ja opetuksesta tulee keskittymään Niemen alueelle, johon muodostuu tuhansien työntekijöiden ja opiskelijoiden keskittymä. Lue lisää Niemen alueesta.

25000

OPISKELIJAA VUOSITTAIN

LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU – TULEVAISUUDEN AMMATTILAISIA

Lahden ammattikorkeakoulu on noin 5000 opiskelijan ja lähes 400 opettajan ja tutkijan muodostama yhteisö. Se on kansainvälisesti tunnettu erityisesti muotoilukoulutuksestaan, ja tarjoaa laaja-alaisesti koulutusta tekniikan, kaupan ja kulttuurin sekä sosiaali- ja terveysaloilla.

LAMK.FI >

Fellmanni

LAHDEN YLIOPISTOKAMPUS

Lahden yliopistokampus on vahva ja omaleimainen, kolmen yliopiston, noin 200 tutkijan ja opettajan ja lähes 4000 opiskelijan yhteisö. Kampuksella toimivat Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston yksiköt. Tutkimuksen painopistealoja ovat ympäristö, käytäntölähtöinen innovaatiotoiminta ja hyvinvointi. Monitieteisessä kaupunkiympäristöjen ja –ekosysteemien tutkimuksessa sekä innovaatiotutkimuksessa yliopistokampus on alojensa kansainvälistä kärkeä. Lahden Yliopistokampus tarjoaa myös yliopistollista opetusta Lahdessa ja tekee tiivistä yhteistyötä alueen elinkeinoelämän kanssa.

 

Lahden Yliopistokampus >

yliopisto

OSAAJIA MONEEN LÄHTÖÖN

Ammatillista koulutusta Lahden kaupunkiseudulla tarjoaa Koulutuskeskus Salpaus. Vuosittain Salpauksessa opiskelee noin 20 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Salpaus on monialainen oppilaitos, jossa voi suorittaa ammatilliset perusopinnot noin 40 eri alalla. Yhteistyö yritysten kanssa on olennainen osa opiskelua: yhteistyötä tehdään noin 7800 työssäoppimispaikan kanssa.

Salpaus.fi >

Salpaus

Tutustu myös Lahden seudun peruskoulu- ja lukiotarjontaan:

Lahti Region - koulutus >

Tutustu korkeakouluopintoihin:

Studyinlahti.fi >

Me autamme sinua osaavan työvoiman rekrytoimisessa. Kerro meille toiveesi ja tarpeesi niin etsimme yrityksellesi osaavat ja sitoutuneet henkilöt.

Sari Kesäniemi

asiakkuuspäällikkö
puh +358 50 383 8328
sari.kesaniemi(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Tomi Tura

johtaja
puh +358 50 323 1050
tomi.tura(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Marian Vainiomäki

asiakkuuspäällikkö
puh +358 40 505 7775
marian.vainiomaki(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Show Buttons
Hide Buttons