title
 

YMPÄRISTÖOSAAMISEN KESKITTYMÄ

EGC_logo_WinnerLahden seutu on kansainvälisesti tunnettu erityisesti kiertotalouteen sekä veden ja maaperän puhdistukseen liittyvästä osaamisestaan. Vahvat oppilaitokset ja tutkimusyksiköt sekä noin 130 alan yritystä luovat vertaansa vailla olevia synergiaetuja. Euroopan komissio on valinnut Lahden Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuodelle 2021.

JÄTTEET HYÖTYKÄYTTÖÖN

Lahden seutu on edelläkävijä jätteiden hyödyntämisessä: jo 96 prosenttia yhdyskuntajätteestä päätyy hyötykäyttöön. Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ) jatkaa jätehuollon edelläkävijänä Suomessa. PHJ:n tärkein toimipiste on monipuolinen ja edistyksellinen Kujalan jätekeskus Lahdessa. Kujalan alueesta on muodostunut Suomen tärkein kierrätysalan yritys- ja innovaatiokeskittymä. Lahti Energian uusi energiajakeita ja puuta käyttävä voimalaitos on yksi Euroopan moderneimmista, joka kiinnostaa ympäri maailmaa. Parhaillaan rakennetaan uutta teknologiaa edustavaa biojätteen kuivamädätyslaitosta, josta syntyvä biokaasu syötetään maakaasuverkkoon hyödynnettäväksi.

Kujala Jätekeskus

LAHDEN SEUDULLA YLI
5000
CLEANTECH-OSAAJAA

ALUEELLA YLI
130
CLEANTECH-YRITYSTÄ

Vesijärvi: ympäristöosaamisen kansainvälinen malliesimerkki

1980-luvulla alkanut työ Vesijärven kunnostamiseksi on kansainvälisesti tunnettu menestystarina. Sen pohjalta Lahteen syntyi Pohjoismaiden tärkein kaupunkiympäristöjen tutkimuskeskittymä. Alueelle on sijoittunut muun muassa Helsingin yliopiston ympäristöekologinen tutkimus, AlmaLab ja Suomen suurin kaupallinen vesilaboratorio Ramboll sekä runsaasti alan yritystoimintaa.

 

PUHDASVESIJARVI.FI >

UUSIUTUVAN ENERGIAN RATKAISUJA

Lahden seudulla toimii useita uusiutuvan energian ratkaisuja tuottavia innovatiivisia kasvuyrityksiä. Lahdessa sijaitsee maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen uusiutuvan energian tutkimuskeskus Energon, jossa yritykset ja tutkimuslaitokset tutkivat ja kehittävät kiinteitä, nestemäisiä ja kaasumaisia biopolttoaineita sekä aurinkoenergiaa ja maalämpöä hyödyntäviä laitteita. Energonin tutkimus- ja kokoustiloja voivat vuokrata eri yritykset ja yhteisöt, ja niillä on käyttäjiä ympäri maailmaa.

 

ENERGON >

Energon Cleantech

Maaperätutkimuskeskus Soilia

Pohjoismaiden ensimmäinen pilot-luokan maaperätutkimuslaitos Soilia sijaitsee Lahdessa. Jokimaan yrityspuistossa sijaitsevassa tutkimuslaitoksessa maaperän ja vesistöjen tieteellistä tutkimusta sekä yritysten tuotekehitystä voi tehdä lähes todellista maaperää vastaavissa olosuhteissa.

 

MAAPERÄTUTKIMUSKESKUS >

Maaperätutkimuskeskus - Lahti Business Region

Mahdollisuuksia Cleantech-kokeiluihin

Lahden seudulla on käynnissä ja suunnitteilla satojen miljoonien julkiset ja yksityiset investoinnit. Lahti on asettanut erittäin kunnianhimoiset ympäristötavoitteet puolittaa CO2-päästönsä, ja haluaa hyödyntää nämä investoinnit uusien, innovatiivisten ratkaisujen kokeilu- ja kehitysympäristöinä. Haluamme tarjota yrityksille ainutlaatuisen ympäristön kehittää ja testata uusia tuotteita ja palveluja. Sitä kautta yritykset saavat tärkeitä ensimmäisiä referenssejä kohti kansainvälisiä markkinoita.

Kujalan alue on merkittävä kierrätyksen ja materiaalien hyötykäytön uusien ratkaisujen kokeiluympäristö.

Radanvarsi, Askonalue

Haluatko lisätietoa ympäristöosaamisesta Lahden seudulla? Me autamme mielellämme.

Jukka Selin

liiketoimintakehittäjä
+358 40 521 6071
jukka.selin(at)Ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Sari Kesäniemi

asiakkuuspäällikkö
puh +358 50 383 8328
sari.kesaniemi(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Tomi Tura

johtaja
puh +358 50 323 1050
tomi.tura(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Marian Vainiomäki

asiakkuuspäällikkö
puh +358 40 505 7775
marian.vainiomaki(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Show Buttons
Hide Buttons