title
 

NIEMEN ALUE – DYNAAMINEN OSAAMISKESKITTYMÄ

Niemessä kohtaavat perinteet ja nykyaika. Palanen alueen merkittävää teollisuushistoriaa rakentui, kun kotimainen huonekalutehdas Isku asettui 1960-luvun taitteessa Lahden Niemeen. Tarina elää edelleen ja tänään Iskun menestys tunnetaan laajalti. Niemen alueella toimivat myös UPM-Kymmene Wood Oy:n yksiköt, Senson ja Viking Malt Oy, Suomen Hiiva Oy ja Sinuhe Ky:n leipomo, myymälä ja ravintolapalvelut sekä Lahden Tiedepuisto ja Niemen Kampusalue.

Pohjoismaiden paras cleantech-keskus

Suomen merkittävin ympäristöalan keskittymä

Toimitilaa 24 000 m2

Tiedepuistossa 600 työntekijää ja 1250 opiskelijaa

Tiedepuisto ja tulevaisuuden Kampusalue tarjoavat alueelle merkittäviä synergiaetuja yrityksille. Niemen alue muodostaa yhdessä Mukkulan kartanon idyllisen miljöön kanssa ainutlaatuisen ympäristön mille tahansa liiketoiminnalle.

Kasvava ja kehittyvä Niemen alue sijoittuu Lahden keskustan pohjoispuolelle Vesijärven ranta-alueelle, kävelymatkan päähän Sibeliustalosta ja suositusta matkustajasatamasta. Niemeen pääsee kävellen kaunista rantabulevardia pitkin sekä joustavasti liikennöivillä paikallisbusseilla (Linja 21).

Niemen osaamiskeskuksen vetovoimaisuutta vahvistavat Lahden seudun osaavan työvoiman tarjonta ja tehokkaasti saavutettavissa olevat metropolialueen markkinat.

Niemen kaupunginosassa on vapaata toimitilaa tarjolla niin Tiedepuistossa kuin muissakin kohteissa.
Isku Centerin tiloihin voit tutustua täältä.

Tutustu Niemenalueen vapaisiin toimitiloihin:   LIIKE .INFO

Niemen alue, ilmakuva 1.

Niemen alue, ilmakuva 1.

Niemen alue ilmakuva 2.

Niemen alue ilmakuva 2.

LAHDEN TIEDEPUISTO – LAAJENEVA, ELOISA JA NYKYAIKAINEN

Tiedepuisto ja tulevaisuuden Kampusalue tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen toimintaympäristön, monipuoliset palvelut ja uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen. Tiedepuistossa pienikin yritys saa täydet palvelut ja luo itselleen vakuuttavaa imagoa niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin kumppaneiden silmissä. Yhteistyömahdollisuudet toisten yritysten ja kampuksella toimivien korkeakoulujen kanssa ovat varsin mainiot.

Tiedepuistossa on tarjolla modernia, nykyaikaista uudistilaa 10 m2 – 1000 m2 toimistoratkaisuihin. Kattavat palvelut ja dynaaminen ilmapiiri sopivat kaiken kokoisille yrityksille kehitysvaiheesta riippumatta. Räätälöimme yrityksesi tarpeisiin sopivan tila- ja palvelukokonaisuuden.

Keskeisiä lukuja: pinta-ala n. 25 000 m2, 60 organisaatioita, 1 250 opiskelijaa & 600 työntekijää.

  • Tiedepuiston alue 80.000 m2 (master plan 120 000 m2)
  • Tutkimuksen, koulutuksen ja liiketoiminnan keskittymä tarjoaa vapaita toimitiloja ja merkittäviä synergiaetuja
  • Yritysten käytössä on mm. hyvät ravintolapalvelut, modernit kokoustilat, aulapalvelu ja ilmainen vieraspysäköinti.
  • Tiedepuistossa toimivat organisaatiot > Lahden Tiedepuiston toimijat
  • Alue sijoittuu Vesijärven rantaan, välittömästi Lahden keskustan pohjoispuolelle. Kyseessä on Lahden keskustan läheisyyteen sijoittuva kehitettävä ranta-alue
  • Alueesta on tarkoitus muodostaa yksi Euroopan johtavista ympäristöteknologiakeskittymistä
  • Lahden kaupunki vastaa laajennusalueiden kaavoituksesta ja niihin liittyvistä infraratkaisuista

Tutustu vuokrattaviin kokoustilaratkaisuihin: Tiedepuiston neuvottelutilat

Tiedepuisto

Tiedepuiston aula

Tiedepuiston Kotka

LAAJENEVA NIEMEN KAMPUS

Kampusalue tarjoaa merkittäviä synergiaetuja yrityksille. Lahden ammattikorkeakoulun ja Helsingin yliopiston sijainti Tiedepuiston tiloissa ja toiminta 1 250 korkeakouluopiskelijan vanvuudella muodostavat yhden Suomen merkittävimmistä ympäristöalan tutkimuksen, koulutuksen ja yritystoiminnan keskittymistä.

Niemessä opiskelee tällä hetkellä 1050 Lahden ammattikorkeakoulun liiketalouden ja ympäristöteknologian opiskelijaa. Henkilökuntaa LAMKilla on Niemessä opetuksen, tutkimuksen ja kehittämispalveluiden parissa 125. LAMKin tavoitteena on toimintojen kokoaminen Niemeen vuoteen 2018 mennessä, tämän lisäksi toimintaa jää FellmanniCampukselle.

KYSY LISÄTIETOJA:

MARIAN VAINIOMÄKI

palvelupäällikkö
puh +358 40 505 7775
marian.vainiomaki@ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ
Show Buttons
Hide Buttons