Alfaroc kasvoi jättiläisen mittoihin uuden logistiikkakeskuksen myötä

28.11.2020

Logistiikkayritys Alfaroc avasi syksyllä 2019 Lahden Kujalan logistiikka-alueelle uuden toimipisteen, joka työllistää noin 70 henkeä. Suomen merkittävimpiin logistiikka-alan toimijoihin lukeutuva yritys kasvoi myös tilojensa puolesta jättiläisen mittoihin: yli 10 metrin korkuisessa ja lähes 27 000 neliömetrin kokoisessa logistiikkakeskuksessa on 50 000 lavapaikkaa.

 

Vuonna 2007 perustetun Alfaroc Logisticsin menestys ja kasvu juontavat juurensa perustajaomistajien bisnesvainuun, asiakaskontakteihin ja rekrytointitaitoon.

"Ennen Alfarocin perustamista työskentelin henkilöstövuokrausalan yrityksessä. Kun se myytiin suurelle ulkomaiselle toimijalle, perustimme kollegani kanssa oman firman. Melko pian huomasimme, että sisälogistiikan ulkoistuksissa ja tuotteiden varastoinnissa on tarpeita, joihin voimme tarjota ketterän ratkaisun. Syntyi Alfaroc, asiakaslähtöinen ja joustava sisälogistiikan ja varastoinnin ulkoistamisen kumppani", toimitusjohtaja Tiia Bister kertoo.

 

Logistiikkayritys Alfarocsin pitkä varastokäytävä, jossa mies ajaa trukilla.
Logistiikkayritys Alfarockin tilat hohtavat vielä uutuuttaan. Yritys muutti moderneihin toimitiloihin Lahden Kujalan alueelle VT12 uuden kehätien varteen syksyllä 2019.

 

Asiakkaiden ehdoilla

Alfarocin toiminnassa yhdistyvät hyvä henkilöstöjohtaminen, logistiikkaprosessien tuntemus sekä ymmärrys logistiikan ketjusta kokonaisuutena. Yritys on erikoistunut mm. kaupan alan toimijoiden palvelemiseen: varastohyllyistä löytyy huonekaluja, leluja, vaatteita, työsuojaimia sekä valmistavan teollisuuden raaka-aineita ja lopputuotteita.

Alfaroc hoitaa monien yritysten sisälogistiikkaa, joka tapahtuu asiakkaiden tiloissa. Kujalaan valmistuneessa logistiikkakeskuksessa harjoitetaan varastointia. Asiakkaisiin lukeutuvat mm. Kesko, Raute ja Luhta.

”Alfarocissa puhuttelee perheyhteisömäinen kulttuuri, jossa ihmisistä ja asiakkaista pidetään huolta ja kommunikaatio ihmisten välillä on aitoa, rehellistä ja arvostavaa. Yhtä aikaa jokainen työntekijä on selvillä siitä, miten hänen työpanoksensa vaikuttaa liiketoiminnalle asetettujen tavoitteiden saavuttamiseen. Tällaisella kulttuurilla voimme pitää arvoistamme kiinni, joista asiakaslähtöisyys on meille tärkeimpiä”, Tiia Bister kertoo.

 

Tiia Bister on tyytyväinen koulutetun työvoimaan saatavuuteen Lahden alueella. Hän kehuu myös kaupungin sijaintia ja hyviä kulkuyhteyksiä, maan edullista hintaa sekä lupaprosessien jouhevuutta.

 

Uuden kehätien kylkeen

Alfaroc muutti Lahden suurimman rakennuksen tiloihin pitkällä, yli kymmenen vuoden vuokrasopimuksella. Logistiikkakeskuksen rakentamisesta vastasi Arto Korhosen omistaman Kinos Property Investmentin tytäryhtiö, Superion Oy.

"Kujalan logistiikkakeskukseen tuli yhteensä viisi hallia ja 26 lastauslaituria".

Yhtiöllä on toimintaa myös pääkaupunkiseudulla, Raumalla ja Hyvinkäällä. Työntekijöitä on tällä hetkellä noin 300, joista Kujalan toimisteessä noin 70.

 

Vuosaaresta Lahteen ja asiakkaiden luo

Bister on tyytyväinen koulutetun työvoimaan saatavuuteen Lahden alueella. Hän kehuu myös kaupungin sijaintia ja hyviä kulkuyhteyksiä, tonttimaan edullista hintaa sekä lupaprosessien jouhevuutta.

”Kujalan logistiikka-alueelle tuleva kehätien liittymä on meidän toimintamme kannalta erittäin tärkeä asia. Alueelta on erinomaiset yhteydet joka puolelle Suomea ja se on helppo saavuttaa ilman ruuhkia. Ajomatka pääkaupunkiseudulle taittuu tunnissa. Kartoitimme tarpeisiimme sopivia tontteja eri puolilta maakuntaa, mutta kehätien läheisyys veti pisimmän korren. Se nopeuttaa ja sujuvoittaa tontiltamme lähteviä ja sinne saapuvia kuljetuksia merkittävästi”, Tiia Bister kehuu.

 

Alfaroc Logistics - Joustavan logistiikan ammattilainen

 

Teksti: Taru Schroderus l Kuvat: Alfarocin kuva-arkisto

 

Vt 12 Lahden uusi kehätie avataan liikenteelle 8.12.2020 - lähes vuoden etuajassa!

 

Kiinnostuitko Lahden seudusta? Jos haluat lisätietoja Lahden bisnesympäristöstä, tutustu Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun! Voit kääntyä puoleemme missä asiassa tahansa! Palvelu on ilmaista eikä sido yritystänne mihinkään. Valjastamme yrityksellenne asiantuntijatiimin, joka vastaa kysymyksiinne, tekee haluamanne selvitykset sekä sijoittumistilanteessa huolehtii käytännön asioiden sujumisesta.

 

Tutustu muihin yritystarinoihin täällä!

Mies on ottamassa trukillisen tavaraa Alfarocin varastossa Lahden Kujalassa.

 

 

Julkaistu 5.2.2019, päivitetty 28.11.2020

Show Buttons
Hide Buttons