Alfaroc kasvaa jättiläisen mittoihin uuden logistiikkakeskuksen myötä

05.02.2019

Logistiikkayritys Alfaroc avaa syksyllä Lahden Kujalan logistiikka-alueelle uuden toimipisteen, joka työllistää valmistuessaan noin 80 henkeä. Suomen merkittävimpiin logistiikka-alan toimijoihin lukeutuva yritys kasvaa myös tilojensa puolesta jättiläisen mittoihin: yli 10 metrin korkuisessa ja lähes 27 000 neliömetrin kokoisessa logistiikkakeskuksessa on 50 000 lavapaikkaa, joista valtaosa on jo varattu.

 

Vuonna 2007 perustetun Alfaroc Logisticsin menestys ja kasvu juontavat juurensa perustajaomistajien bisnesvainuun, asiakaskontakteihin ja rekrytointitaitoon.

"Ennen Alfarocin perustamista työskentelin henkilöstövuokrausalan yrityksessä. Kun se myytiin suurelle ulkomaiselle toimijalle, perustimme kollegani kanssa oman firman. Melko pian huomasimme, että sisälogistiikan ulkoistuksissa ja tuotteiden varastoinnissa on tarpeita, joihin voimme tarjota ketterän ratkaisun. Syntyi Alfaroc, asiakaslähtöinen ja joustava sisälogistiikan ja varastoinnin ulkoistamisen kumppani", toimitusjohtaja Tiia Bister kertoo.

 

Asiakkaiden ehdoilla

Alfarocin toiminnassa yhdistyvät hyvä henkilöstöjohtaminen, logistiikkaprosessien tuntemus sekä ymmärrys logistiikan ketjusta kokonaisuutena. Yritys on erikoistunut mm. kaupan alan toimijoiden palvelemiseen: varastohyllyistä löytyy huonekaluja, leluja, vaatteita, työsuojaimia sekä valmistavan teollisuuden raaka-aineita ja lopputuotteita.

Alfaroc hoitaa monien yritysten sisälogistiikkaa, joka tapahtuu asiakkaiden tiloissa. Niemessä ja Kujalaan valmistuvassa logistiikkakeskuksessa harjoitetaan varastointia. Asiakkaisiin lukeutuvat mm. Kesko, Raute ja Luhta.

"Asiakaslähtöisyys on kaiken A ja O. Pystymme räätälöimään toimintamme kunkin asiakkaan tarpeiden mukaiseksi. Matalan organisaation ansiosta päätökset syntyvät nopeasti, eikä niitä tarvitse pyöritellä viikkokausia byrokratian hampaissa", liiketoimintajohtaja Mika Hyvärinen kertoo.

Alfarocin liikevaihto on kasvanut tasaisesti ja viime tilikaudella se oli jo 15 miljoonaa euroa. Uuden logistiikkakeskuksen odotetaan kasvattavan liikevaihtoa neljänneksellä.

 

Kehätien kylkeen

Kujalassa rakennustyöt etenevät tismalleen aikataulun mukaisesti. Alfaroc muuttaa Lahden suurimman rakennuksen tiloihin pitkällä, yli kymmenen vuoden vuokrasopimuksella. Logistiikkakeskuksen rakentamisesta vastaa Arto Korhosen omistaman Kinos Property Investmentin tytäryhtiö, Superion Oy.

Näillä näkymin Alfarocin toiminta jatkuu myös Niemen alueella, Tiimarin entisen keskusvaraston tiloissa. Yhtiöllä on toimintaa myös pääkaupunkiseudulla, Raumalla ja Hyvinkäällä. Työntekijöitä on tällä hetkellä noin 280, mutta Kujalan toimipisteen myötä henkilöstön määrä kasvaa kahdeksallakymmenellä.

"Kujalan logistiikkakeskukseen tulee yhteensä viisi hallia ja 24 lastauslaituria. Tavoite on, että kolmen ensimmäisen hallin toiminta käynnistyy lokakuun alussa. Se tarkoittaa sitä, että työntekijöiden rekrytoinnit käynnistyvät jo muutaman kuukauden sisällä", Tiia Bister kaavailee.

 

Vuosaaresta Lahteen ja asiakkaiden luo

Bister ja Hyvärinen ovat tyytyväisiä koulutetun työvoimaan saatavuuteen Lahden alueella. He kehuvat myös kaupungin sijaintia ja hyviä kulkuyhteyksiä, maan edullista hintaa sekä lupaprosessien jouhevuutta.

Bister ja Hyvärinen ovat tyytyväisiä koulutetun työvoimaan saatavuuteen Lahden alueella. He kehuvat myös kaupungin sijaintia ja hyviä kulkuyhteyksiä, maan edullista hintaa sekä lupaprosessien jouhevuutta.

"Tavaroidemme tärkein reitti on Helsingin Vuosaaren satamasta Lahteen. Kujalan logistiikka-alueelle tuleva kehätien liittymä on meidän kannaltamme huippujuttu ja se vaikutti suurelta osin investointipäätökseen. Kartoitimme tarpeisiimme sopivia tontteja eri puolilta maakuntaa, mutta kehätien läheisyys veti pisimmän korren. Se nopeuttaa ja sujuvoittaa tontiltamme lähteviä ja sinne saapuvia kuljetuksia merkittävästi", Mika Hyvärinen myhäilee.

 

Tutustu muihin yritystarinoihin täällä!

Teksti: Taru Schroderus l Kuvat: Promedia Oy

 

 

Show Buttons
Hide Buttons