Ilmanvaihtoratkaisujen asiantuntija Entos siirsi yksikkönsä Lahteen - perusteena keskeinen sijainti

07.06.2022

Kiinteistöjen lämmitykseen, energianhallintaan ja älykkäisiin ilmanvaihtoratkaisuihin erikoistunut mikkeliläinen Entos siirsi Joensuun-yksikkönsä Lahteen. Toimitusjohtaja Aki Pohjalaisen mukaan yrityksen kasvun ja kansainvälistymisen kannalta maantieteellisesti keskeinen sijainti on äärimmäisen tärkeää.

 

- Lahti on markkina-alueemme gateway. Täältä on lyhyt matka kaikkialle. Ei tarvitse olla kalliimpien kustannusten Helsingissä, ja voi silti olla erittäin hyvällä paikalla asiakkaisiin nähden, Entoksen toimitusjohtaja Aki Pohjalainen perustelee 40-vuotiaan yrityksen sijoittumista Lahteen.

 

Pohjalainen työskentelee Entoksen Mikkelin päätoimipisteen lisäksi viikoittain myös Lahden Tiede- ja yrityspuistossa sijaitsevissa toimitiloissa yhdessä myynnistä vastaavien Tommi Takamäen ja Tomi Koiviston kanssa.
- Meillä oli aiemmin toimipiste myös Joensuussa, mutta kokemuksemme mukaan se oli meille liian kaukana ja sivussa. Lahteen sijoittumista olin sen sijaan pohtinut jo pidempään, sillä tänne on Mikkelistä vain reilun tunnin matka. Asiakkaamme sijaitsevat ympäri Suomea ja heidän luokseen Lahdesta on sujuvat ja nopeat kulkuyhteydet. Miksi siis sijaita reunalla, kun voi olla keskellä ja Lahdessa, Pohjalainen hymyilee.

 

"Lahti on markkina-alueemme gateway. Täältä on lyhyt matka kaikkialle. Ei tarvitse olla kalliimpien kustannusten Helsingissä, ja voi silti olla erittäin hyvällä paikalla asiakkaisiin nähden." - Aki Pohjalainen

 

Hän kiittelee myös LADECia, jolla oli merkittävä rooli yrityksen sijoittumisessa Lahteen.
- LADECissa ei nähty missään ongelmia, vaan pelkästään ratkaistavissa olevia asioita. Asiakkuuspäällikkö Marian Vainiomäen avulla saimme toimivat tilat. Hän oli meidän suuntaamme aktiivisesti yhteydessä ja auttoi myös paikallisessa verkostoitumisessa. Laukkaavan ratsun kyytiin oli helppo hypätä, Pohjalainen summaa.

 

Markkinapotentiaalia Euroopassa

Älykkäisiin ilmanvaihtoratkaisuihin erikoistuneen Entoksen tärkeimpiä asiakkaita ovat muun muassa isännöitsijät, kiinteistöosakeyhtiöt, rakennusliikkeet ja kaupungit, joita tavoitellaan kotimaan lisäksi myös kansainvälisiltä markkinoilta. Yrityksen keihäänkärkituote on vuonna 2016 patentoitu TopAir-ilmanvaihtoratkaisu, jonka avulla vanhojen kiinteistöjen ilmanvaihtoratkaisut voidaan optimoida nykyisten energiatehokkuusvaatimusten mukaisiksi.

 

Kotimaan lisäksi kiinteistöjen ilmanvaihtoa optimoivalle ratkaisulle on kysyntää etenkin läntisessä Euroopassa, jossa on paljon iäkästä rakennuskantaa.
- Vanhoissa kerrostaloissa ilmanvaihtojärjestelmät on perinteisesti ajastettu toimimaan tiettyjen kellonaikojen mukaan. Ilmanvaihto ei automaattisesti reagoi esimerkiksi suihkussa käymisen tai ruoanlaiton aiheuttamaan kosteuteen tai käryihin, mikä saa ihmiset tuulettomaan asuntojaan avaamalla ikkunoita ja parvekkeiden ovia. Se puolestaan nostaa kiinteistön lämmityskustannuksia, Aki Pohjalainen kertoo.

 

Entopin toimitusjohtaja nojaa pöytään. Etualalla musta TopAir EC -huippuimuri.
Entoksen toimitusjohtaja Aki Pohjalainen esittelee heidän keihäänkärkituotettaan vuonna 2016 patentoitua TopAir EC-huippuimuria, joka on ratkaisu vanhojen kiinteistöjen ilmanvaihto-ongelmiin. Huippuimuri tuulettaa kiinteistöä portaattomasti, käyttöasteen mukaisesti.

 

Raikasta sisäilmaa uudella tekniikalla vanhoihin taloihin

Entoksen TopAir-tuotteet eroavat muista ilmanvaihtolaitteista siten, että vanhanaikaisen kello-ohjauksen sijasta ne tuulettavat kiinteistöä portaattomasti käyttöasteen mukaisesti ja ehkäisevät siten turhaa lämmitysenergian kulutusta. Laitteen hankintakynnys on pieni, sillä kiinteistöosakeyhtiö voi tehdä siitä leasing- ja ylläpitosopimuksen ja välttyä siten osakkeenomistajien vastiketta merkittävästä korottavilta ilmanvaihdon saneerauskuluilta.
 

- Kun kiinteistön ilmanvaihto toimii, sisäilma on jatkuvasti puhdasta ja raikasta, ja manuaalisen tuulettamisen tarve vähenee. Tuuletusta voidaan tehostaa myös kesän hellejaksojen aikana, jolloin kerrostaloasunnoissa kärsitään tukalan kuumista öistä, Pohjalainen jatkaa.

 

Pohjalainen, Takamäki ja Koivisto uskovat pilvipohjaisesti ohjattavan TopAirin menestykseen kuin vuoreen.
- Tällä hetkellä tilanne näyttää erittäin hyvältä. Kunhan tuotteen myynti saadaan kunnolla vauhtiin, niin työntekijöitäkin tullaan rekrytoimaan lisää. Myös kansainvälistyminen edellyttää lisää asiantuntijoita, joita Lahden seudulla on hyvin saatavilla, Pohjalainen päättää.

 

Entoksen tärkeimpiä asiakkaita ovat muun muassa isännöitsijät, kiinteistöosakeyhtiöt, rakennusliikkeet ja kaupungit. Kansainvälistä potentiaalia nähdään kärkituotteelle erityisesti läntisessä Euroopassa, jossa on paljon iäkästä rakennuskantaa. Kuvassa oikealla myyntipäällikkö Tommi Takamäki.

 

 

Ylimmässä kuvassa vasemmalta katsottuna Tomi Koivisto, Aki Pohjalainen ja Tommi Takamäki.

Teksti: Taru Schroderus | Kuvat: Petri Koivisto Design

 

 

"Asiakkuuspäällikkö Marian Vainiomäen avulla saimme toimivat tilat. Hän oli meidän suuntaamme aktiivisesti yhteydessä ja auttoi myös paikallisessa verkostoitumisessa." - Aki Pohjalainen

 

Tutustu Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun täällä - ja ota yhteyttä! 

 

 


 

Show Buttons
Hide Buttons