Fysioline Production sai tärkeän delegaation vastavierailulle Venäjältä

17.12.2020

Lahtelainen Fysioline Production valmistaa hoitopöytiä ja -tuoleja terveyden ja kauneudenhoidon alalle. Osittain sattumalta avautui uusi bisnessektori eläinlääketieteen puolelta.

 

Uuden Fysra Vet -pöydän tuotekehitykseen Fysioline Production on saanut apua asiantuntijalta, joka tuntee tuotteen käyttäjät läpikotaisin. Yhteistyö alkoi nimittäin puhtaasti asiakkaan tarpeesta löytää aiempaa parempi ratkaisu omaa työtä helpottamaan. Vuoden 2013 eläinlääkäri Jouni Niemi oli muutama vuosi sitten itse hierottavana poikkeuksellisen tukevalla ja hyvältä tuntuvalla hierontapöydällä. Niemi kurkisti, kuka sen on mahtanut valmistaa ja otti saman tien yhteyttä Fysioline Productionin toimitusjohtaja Mika Oraan: Eikö hieman samaa voisi tehdä pienoiskoossa eläimiä varten? Juuri tätä alamme tarvitsee.

– Oikeastaan kaikki tuotteemme ovat syntyneet juuri käyttäjäkuntaa kuuntelemalla. Laitevalmistuksen puolella eläinlääkäreitä ei perinteisesti ole juuri kuultu, vaikka todellakin pitäisi. Vain käytännön työtä tekevät ammattilaiset tietävät, millaisia ominaisuuksia laitteelta vaaditaan, toimitusjohtaja Mika Ora kertoo.

 

Vaikka Suomen markkinassakin riittää vielä valloitettavaa, on Fysioline Productionilla jalka jo tukevasti oven välissä Venäjän suuntaan. Tästä pelinavauksesta kiitoksen Ora lausuu Lahden Seudun Kehitys LADECille, joka on kannustanut lähtemään Venäjän markkinoille ja sparrannut kansainvälistymissuunnitelmassa.

 

Suomalainen valmistus on iso meriitti

Nyt Fysra Vet -pöytä on käytössä jo useammassa isossa eläinlääkäriketjussa. Kutsu eläinlääkäripäiville osoittaa, että kiinnostusta riittää laajalti. Sana hyvästä tekijästä on kiirinyt jo niin, että tälläkin hetkellä tilauksessa on tuotteita, joita ei ehditä vielä hetkeen ottamaan tuotantoon. Asiakas kuitenkin mieluummin odottaa kuin tilaa muualta. Tällaisesta tilanteesta moni yritys vain haaveilee.

Vaikka Suomen markkinassakin riittää vielä valloitettavaa, on Fysioline Productionilla jalka jo tukevasti oven välissä Venäjän suuntaan. Tästä pelinavauksesta kiitoksen Ora lausuu Lahden Seudun Kehitys LADECille, joka on kannustanut lähtemään Venäjän markkinoille ja sparrannut kansainvälistymissuunnitelmassa. Apua on saatu myös Venäjän-vierailun järjestelyissä, ja Venäjältä on tullut myös vaikuttava 12 hengen delegaatio vastavierailulle Lahteen, jossa yrityksen tuotantotilat sijaitsevat.

– Kyseessä olisi merkittävä maahantuoja, joka voisi hoitaa Pietarista käsin koko Venäjän luoteisfederaatiopiiriin eli paljon on pelissä. Kaikki merkittävät ihmiset kumppaniyrityksen pääjohtajasta huoltopäällikköön saivat omin silmin todistaa tuotantomme laadun. Ja sen, että tuotteet todellakin tehdään Suomessa.

Vierailu ehdittiin toteuttaa parahiksi ennen kevään koronarajoituksia. Kaikki vierailulla sujui toivotulla tavalla – ainoastaan tapaamisen lounashetki meinasi tuottaa pientä haastetta, kun ravintolasta ei löytynyt venäjänkielistä ruokalistaa.

Venäjän valloitusta oli tarkoitus edistää seuraavan kerran Moskovan messuilla toukokuussa 2020, mutta nyt suunnitelmaan on kirjattu pieni aikalisä. Sopimuksen allekirjoitus on kuitenkin jo niin lähellä toteutusta, että hätäilyyn ei ole syytä. Asiat etenevät kyllä hidasteista huolimatta. Vain puolessatoista vuodessa on päästy jo näin pitkälle.

 

Ergonomiaa ja toimivuutta eläinklinikoille

Lemmikkieläinten hoitoon panostetaan Venäjällä, kuten Euroopassakin, jatkuvasti enemmän. Erityisesti pieneläinten hammashoito on sektori, jota yhä useampi eläinlääkäriasema on lisännyt valikoimiinsa, mutta asianmukainen hoitolaitteisto puuttuu.

– Fysra Vet -hoitopöytään voi yhdistää hammashoitoyksikön tai vaikka fysioterapiatason. Tuotteessa on kiinnitetty erityistä huomiota myös työntekijän ergonomiaan sekä muistettu sekin, että hoitopöydälle nostettava 60-kiloinen koira painaa nukutettuna erittäin paljon, Ora kertoo.

Tässä tilanteessa avuksi tulee Fysran siirtoalusta kahvoineen. Kiskojen avulla lisävarustelumahdollisuudet lisääntyvät entisestään. Kaikki on mietitty viimeistä piirtoa myöden ja käyttäjien toiveita kuunnellen. Sekin, että hoitopöydän on palveltava myös pienessä tilassa, mutta sen on silti oltava tukeva.

Fysra Vet -pöytä on valmistettu korkeapainelaminaatista, joten se on helposti desinfioitava eikä lainkaan niin kylmä ja karu kuin perinteisesti eläinten hoitopöydissä käytetty rosteri. Tällä on erityisen suuri merkitys, kun hoidetaan ihmisten rakkaita lemmikkejä.

 

Fysioline Productionin toimitusjohtaja Mika Ora seisoo Fysra Vet -hoitopöytien takana.
Fysra Vet -hoitopöytä on vakaa, kotimaista tuotantoa oleva lemmikkieläimille suunnattu hoitopöytä. Pöytä on käytössä jo useammassa isossa eläinlääkäriketjussa ja kiiinnostusta riittää laajalti.

 

Fysioline Production on saanut LADECilta buustia liiketoimintaansa jo aiemminkin, joten yhteistyön syventäminen Venäjän markkinoiden valloituksen nimissä alkoi luontevasti ja päämäärätietoisesti.

Lahden Seudun Kehitys LADECin johdolla seudun hyvinvointi- ja kuntoutusalan yritykset lähtivät vuonna 2014 yhdessä kartoittamaan Lähi-Idän terveydenhuoltomarkkinoita. Tuolloin vielä Fysra Oy nimellä toiminut Mika Oran johtama yritys solmi saudiarabialaisen kumppanin kanssa merkittävän yhteistyösopimuksen, joka on edelleen voimassa.

 

Katso myös video!

 

Teksti: Terhi Kangas | Kuvat: Anri Vuori

 

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy tukee yrityksiä kaikissa Lahden seudulle sijoittumiseen sekä yrityksen perustamiseen, kasvuun, kehi­ttämiseen ja kansainvälistymiseen lii­ttyvissä asioissa. Tutustu LADECin kansainvälistymispalveluihin TÄSTÄ.

 

Show Buttons
Hide Buttons