Kaikki lähti omasta innovaatiosta, ja nyt tuotevalikoima kattaa lähes 300 tuotetta.

24.01.2018

Nimi ja ikä: Risto Kasurinen, 43 vuotta

Yritys: Gymstick International Oy

 

Gymstick International on lahtelainen, innostava menestystarina, jonka tuotevalikoima kattaa lähes 300 erilaista liikunnan ja hyvinvoinnin tuotetta. Risto Kasurisen autotallissa kehittelemä tuote, jumppakeppi Gymstick, on myynyt kohta miljoona kappaletta. 

 

Gymstick International Oy:n menestystarina lähti oikeastaan puolivahingossa liikkeelle. Aiemmin muun muassa sauvakävelyä kehittänyt, liikunnanohjaajaksi valmistunut Kasurinen teki silloiseen Viremestarit Oy -yritykseensä protomallin jumppakepistä, johon oli kiinnitetty kuminauhat. Ideana välineellä oli kouluttaa ja treenauttaa asiakkaita, mutta kun 500 kappaleen testierä myytiin hetkessä loppuun, päätettiinkin alkaa kehittää ja myydä tuotetta isommallekin yleisölle. Nyt Kasurisen ja yhtiökumppani, toimitusjohtaja Miika Vesalaisen perustama yritys on globaali toimija, jonka kilpailijat ovat maailman suurimpia urheilutuoteyrityksiä.

”Puolessa vuodessa Gymstick-kuminauhakepistä oli tullut meidän pääasiallinen tuotteemme ja aloimme valmistuttaa niitä alihankintana. Viremestarit muuttui Gymstick Internationaliksi ja nyt viidentoista vuoden jälkeen, Gymstick-jumppakeppiä on myyty kohta miljoona kappaletta. Meillä on valikoimassa 300 muutakin tuotetta ja jälleenmyyntiä tehdään noin 40 eri maahan. Aika hyvin yritykseltä, joka lähti puolivahingossa liikenteeseen”, kehitysjohtaja Kasurinen nauraa.

Kaikki lähti liikkeelle omasta innovaatiosta, Gymstick-kuminauhakepistä, jota on myyty kohta jo miljoona kappaletta.

Vaikka Gymstickin tuotteita löytyy kotimaasta niin päivittäistavara- kuin urheilukaupoistakin, kansainvälisyys on alusta pitäen ollut Gymstickin vahvuus ja tavoite. Nykyään jälleenmyyntimaita on yli 40 ja fokus onkin saada niistä maista uusia asiakkaita, esimerkiksi paikallisia verkkokauppoja.

 

Lahtelaista hyvinvointia maailmalle 

”Lahti on juuri sopiva Gymstickille. Kustannukset pysyvät kurissa ja logistiikka toimii. Meillä on täällä varastossa esimerkiksi noin 200 000 tuotetta, joten jos samankokoisen varaston pitäisi pääkaupunkiseudulla niin kiinteät kulut olisivat varmasti kolminkertaiset. Täältä on nopeat ja helpot yhteydet kansainvälisille markkinoille. Yhtä ketterästi tuotteet liikkuvat täältä ulkomaille kuin Helsingistäkin. Työntekijöitä meillä on täällä Lahdessa Gymstickillä 15 henkilöä”, Kasurinen kommentoi.

Ihmisten kiinnostus treenaamista ja hyvinvointia kohtaan kasvaa yhä entisestään – ihmisillä on aikaa ja rahaa treenata. Erilaisten kuntoiluvälineiden ja -tuotteiden kysyntä kasvaa ja niiden pitää olla yhä helpommin saatavilla.

”Kaksi vuotta sitten avattiin meille oma verkkokauppa, treenikauppa.fi, joka myy Gymstickin tuotteiden ohella myös kilpailijoiden valikoimaa. Kaupan avaaminen oli erittäin hyvä päätös ja myynnillisesti loistava juttu. Perinteinen retail-puoli on murroksessa ja kuluttajat melkeinpä vaativat verkkokaupan olemassaolon. On hyvää asiakaspalvelua tarjota kokonaisvaltainen ostokokemus, joissa tuotteet ja brändit tukevat toisiaan. Hyvinvointi ja liikunta kiinnostavat, Kasurinen kertoo. ”Valmennus- ja liikuntapuoli meillä on edelleen erittäin vahvasti mukana. Se eriytettiin jo vuonna 2008 omaksi yksikökseen ja siellä toimii 5 päätoimista ja 30 sivutoimista työntekijää.”

"Lahti on juuri sopiva Gymstickille. Kustannukset pysyvät kurissa ja logistiikka toimii."

”Tulevaisuudessa kehitetään yritystä ja tuotteita eteenpäin. Hyvin meillä menee, yhtään tappiollista vuotta ei ole ollut, eli jotain ollaan oikein tehty”, Kasurinen jatkaa iloiten.

Gymstickin maailmanvalloitus on ollut huikeaa. Tuotevalikoima kattaa jo lähes 500 tuotetta.

 

Gymstick International Oy on suomalainen, kansainvälinen urheiluvälinevalmistaja, jolla on jälleenmyyntiä yli 40 eri maassa. Tuotevalikoimaan kuuluu yli 300 tuotetta. Yritys on perustettu vuonna 2003 ja päätoimipaikka sijaitsee Lahdessa.

www.gymstick.fi | Gymstick Instassa

 

Kolme hyvää syytä toimia Lahden seudulla?

1. Hyvät ja lyhyet kulkuyhteydet pääkaupunkiseudulle.

2. Edulliset kiinteät kulut.

3. Upea luonto lähellä kaupungin palveluita.

 

Kiinnostuitko Lahden seudusta? Jos haluat lisätietoja Lahden bisnesympäristöstä, klikkaa alla olevasta linkistä eteenpäin. Voit lähestyä meitä missä tahansa asiassa.

 

Jos kiinnostuit Lahden seudusta sijoittumismielessä, tutustu myös Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun! Valjastamme yrityksellenne asiantuntijatiimin, joka selvittää haluamasi asiat. Palvelu on ilmaista eikä sido yritystänne mihinkään.

www.lahtibusinessregion.fi/all-inclusive

Show Buttons
Hide Buttons