Voltteja ja akrobatiaa – Orimattilassa Suomen ainoa freerunning-treenipaikka

24.01.2018

Nimi ja ikä: Anni Perälä, 28 vuotta & ja Sami Perälä, 29 vuotta

Yritys: Herttua Family

Slogan: Lisää liikunnan iloa, itsensä haastamista ja voittamista

 

Menestyvän liikunta-alan yrityksen syntyminen vaati ainutlaatuista lajituntemusta, turvaverkkoa ja rohkeutta. Yrittäjäpariskunta Anni ja Sami Perälän tavoitteet ovat korkealla freerunningin tunnettuuden kasvattamisessa ja kehittämisessä – Orimattilasta löytyy Suomen ainoa lajiin keskittyvä treenipaikka.

 

Herttua Family on valmennukseen ja harrastustoimintaan keskittynyt yritys, jonka treenihalli Moose Gym sijaitsee Orimattilassa, Lahden kupeessa. Yrityksen perustaminen oli helppoa ja asiakkaita löytyi nopeasti, eikä pariskunta koe kovaa kilpailua.

”Toimintamme eroaa muista liikuntaharrastuksista sen verran, että meille on kehittynyt oma asiakaskunta. Selvästi alueella oli kysyntää uudelle harrastusmahdollisuudelle ja näinkin erikoiselle lajille. Panostamme ohjauksen korkeaan laatuun ja osaamme huomioida jokaisen yksilön. Halli on Suomen ainoa freerunningiin keskittynyt treenipaikka, jossa kaikilla on treeneissä hauskaa!” Anni kehuu. ”Yrittämisessä on parasta, että saa tehdä työtä jota rakastaa ja sitä saa tehdä koko sydämellä.”

Menestyvän liikunta-alan yrityksen syntyminen vaati ainutlaatuista lajituntemusta, turvaverkkoa ja rohkeutta.

 

Tavoitteena kasvattaa freerunningia Suomessa

Perälöiden lajiosaaminen on maailmanluokan huippua – ja Sami kisaa lajissa hyvällä menestyksellä. Herttua Family järjestää itsekin kansainvälisiä treenitapahtumia muutaman kerran vuodessa. Niiden järjestämisessä tavoitteet ovat korkealla – tehdä suurempaa ja kansainvälistä.

 

Tulevaisuuden näkymät ovat valoisat. Kasvua haetaan vuonna 2017 valmistuneilla uusilla tiloilla Orimattilan koululla, sekä kansainvälisten kilpailuiden kehittämisellä. Oman tekemisen vaatimustaso on korkealla ja ohjauksen laatu halutaan pitää huippulukemissa. Tavoitteena on lisätä lajin tunnettuutta Suomessa sekä mahdollistaa harrastamisen lajista kiinnostuneille. Jossain vaiheessa tarvetta on esimerkiksi lisäohjaajille, nyt yritys työllistää päätoimisesti pariskunnan.

Asiakaskuntaa löytyy lapsista aikuisiin ja eri tasoilta aloittelijoista kilpailijoihin.

 

”Yrittämisessä on parasta, että saa tehdä työtä jota rakastaa ja sitä saa tehdä koko sydämellä.”

 

Harrastajat löytävät Orimattilaan ympäri Lahden seutua

Juuret ja toiminta pyörivät tiiviisti Lahden seudulla. Orimattila on 15 minuutin päässä Lahden keskustasta ja sinne pääsee kätevästi myös junalla Helsingistä. Harrastajia Herttua Family kerääkin myös Lahden seudun lisäksi muualta Etelä-Suomesta.

 

”Orimattilaan jäimme, kun täällä on vuokrat halvemmat, kuin pääkaupunkiseudulla. Samin sukulaiset asuvat lähellä, koimme tukiverkon olemassaolon todella tärkeäksi”, Anni Perälä kertoo sijaintivalinnasta.

 

”Teemme yhteistyötä hollolalaisen yrityksen Dinox Oy:n kanssa. Heiltä tilaamme suurimman osan välineistöstä. Nyt meillä on vuokrattuna koulun liikuntasali Orimattilasta, josta loppui ammatikoulun toiminta viime vuonna. Liikuntasali oli erinomainen lähtökohta remontoida meidän tarkoitukseemme, kun korkeutta ja neliöitä riittää ja ilmanvaihto oli jo valmiiksi suunniteltu liikuntaa varten. Hallista löytyy permanto, volttimonttu, trampoliineja sekä paljon erilaisia tasoja ja palikoita temppuilua varten. Ohjauksissa pyörii reilu 600 kävijää viikossa.”

 

 

Herttua Family Oy on vuonna 2014 perustettu perheyritys, jonka treenihalli Moose Gym löytyy Orimattilasta, Lahden seudulta. Perälät ohjaavat freerunningia ja parkouria – monipuolista kehonhallintaa, johon sisältyy voltteja ja akrobatiaa sekä luovaa liikettä. Herttua Familyn hallista löytyy trampoliineja, volttimonttu, permanto, ilmavolttirata ja paljon pehmeitä palikoita temppuilemiseen. Parkour ja freerunning sopvati pääharrastukseksi sekä hyvin myös oheisharjoitteeksi moneen urheilulajiin.

 

www.herttuafamily.com | Herttua Family Instassa

 

Kolme hyvää syytä toimia Lahden seudulla?

1. Lahdessa on rauhallista asua, mutta eläväisestä keskustasta löytyvät myös kaikki palvelut. Orimattilasta on loistavat kulkuyhteydet joka paikkaan.

2. Lahden seudun ulkoilumahdollisuudet vetävät myös puoleensa –Lahti on kaunis kaupunki järvineen ja metsineen.

3. Lahden seudulla on paljon erilaisia tapahtumia, mikä on todella hienoa!

 

 

Kiinnostuitko Lahden seudusta? Jos haluat lisätietoja Lahden bisnesympäristöstä, klikkaa alla olevasta linkistä eteenpäin. Voit lähestyä meitä missä tahansa asiassa.

 

Jos kiinnostuit Lahden seudusta sijoittumismielessä, tutustu myös Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun! Valjastamme yrityksellenne asiantuntijatiimin, joka selvittää haluamasi asiat. Palvelu on ilmaista eikä sido yritystänne mihinkään.

www.lahtibusinessregion.fi/all-inclusive

Show Buttons
Hide Buttons