Hollolan Matkakeidas rakentui uuden kehätien liittymään

27.11.2020

Eero ja Hanna Asikaisen vetämä Vierumäen Matkakeidas avautui vuonna 2013 ja kesäkuussa 2018 juhlittiin suvun kolmannen Matkakeitaan avajaisia. Satu ja Aarto Rajakon omistama Hollolan Matkakeidas rakentui VT12 Lahden eteläisen kehätien liittymään, Hopeakallion yritysalueelle.

 

Liikenneasemayrittäjyys kulkee Rajakon suvulla verissä. Hollolan Matkakeitaan yrittäjän Aarto Rajakon eno puolisoineen perusti Kausalan Matkakeitaan vuonna 1989. Aarto ja hänen serkkunsa Eero viettivät huoltoasemalla käytännössä koko nuoruutensa.

 

”Hopeakallion yritysalue on osoittautunut hyväksi valinnaksi”

 

- Matkakeitaan suunnittelu, rakentaminen ja siihen liittyvän viranomaisyhteistyö Hollolan kunnan kanssa sujuivat kaikin puolin joustavasti. Hopeakallio on osoittautunut sijainniltaan hyväksi valinnaksi, Aarto Rajakko sanoo.

Yrittäjäpariskunnan lisäksi Hollolan Matkakeidas työllistää jatkuvasti 30-35 työntekijää.
- Meille haki lähes 200 ihmistä töihin. TE-keskuksen ja Koulutuskeskus Salpauksen kanssa yhteistyössä toteutettu rekrykoulutus oli äärettömän hyvä. Sen kautta saimme loistavan ja sitoutuneen työntekijäjoukon, Aarto Rajakko kertoo.

Hollolan matkakeitaan ravintolasali pöytineen ylhäältä kuvattuna
Rajakon pariskunnan omistama Hollolan Matkakeidas on palvelee matkailijoiden ja alueen asukkaiden lisäksi myös Vt 12 uuden kehätien läheisyydessä olevia yritysalueita.

 

Ammattiautoilijoiden suosiossa

Lähialueen asukkaiden sekä ohikulkuliikenteen lisäksi Hollolan Matkakeidas palvelee kattavasti ammattiautoilijoita. Heitä varten on rakennettu sauna ja tilavat taukotilat, joissa autoilijat saavat viettää maksutta aikaansa.

Rekan hytissä vietetyn yön jälkeen kuskit kömpivät heti ovien auettua aamiaiselle ennen kuin jatkavat matkaansa. Myös lounas ja päivällinen ovat kuskien toiveesta tarjolla seisovasta pöydästä.
- Pihamme on käymässä jo nyt ahtaaksi. Lisää parkkipaikkoja on suunnitteilla, sillä uskomme kehätien kasvattavan ammattiautoilijoiden sekä ohikulkumatkalla pysähtyvien asiakkaiden määrää, Aarto Rajakko aprikoi.

 

Ilmakuva, jossa näkyy Hopeakallion yritysalue, Matkakeidas ja vt12 Lahden eteläisen kehätien liittymä.
Hollolan Matkakeidas rakennettiin 2018 VT12 eteläisen kehätien liittymään, Hopeakallion yritysalueelle. Hopeakallio alue sijaitsee Salpakankaan kuntakeskuksen läheisyydessä ja 10 minuutin ajomatkan päässä Lahdesta.

 

Paikalliset kehittämispalvelut yrityksen tukena

  • LADECin yritysneuvonnan kanssa Rajakot ovat tehneet säännöllistä yhteistyötä koko kaksivuotisen yrittäjyytensä ajan. - LADECin yritysneuvojista on ollut iso apu mm. erilaisten tukimuotojen ja investointirahoitusten kartoittamisessa. Palvelu on ollut erittäin hyvää, Aarto Rajakko summaa.

 

Teksti: Taru Schroderus | Kuvat: Sebastian Ratu 

 

Tutustu Vt 12 Lahden eteläisen kehätien tuomiin etuihin ja Lahden seutuun yritysalueena! Kehätien läheisyydessä toimivien yritysten näkemyksiä ja Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timosen videohaastatelu >> KLIKKAA TÄSTÄ!

 

Kiinnostuitko Lahden seudusta? Jos haluat lisätietoja Lahden bisnesympäristöstä, tutustu Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun! Voit kääntyä puoleemme missä asiassa tahansa! Palvelu on ilmaista eikä sido yritystänne mihinkään. Valjastamme yrityksellenne asiantuntijatiimin, joka vastaa kysymyksiinne, tekee haluamanne selvitykset sekä sijoittumistilanteessa huolehtii käytännön asioiden sujumisesta.

Show Buttons
Hide Buttons