Hyvä työvoiman saanti toi Evolvitin Lahteen

04.01.2016

IT-alan kasvuyrityksiin lukeutuva Evolvit avasi lokakuussa toimipisteen Lahteen.

Kolmen hengen kokoonpanolla aloittanut toimipiste aikoo kasvaa tulevaisuudessa jopa 40 hengen yksiköksi. Kasvun vauhdittajina toimivat Lahteen sijoittumisessa avittanut Lahden Seudun Kehitys LADEC sekä Lahden ammattikorkeakoulu, josta valmistuvat ohjelmistotekniikan insinöörit ovat Evolvitin himoitsemaa työvoimaa.

Evolvitin myyntijohtaja Samu Koskinen ja Lahden toimipisteen vetäjä Teemu Vainio.

Yhteensä 90 henkeä työllistävän Evolvitin toimipisteet sijaitsevat Lahden lisäksi Tampereella ja Espoossa. Kaikki Lahden toimipisteeseen tähän asti palkatut työntekijät ovat valmistuneet Lahden ammattikorkeakoulusta. Myyntijohtaja Samu Koskinen sekä Lahden toimipisteen vetäjä Teemu Vainio myös asuvat Lahdessa. Evolvitin toimitilat sijaitsevat kaupungin keskustassa, osoitteessa Aleksanterinkatu 17. Rautatieasemalle on muutama sata metriä ja Toriparkkiin vain kivenheitto.

– Sijoittuminen Lahteen oli monesta näkökulmasta katsottuna viisas veto. Lahdessa on korkeatasoista koulutusta, joka takaa työvoiman hyvän saatavuuden. Edullisten liiketilojen lisäksi täällä on myös runsaasti teollisuusalan yrityksiä, joille Evolvitillä on paljon annettavaa, Vainio toteaa.

Luotettavaa tietoa

Muun muassa finanssi- ja energia-aloilla kannuksensa hankkineen Evolvitin liiketoiminta perustuu tiedon älykkääseen hallintaan.

– Yritykset tarvitsevat päätöksenteon tueksi tietoa, joka voi olla hajallaan lukuisissa erilaisissa tietojärjestelmissä. Ennen vanhaan tietoa saatettiin kerätä johtoryhmän tai hallituksen kokousta varten lukuisista eri tietolähteistä jopa viikon ajan. Meidän ratkaisumme avulla ennakkotyön määrä vähenee merkittävästi, kun tiedon kerääminen, yhdistäminen ja visuaalinen esittäminen voidaan automatisoida. ”Kun pystymme osoittamaan käytännössä, miten palvelumme toimii ja kun asiakas näkee ratkaisumme edut, yhteistyötä on helppo jatkaa ja laajentaa.” Kaikki tarvittava tieto on yhden napin painalluksen päässä ja sellaisessa muodossa, että sen pohjalta voi arvioida yrityksen tilannetta reaaliaikaisesti ja ennakoida samalla tulevaa, Samu Koskinen kertoo.

Evolvitin tietovarasto- ja analytiikkaratkaisut soveltuvat mm. HR-, tuotanto-, taloushallinto-, hankinta- ja toiminnanohjausohjelmistoissa olevan tiedon keräämiseen, analysointiin ja raportointiin. Jos kumppaneiden, Microsoftin tai Qlik-techin, tuotteista ei löydy asiakasyritykselle sopivaa, se koodataan itse.

– Yleensä lähdemme asiakkaidemme kanssa yksi toiminto kerrallaan eteenpäin. Kun pystymme osoittamaan käytännössä, miten palvelumme toimii ja kun asiakas näkee ratkaisumme edut, yhteistyötä on helppo jatkaa ja laajentaa.

Vauhdikas alku

Evolvitin toiminta Lahdessa on käynnistynyt vauhdikkaasti. Ensimmäinen lahtelaiselle asiakkaalle tehty työ on laskua vaille valmis. Teemu Vainio ja Samu Koskinen kiittävät yhteen ääneen Ladecia ja Miika Laaksoa, joka työskentelee Ladecin sijoittumispalveluissa liiketoiminnan kehittäjänä.

– Kun päätös Lahden toimipisteen avaamisesta oli tehty, olimme heti yhteydessä Ladeciin. Saimme sieltä oman yhteyshenkilön eli Miikan, joka ehdotti meille sopivia toimitiloja, kertoi Lahdesta ja ympäristökunnista bisnesympäristönä, valotti kustannuksia ja työvoiman saatavuutta sekä neuvoi rekrytoinnissa.

– Miika kehotti meitä myös osallistumaan tapahtumiin. Heti ensimmäisessä Lahti Business Day:ssä syntyi kaupallistamisen arvoinen idea. Käynti todellakin kannatti, Teemu Vainio naurahtaa. Miika Laakson mukaan Evolvitin kanssa tehty yhteistyö on vasta alkuvaiheessa.

– Palvelulupauksemme on, että asiakas saa meiltä kaiken tarvitsemansa tiedon yrityksen toiminnan käynnistämisen tueksi. Mutta palvelumme ei suinkaan lopu siihen, kun toiminta on saatu vauhtiin. Kuljemme yrityksen rinnalla ja autamme kaikissa matkan varrella eteen tulevissa asioissa. Laakson mukaan Lahden seudulla asuva työvoima pysyy työpaikassaan pääkaupunkiseutua hanakammin. Työntekijöiden palkkakulut ovat aavistuksen pääkaupunkia matalammat ja tilavuokrassa yritys voi säästää hyvinkin pitkän pennin. Myös hyvät kulkuyhteydet ovat iso plussa: Juna kulkee Helsingin ja Lahden väliä 48 minuutissa, ja lentokentälle ajaa alle tunnissa.

– Paikkakuntavertailussa Lahti on minkä tahansa yrityksen näkökulmasta erittäin kilpailukykyinen vaihtoehto, Laakso vakuuttaa.

EVOLVIT OY
 • Noin 90 hengen IT-alan yritys. Seitsemän omistajaa, kaikki työskentelevät yrityksessä.
• Aiemmat toimipisteet Espoo ja Tampereella.
• Lahden toimisto Aleksanterinkadulla. Toistaiseksi kolme työntekijää, tarkoitus kasvaa 40 hengen yksiköksi.

Teksti Taru Schrodeus, kuvat Petri Koivisto

Show Buttons
Hide Buttons