Lahden seudulta maailmalle - Ovivalmistaja JELD-WEN kasvaa ja kehittyy

03.09.2020

Asikkalan Vääksyssä toimivan ovivalmistaja JELD-WEN Suomi Oy:n liiketoiminta on ollut viime vuodet tasaisessa kasvussa. Maailmanlaajuisessa konsernissa se ei kuitenkaan riitä, sillä tuotannon tehokkuuden ja liiketoiminnan tuloksen on yllettävä asetettuihin tavoitteisiin. Toimitusjohtaja Mauri Ruhasta kilpailu ei kuitenkaan pelota. Hän sanoo, että se haastaa kehittämään liiketoimintaa entistäkin tehokkaammaksi.

 

JELD-WEN Suomi Oy:n Asikkalassa sijaitsevalla pääkonttorilla ja tehtaalla on pitkät perinteet, sillä ovituotanto alkoi samalla tontilla jo vuonna 1946. Samana vuonna perustettiin lasikuitutehdas Kuopioon, jossa ovituotanto käynnistyi 1970-luvulla. Yhtiön kolmas tuotantolaitos sijaitsee Alavudella.

Vuodesta 2014 asti yhtiön toimitusjohtajana työskennellyt Mauri Ruhanen kertoo JELD-WENin kasvavan markkinoita voimakkaammin. Menestystä on tukenut muun muassa lisääntynyt vientimyynti ja henkilöstöjohtamisen kehittämiseen panostaminen.

Tuotteiden ekologisyys, jäljitettävyys ja hiilijalanjäljen pienuus vaikuttavat yhä enemmän kuluttajien ostopäätöksiin.

- Vastuullisuus on meille tärkeää, joten kehitämme sekä toimintaamme että tuotteitamme jatkuvasti. Esimerkiksi uudessa ECO-ulko-ovimallistossamme on käytetty öljypohjaisen eristeen sijaan puukuiturakennetta. Suurin osa sisäovienkin materiaaleista on puupohjaisia, ja kestävän metsätalouden varmistamiseksi kaikki puumateriaalit ovat jäljitettävissä läpi koko prosessin.

 

Sujuvat yhteydet kaikkialle Suomeen

Sujuvien liikenneyhteyksien ansiosta tuotteet liikkuvat sujuvasti JELD-WENin Vääksyn logistiikkaterminaalista asiakkaille eri puolille Suomea ja Helsingin sataman kautta muihin maihin.

JELD-WENin Vääksyn logistiikkaterminaalista Vuosaaren satamaan ajaa noin puolessatoista tunnissa. Tulevan VT12 Lahden eteläisen kehätien myötä liikenneyhteydet nopeutuvat entisestään. Se on tärkeää myös kuljetuksista vastaavalle yhteistyökumppanille, joka mittaa tarkasti hiilijalanjälkeään.

 

JELD-WENin Vääksyn logistiikkaterminaalista Vuosaaren satamaan ajaa noin puolessatoista tunnissa.

 

- Pyrimme kehittämään myös tuotteidemme logistiikkaa yhteistyössä siten, että kuljetuksista aiheutuu mahdollisimman vähän päästöjä ja ympäristöhaittaa, Ruhanen jatkaa.

JELD-WENin tärkeimpiä asiakkaita ovat rakennusliikkeet ja rautakaupat, jotka huolehtivat kuluttajamyynnistä. Vaikka JELD-WENillä ei ole suoraa kuluttajamyyntiä, tehdään kuluttajille suunnattua brändityötä jatkuvasti.

- Digitalisaatio on mullistanut ihmisten ostokäyttäytymisen. He etsivät inspiraatiota sosiaalisessa mediassa ja tietoa nettisivuilta, joihin mekin satsaamme. Brändin on oltava näkyvillä ja ihmisten mielissä siinä kohtaa, kun rakentaminen tai vaikka kodin sisäovien päivitys on ajankohtaista, Ruhanen kertoo.

JELD-WENin brändiin liittyy myös työnantajamielikuvan rakentaminen. Osaavaa työvoimaa on Ruhasen mukaan ollut saatavilla riittävästi. Rekrytoivia koulutuksia on järjestetty tarpeen mukaan yhdessä TE-keskuksen kanssa.

- Ovituotanto on käsityövaltaista puusepäntyötä ja tuotannossamme elää vahva kisälliperinne. Yksittäisiin työtehtäviin ei ole olemassa tiettyä opintopolkua tai koulutusalaa, vaikka puusepänteollisuuden ymmärryksestä toki apua onkin. Ovien valmistuksen työtehtävät opitaan ja opetetaan kädestä pitäen, Ruhanen jatkaa.

 

Paikallista yhteistyötä

Tuotannon tehokkuus ja tuottavuus ovat Mauri Ruhasen mukaan kaiken A ja O, sillä kilpailu on kovaa. Ruhanen katsoo kuitenkin luottavaisin mielin tulevaisuuteen ja sanoo laittavansa hyvän kiertämään aina kun se on mahdollista. Esimerkkinä toimii yhteistyö paikallisten raaka-ainetoimittajien ja alihankkijoiden kanssa.

- Aina kun globaaliin toimintamalliimme sopii, hyödynnämme Lahden seudulla toimivia yhteistyökumppaneita. Suosimme kotimaisia ja mieluiten paikallisia toimittajia sekä alihankkijoita. Jos kumppanimme toimii globaalisti, tällä voi tarjoutua mahdollisuus solmia konsernitason yhteistyösopimus, jolloin tuotteille on hyvässä lykyssä kysyntää ympäri maailmaa, Ruhanen iloitsee.

 

Kuvassa Jeld-Wen Suomi Oy:n toimitusjohtaja Mauri Ruhanen, joka korostaa vastuullisen logistiikan ja tuotteiden merkitystä.
Ovivalmistaja JELD-WEN Suomi Oy:n pääkonttori sijaitsee Vääksyssä, noin puolentoista tunnin päässä Helsingistä. Toimitusjohtaja Mauri Ruhanen korostaa, että vastuullisuus on JELD-WENille tärkeää sekä logistiikassa että tuotannossa ja tuotteissa.

 

Lisätietoja osoitteessa www.jeld-wen.fi

Teksti: Taru Schroderus | Kuvat: Inspiroiva Creative Oy

 

JELD-WEN Suomi Oy

  • Tehtaat Asikkalassa, Kuopiossa ja Alavudella.

  • Myyntikonttorit Vääksyn ja Kuopion lisäksi Tampereella ja Helsingissä.

  • Yhtiöllä on hieman yli 460 työntekijää, joista noin 100 työskentelee Asikkalassa.

  • Osa JELD-WEN Northern Europea, joka taas on osa maailmanlaajuista JELD-WEN Inc:iä.

Vuonna 1960 perustettu JELD-WEN (NYSE listautunut) on yksi maailman suurimmista ovien ja ikkunoiden valmistajista. JELD-WENillä on yli 120 tehdasta 19 maassa, joista suurin osa sijaitsee Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Australiassa. JELD-WENin pääkonttori on Charlottessa, Pohjois-Carolinassa. JELD-WEN suunnittelee, valmistaa ja toimittaa uusiin ja saneerattaviin asuntoihin ja julkisiin tiloihin laajan valikoiman sisä- ja ulko-ovia sekä puu-, vinyyli- ja alumiini-ikkunoita ja niihin liittyviä tuotteita. JELD-WEN on johtava energiatehokkaiden tuotteiden valmistaja, joka on ollut ENERGY STAR®-yhteistyökumppani vuodesta 1998 lähtien. Tuotteita markkinoidaan maailmanlaajuisesti JELD-WEN®-tuotemerkillä sekä useilla johtavilla alueellisilla tuotemerkeillä kuten Swedoor® ja DANA® Euroopassa sekä Corinthian®, Stegbar® ja Trend® Australiassa.

 

 

Kiinnostuitko Lahden seudusta? Jos haluat lisätietoja Lahden bisnesympäristöstä, tutustu Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun! Voit kääntyä puoleemme missä asiassa tahansa! Palvelu on ilmaista eikä sido yritystänne mihinkään. Valjastamme yrityksellenne asiantuntijatiimin, joka vastaa kysymyksiinne, tekee haluamanne selvitykset sekä sijoittumistilanteessa huolehtii käytännön asioiden sujumisesta.

 

 

Tutustu muihin yritystarinoihin täällä!

Tutustu Lahden eteläiseen kehätieprojektiin - katso video!

 

 

 

Show Buttons
Hide Buttons