Karluxin muutto Paassiltaan Vt 12 uuden kehätien varteen: mittava tilaus ja uusi tuote

26.11.2020

Karlux Oy on kotimainen valaisinvalmistaja, jonka tuotteet ovat saatavilla ammattitukkujen kautta.
Perinteikäs perheyritys on perustettu vuonna 1983. Toimitusjohtaja Juha-Pekka ”Jussi” Karjalaisen isän perustama yhden miehen yritys toimi aluksi Iitin kunnan Hiisiön kylässä. Sukupolven vaihdoksen jälkeen vuonna 2004 Karjalainen muutti yrityksen ensin vuokratiloihin Lahteen. Kun Hollollan kunta kaavoitti Hopeakallion ja Paassillan yritysalueet, hän osti viimeksi mainitusta tontin ja rakennutti yritykselle omat tilat.

 

- Olemme edelleen aivan innoissamme uusista tiloista ja moderneista tuotantovälineistä. Niiden myötä olemme viimeistään nyt samalla viivalla kuin reilusti isommat toimijat, Karjalainen iloitsee.

Karjalaisen toimitusjohtajuuden aikana Karluxin liikevaihto on peräti kymmenkertaistunut yrityksen alkuvuosista. Samalla yrityksen henkilöstömäärä on kasvanut yhdestä seitsemään.

- Parhaina aikoina olemme tehneet kuukaudessa liikevaihdon, joka tehtiin yrityksen alkuvaiheissa koko vuonna. Kasvun takana on osaava henkilöstö, joka työskentelee suurella sydämellä. Meille tullaan töihin jäädäkseen, Karjalainen vakuuttaa.

 

Karluxin työntekijä ruiskumaalaa valaisimen osia.
Työntekijöiden paidoissa myös näkyy se, että Karluxin valaisimet ovat "Made in Hollola".Karluxin työntekijä ruiskumaalaamassa valaisimen osia.

 

Käpyvalaisimesta se alkoi

Käpyvalaisimesta tunnetuksi tullut Karlux on erikoistunut puisto- ja taajamanvalaisimiin. Valaisinsuunnittelussa on tehty hiljattain uusiakin päänavauksia.

- Sijainnistamme Lahden uuden eteläisen VT12 kehätien läheisyydessä on ollut meille hyvin konkreettista hyötyä, sillä viime keväänä ovesta käveli sisään sitä urakoivan Destian edustaja, joka oli bongannut kylttimme hallin katolta. Hän tuli kysymään, onnistuisiko meiltä kahden kehätien Hollolan päässä olevan sillan turvavalaistus. Tartuimme innolla toimeen! Nyt sillat loistavat iltaisin ”Hollolan punaisina” ja ohjaavat autoilijoita kuntaan. Saimme tilauksen sijaintimme ansiosta ja samalla se poiki meille kokonaan uuden tuotteen, Karjalainen kertoo.

 

Paassillan yritysalueen Karjalainen sanoo olevan paras mahdollinen. Tontit ovat väljiä ja valaisimien kuljetuksesta huolehtivat logistiikkakumppanit pääsevät perille sujuvasti kehätien liittymästä.

 

Paassillan yritysalueen Karjalainen sanoo olevan paras mahdollinen. Tontit ovat väljiä ja valaisimien kuljetuksesta huolehtivat Schenker, Kuljetusliike Ranta-Aho Oy (Hollola) ja läheisellä Kukonkoivun yritysalueella toimiva Kaukokiito pääsevät perille sujuvasti kehätien liittymästä. Ne kuljettavat Karluxin tuotteita tukkuliikkeiden varastoihin ympäri Suomea.

 

Syömässä Karluxilaiset piipahtavat kivenheiton päässä olevalla Hollolan Matkakeitaalla tai muutaman minuutin ajomatkan päässä sijaitsevassa Hollolan Kuntakeskuksessa. Lahteenkin on vain kymmenen minuutin ajomatka.

 

Jussi Karjalainen kiittää Hollolan kunnan rakennusvalvontaa hyvästä yhteistyöstä rakennusprojektin aikana sekä LADECin yritysneuvoja Jari Eskolaa avusta investointirahoituksen hakemisessa.

- Yhteistyö Hollolan kunnan ja LADECin kanssa on ollut todella helppoa ja sujuvaa. Meidän on hyvä toimia täällä Paassillan alueella, Karjalainen toteaa innostuneesti.

 

Valaisinvalmistaja Karlux Oy:n uudet toimitilat Paassilana alueella.
Valaisinvalmistaja Karluxin uudet toimitilat sijaitsevat VT12 Lahden uuden eteläisen kehätien läheisyydessä Paassillan yritysalueella.

 

Tutustu: Karlux

 

Teksti: Taru Schroderus | Kuvat: Sebastian Ratu

 

Tutustu Vt 12 Lahden eteläisen kehätien tuomiin etuihin ja Lahden seutuun yritysalueena! Kehätien läheisyydessä toimivien yritysten näkemyksiä ja Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timosen videohaastatelu >> KLIKKAA TÄSTÄ!

 

Kiinnostuitko Lahden seudusta? Jos haluat lisätietoja Lahden bisnesympäristöstä, tutustu Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun! Voit kääntyä puoleemme missä asiassa tahansa! Palvelu on ilmaista eikä sido yritystänne mihinkään. Valjastamme yrityksellenne asiantuntijatiimin, joka vastaa kysymyksiinne, tekee haluamanne selvitykset sekä sijoittumistilanteessa huolehtii käytännön asioiden sujumisesta.

Show Buttons
Hide Buttons