Operaatio Lahti Business Region I - Lahden seutu framille leffasankareiden rooleissa

30.12.2015

Lahden seutu houkuttelee yrityksiä erilaisella otteella

Yritysjohtajat ja julkisen puolen päättäjät nousivat yhdessä estradille Lahden seudun vetovoimaisuuden puolesta. Poikkeuksellista seutumarkkinointia tehtiin syksyllä 2014 elokuvamaailman hengessä.

Vaikeina taloudellisina aikoina tarvitaan uusia ideoita ja rohkeita päätöksiä. Kaikkiaan 18 Lahden seudun yritysjohtajaa ja julkisen puolen päättäjää laittoi itsensä peliin seutukuntansa puolesta. Vaikuttajat puettiin ja kuvattiin elokuvamaailman hengessä, ja lopputulokseksi saatiin täysin uudenlaista seutumarkkinointia.

Mukana ovat muun muassa Jyrki Myllyvirta (Lahden kaupunki) Isko Lappalainen (iam design), Päivi Leiwo (Oilon Oy), Anssi Rantasalo (Kemppi Oy), Sipe Santapukki (Apulanta Oy), Sirkku Vesa, (Jousivesa Oy).

 

Katso päähenkilöiden haastatteluvideot tästä osoitteesta: http://www.lahtibusinessregion.fi/index.html

 

Elokuvamaisuudesta huolimatta markkinointi perustuu tosiasioihin, sillä mukaan lähteneet henkilöt kertovat omia kokemuksiaan yrittämisestä Lahden seudulla. Kertomuksillaan he haluavat tuoda laajempaan tietoisuuteen sen, millaista Lahden seudulla on toimia, löytää kumppanuuksia ja kehittää liiketoimintaa.

– Yritysten kesken on selvästi vahvistuva Lahti-henki ja usko tämän alueen mahdollisuuksiin. Kun se vielä kasvaa tämmöisenä taloudellisesti vaikeana aikana, niin se on hyvä merkki siitä että on todella edellytyksiä päästä eteenpäin, Lahden kaupunginjohtaja Myllyvirta sanoo.

 

Yhteistyötä ja investointeja

Lahden seudulla on erinomainen sijainti ja edullinen kustannustaso, ja se on yksi Pohjoismaiden tärkeimmistä teollisen muotoilun ja cleantech-liiketoiminnan keskittymistä. Alue tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön ja yhteistyöverkostot muotoilua ja uutta ympäristöteknologiaa hyödyntäville yrityksille. Uudenlainen seutumarkkinointi taas on itsessään esimerkki vahvasta ja tiiviistä yhteistyöverkostosta ja ennakkoluulottomasta tekemisen meiningistä.

Lahden seudulla on käynnissä merkittävät investoinnit uusien yritys- ja kaupunkialueiden kehittämiseksi. Jo pelkästään Lahden keskustassa on käynnissä noin 500 miljoonan euron investoinnit.

 

 

Show Buttons
Hide Buttons