Kinos Propertyn Arto Korhonen tuntee Lahden seudun ja sen mahdollisuudet

05.02.2019

Ranta-Kartanon kylpylähotellin ja Malskin luovien alojen keskuksen liikkeelle paneva voima, kiinteistösijoittaja Arto Korhonen, on tyytyväinen Lahdessa vallitsevaan kehitysmyönteiseen ilmapiiriin.

 

Kinos Property Investment on ollut muutaman viime vuoden aikana paljon tapetilla lahtelaisessa paikallismediassa. Yritys ja sen omistaja Arto Korhonen vievät voimalla eteenpäin Ranta-Kartanon kylpylähotellihanketta, josta rakentuisi Korhosen visioissa monipuolinen hyvinvointikeskus.

Kylpylän ja kauan kaivatun 50 metrin altaan lisäksi ”Lahti Urban Resort” pitäisi sisällään mm. 150 hotellihuonetta, pidempiaikaiseen asumiseen tarkoitettuja osakehuoneistoja, parkkitalon, kuntosalin, ravintoloita, toimitiloja ja kaupan. Kinoksen suunnitelmissa on lähes 30 000 kerrosneliömetrin laajuinen kokonaisuus, joka ulottuisi Pikku-Vesijärven puiston reunasta vanhan linja-autoaseman naapuriin.

"Tavoitteenamme on rakentaa kansainvälisesti kiinnostava ja uusinta kiinteistötekniikkaa hyödyntävä viihde-, -liikunta- ja palvelukeskus. Tiloista suunnitellaan sellaiset, että ne mahdollistavat myös monenlaisten suurtapahtumien järjestämisen", Korhonen visioi.

"Tavoitteenamme on rakentaa kansainvälisesti kiinnostava ja uusinta kiinteistötekniikkaa hyödyntävä viihde-, -liikunta- ja palvelukeskus. Tiloista suunnitellaan sellaiset, että ne mahdollistavat myös monenlaisten suurtapahtumien järjestämisen", Korhonen visioi.

Luovien alojen Malski

Ranta-Kartanon hankkeen lisäksi Arto Korhonen on mukana kehittämässä Mallasjuoman entistä panimokiinteistöä. Korhosen yritys on hankkinut hankkeeseen sijoittajaksi kiinteistöyhtiö Kielon. Se remontoi entisen Taidepanimon tilat vuoteen 2020 mennessä perusteellisesti ja rakentaa niiden oheen 4000 neliömetrin laajennusosan.

Malskin merkittävin vuokralainen on Lahden kaupunki, joka vuokraa noin 8 500 neliömetrin rakennuksesta vajaat 4 000 neliötä Lahden taide- ja muotoilukeskus LADin käyttöön. Sen lisäksi Malskille muuttaa mm. mainostoimisto Ilme sekä kymmeniä pienempiä luovien alojen yrittäjiä. Jopa 1 000 asiakaspaikan tapahtumasali Sammion pyörittäjäksi tulee Tirra-Torvi Ravintolat. Malskille on kaavailtu myös ravintola- ja panimopubitoimintaa sekä kokoustiloja.Malskista muodostuu elävä ja kaikille kaupunkilaisille avoin luovien alojen ja kulttuurin keskus. "Vaikka suuri osa tiloista on jo vuokrattu, mukaan mahtuu vielä", Korhonen heittää.

Eteenpäin menemisen meininki

Arto Korhosen omistama Kinos Property Investment Oy on kiinteistöalan yritys, joka kuuluu Kinos Holding -konserniin. Kiinteistösijoitustoiminnan lisäksi yritys tuottaa kiinteistökehittämiseen ja kiinteistöjohtamiseen liittyviä palveluita yksityisille ja sijoittajille sekä rahastoille. Yritys on perustettu vuonna 2011 ja se omistaa tai hallinnoi yli 80 000 kerrosneliön kiinteistömassaa eri puolilla Suomea.

 

Kinos Propertyllä on suunnitelmissa Ranta-Kartanon alueella lähes 30 000 kerrosneliömetrin laajuinen kokonaisuus. Kuva: Sigge Architects / Kinos Property Investment
Kinos Propertyllä on suunnitelmissa Ranta-Kartanon alueella lähes 30 000 kerrosneliömetrin laajuinen kokonaisuus. Kuva: Sigge Architects / Kinos Property Investment

 

Syntyperäisenä lahtelaisena Korhonen operoi mielellään kotiseudullaan. Kiinteistösijoittamisessa on tärkeä tuntea alue, johon on investoimassa. "Tunnen Lahden seudun hyvin ja tiedän sen mahdollisuudet. Viime vuosina kaupunki on investoinut voimakkaasti infran rakentamiseen, kuten toriparkkiin ja matkakeskukseen. Myös LUT-yliopiston sijoittuminen tänne viestii siitä, että kaupungissa on vahva eteenpäin menemisen meininki."

"Sijoittajanäkökulmasta Lahti on kiinnostava investointikohde, jonka saavutettavuutta uusi kehätie parantaa entisestään."

"Sijoittajanäkökulmasta Lahti on kiinnostava investointikohde, jonka saavutettavuutta uusi kehätie parantaa entisestään. Vain tunnin päässä lentokentästä sijaitseva loputon ulkoilureittiverkosto, urheilukeskus, Vesijärvi ja sen satama ovat ainutlaatuisia ja elämyksellisiä vetonauloja, jotka oikein markkinoituna kiinnostavat matkailijoita ympäri maailmaa", Korhonen vakuuttaa.

Tutustu muihin yritystarinoihin täällä!

Teksti: Taru Schroderus  l   Kuva: Lomagraphics Oy / Imager Oy, Sigge Architects / Kinos Property Investment

 

 

Show Buttons
Hide Buttons