Let's play bAll together - Hennala

30.12.2015

Aika ajoin tulee eteen tilanteita, joissa tekee mieli kääriä hihat ja tehdä jotain yhteisten asioiden hyväksi: oikaista, parantaa, vaikuttaa – jopa muuttaa asioita.

Perjantaiaamuna 25.9. Mainostoimisto Ilmeessä kävi näin. Lahteen oli edellisenä yönä saapunut turvapaikanhakijoita, jotka oli otettu vastaan karmaisevalla tavalla. Uutiset rummuttivat Lahtea huppupäiden kaupunkina ja tunteiden Hennalassa, paikassa, jonka piti tarjota uuvuttavan matkan tehneille ihmisille turvaa, täytyi olla vastaanoton jäljiltä vähintäänkin sekavat.

Lahti ei ole tällainen, eivätkä lahtelaiset ole tällaisia, mietittiin monessa aamupalapöydässä. Niin myös Ilmeessä, jossa pohdinnat jalostuivat nopeasti ideaksi ja konkreettiseksi ehdotukseksi. Se soitettiin saman tien LADECiin: Emmekö voisi porukalla toivottaa turvapaikanhakijat tervetulleeksi ja näyttää, millainen Lahti oikeasti on. Eikö Team Lahti Region ole juuri tällaisia tilanteita varten, he kysyivät.

Viisi päivää myöhemmin vaihdamme työvaatteet kansallisasuihimme tuulipukuihin ja lähdemme kohti Hennalaa. Meitä jännittää: saapuvatko ihmiset paikalle, minkälaisen vastaanoton saamme, innostuvatko he pelaamaan - toivottavasti tapahtumasta ei tule kiusallisen jäykkä.

Loppu on historiaa. Tuskin ehdimme saada ilmoittautumistelttaa pystyyn, kun bileet olivat jo käynnissä. Tanssia, laulua, kasvoilta kilpaa syysauringon kanssa paistavaa iloa. Välitöntä kanssakäymistä, satoja ihmisiä, aaseja, lettuja ja kovan luokan futista. Yhdessä olemista ja tekemistä universaalilla kielellä – ilolla.

Tuskin meistä kukaan osasi edes unelmoida, miten hyvin kaikki sujui. Let’s play bAll together oli mestareiden liigan esimerkki siitä, mikä voima on yhdessä tekemisellä. Sinä, minä, he – me kaikki yhdessä teimme parissa arkipäivässä unohtumattoman illan sadoille ihmisille, merkittävän teon Lahden maineelle ja takuuvarman aiheen seuraavan aamun kahvipöytäkeskusteluihin. Ei ihme, että otteluumme tarttuvat niin paikalliset kuin kansallisetkin mediat ja se elää verkossa edelleen.

Tällainen on todellinen Lahti. Tällaista on yhdessä tekeminen Lahden seudulla: nopeaa reagointia, kun on sen aika. Toimimista oikeiden asioiden puolesta yhtenä rintamana. Yhdessä pelaamista – kaikkien kanssa. Tätä on myös Team Lahti Region. Se on asennetta, tekoja ja niistä viestimistä. Se on hihat käärivä joukko yrityksiä ja tahoja, joilla on halu rakentaa kaikkien yhteistä etua. Se on investointeja meidän kaikkien toimintaedellytyksiin vaikuttavaan Lahden seudun maineeseen. Se on samalla sekä yleisen viihtyvyyden lisäämistä, yrityksen brändiviestintää että myönteisen työnantajamielikuvan rakentamista. Se on 100 % win-win kaikille, jotka ovat mukana pelissä.

 

Show Buttons
Hide Buttons