Maisti Digital: Livegrafiikkaa urheiluohjelmiin ja CrossFit-harjoittelua urheilijoille

24.01.2018

Nimi: Marko Valkonen

Yritys: Maisti Digital, CrossFit Lahti

Slogan: Menestys piilottelee yksityiskohdissa

 

Marko Valkosen Maisti Digital liikuttaa grafiikkaa televisioruudussa suomalaisille, mutta myös kansainvälisille katsojille. CrossFit Lahti taasen liikuttaa urheilijoita paikallisemmin – Lahdessa. 
 

Maisti Digital tuottaa grafiikkaa esimerkiksi TV-lähetyksissä ja urheilutapahtumissa. Livegrafiikka tarkoittaa, että esim. tv-kuvan päälle piirretään reaaliajassa tulostietoa, pelikelloja tai vaikkapa esiintyjien nimiä. Maisti työskentelee erityisen paljon erilaisissa urheilutapahtumissa, taitoluistelukisoista pesäpallopeleihin, sekä kulttuuri – ja viihdeohjelmissa mäkiautokisoista konsertteihin. Maksukanava Viasatin studiot ja Jokereiden kotipelien kansainvälinen TV-grafiikka Hartwall Areenalta hoidetaan kokonaan Maistin toimesta.

”Livegrafiikan tuottaminen on haastavaa ja mielenkiintoista. Suomessa livegrafiikkaa tehdään useiden kumppaneiden kanssa, toimintakenttä on graafisten yritysten, tuotantoyhtiöiden sekä tv-kanavien välimaastossa”, Marko Valkonen, Maisti Digitalin toimitusjohtaja kertoo.

Aiemminkin yrittäjänä toiminut Valkonen perusti Maisti Digitalin vuonna 2016 elokuussa, suuremman kansainvälisen konsernin poistuessa Suomen markkinoilta. Maisti Digital seurasi jälkiä, mutta työkaluiksi valittiin erilaiset teknologiset alustat. Maistiin kerättiin aiemmista yrityksistä parhaat tekijät, ja tällä hetkellä se on yksi Suomen parhaista livegrafiikan tekijöistä.

 

Maisti Digital tuottaa grafiikkaa esimerkiksi TV-lähetyksissä ja urheilutapahtumissa. Livegrafiikka tarkoittaa, että esim. tv-kuvan päälle piirretään reaaliajassa tulostietoa, pelikelloja tai vaikkapa esiintyjien nimiä.

 

”Aina tällaisissa liveprojekteissa on haasteensa, vaikka jotain voi tietenkin aina ennakoida valmiiksi. Voitte kuvitella, millaista on seurata ja tuottaa vaikkapa jääkiekkopelin tulospalvelugrafiikkaa – tilanteita ei voi kovin hyvin ennustaa pelin edetessä”, Valkonen nauraa. ”Tässä kyllä sokeutuu monille hauskoille tilanteille, kun itse vaikka lätkämatsia katsoessa seuraa vain, miten grafiikat toimivat, itse pelin sijaan. Kaikki meillä Maistissa taitavat olla vähän perfektionisteja”, Valkonen jatkaa.Maisti Digital on saanut jalansijaa myös kansainvälisiltä pelikentiltä

”Ulkomaille päästään, kun tehdään asiat laadukkaasti ja toimintavarmasti. Meillä on tiedossa tällekin vuodelle mielenkiintoisia kansainvälisiä projekteja, esimerkiksi painonnostokisoja ja kanoottisprinttiä, johon tehdään mm. virtuaaligrafiikkaa. Kotimaan markkinat ovat tietenkin meille todella tärkeät, mutta täällä toimitaan teknisten tuotantoyhtiöiden alla – ulkomailla taas usein niiden rinnalla”, Valkonen kertoo. ”Maistin kilpailuvalttina on myös se, että me kehitämme alaa ja työkaluja jatkuvasti itse. Meidän tuotteemme on rakennettu vapaan lähdekoodin ympärille, joten niitä on helppo myydä myös muille toimijoille.”
 

Yrittäjän luonne on johtanut toisenkin yrityksen perustamiseen

Oman harrastuksensa pohjalta Valkonen on perustanut Lahteen myös toisen yrityksen, CrossFit Lahden. Kaupungista puuttui aikoinaan CrossFit-harjoitteluun tarkoitettu treenisali, eli boksi, ja Valkonen – yrittäjäluonne kun on, päätti sellaisen Lahteen perustaa. Valkonen toimii yrityksessä kahden muun yrittäjän kanssa.

”Tämä on täysin intohimoprojekti. Rakas harrastus on muuttunut kannattavan bisneksen pyörittämiseksi ja nykyään alkaa olla haasteena löytää itselleen treeniaikaa”, Valkonen naurahtaa. ”Tekemisen laatu on meillä todella korkeaa ja meininki hyvä. Meille on kiva tulla treenaamaan. Meillä esimerkiksi kätellään kaikki uudet boxille tulijat. Kaikenlaista yhteistoimintaa järjestetään myös kisoista erilaisiin tapahtumiin.”

Lahti on hienossa kasvusuunnassa ja uusia projekteja sekä yrityksiä syntyy jatkuvasti. Valkosen yrityksistä toinen on selkeästi seudun asukkaita palveleva yritys, toisen yrityksen asiakkaat ja projektit ovat lähinnä pääkaupunkiseudulla ja ulkomailla.

”Täältä on niin helppo lähteä mihin vain! Ajallisesti Lahdesta on sama käydä Helsingissä, kuin liikkua siellä kaupungin sisäisesti. Sitä paitsi, meidän asiakkaat tulevat erittäin mielellään käymään täällä meilläkin palavereissa – meillä on paljon hyviä paikkoja kokoustaa ja jo pelkkä matka Lahteen toimii hengähdystaukona ruuhkista.”

”Livegrafiikan tuottaminen on haastavaa ja mielenkiintoista. Suomessa livegrafiikkaa tehdään useiden kumppaneiden kanssa, toimintakenttä on graafisten yritysten, tuotantoyhtiöiden sekä tv-kanavien välimaastossa”, Marko Valkonen, Maisti Digitalin toimitusjohtaja kertoo.

 

Maisti Digital on yksi Suomen suurimmista livegrafiikan tuottajista, jonka asiakasrekisteri yltää kansainvälisille markkinoille. CrossFit Lahti on CrossFit-harjoitteluun tarkoitettu yhteisöllinen treenitila, boksi, jonka oheistoimintaan kuuluvat myös tapahtumat ja kilpailut.

 

www.maistidigital.com | www.crossfitlahti.com | Maisti Digital ja CrossFit Lahti Instassa 

 

Kolme hyvää syytä toimia Lahden seudulla?

1. Kannustava yritysympäristö.

2. Hyvä maine (ei vähiten urheilukaupunkina).

3. Sijainti.

 

 

Kiinnostuitko Lahden seudusta? Jos haluat lisätietoja Lahden bisnesympäristöstä, klikkaa alla olevasta linkistä eteenpäin. Voit lähestyä meitä missä tahansa asiassa.

 

Jos kiinnostuit Lahden seudusta sijoittumismielessä, tutustu myös Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun! Valjastamme yrityksellenne asiantuntijatiimin, joka selvittää haluamasi asiat. Palvelu on ilmaista eikä sido yritystänne mihinkään.

www.lahtibusinessregion.fi/all-inclusive

 

 

Show Buttons
Hide Buttons