Paikka luovuudelle ja yhteisöllisyydelle – Dooroomin avoimet ovet antavat tilat työn vapaudelle

04.12.2017

Nimi ja ikä: Tero O. Nieminen, 47 vuotta
Yritys: Thero Design / graafinen suunnittelu
Dooroom / yhteisöllinen vuokrattava työtila
Thero Design slogan: Imagination. Creation. Production. Automation
Dooroom slogan: Space Is Just The Beginning.

 

Tulevaisuudessa yhä useampi freelancer ja yrittäjä kaipaa sosiaalista työympäristöä. Graafikko Tero O. Nieminen on ideoinut ja perustanut Lahteen yhteisöllisen työtila Dooroomin, joka kokoaa eri alojen tyypit työskentelemään saman katon alle ja toimii ideariihenä uusille bisnesideoille ja innovaatioille. 

Dooroom syntyi tarpeen ja kysynnän vuoksi Lahden keskustaan, kun graafikko ja yksityisyrittäjä Nieminen kyllästyi tekemään töitä yksin kotona. Monet freelancerit ja yksityisyrittäjät kaipaavat tiloja työskentelyyn, joissa voi tavata muita tekijöitä, käyttää neuvottelutiloja ja vaikkapa brainstormailla uusia bisnesideoita. Vuokrattavat tilat pitävät ovet ja silmät avoinna myös erilaisille tilaisuuksille ja tapahtumille.

Dooroomia suunnittelemaan lähti Niemisen lisäksi seitsemän lahtelaista ja yritys perustettiin Lahden keskustaan Rautatienkadulle, josta löytyi vanha, funkkistyylinen pankin konttori, jonka muuntelukelpoiset tilat sopivat monenlaiseen työn tekoon ja toimintaan.

”Yhteisöllinen työskentely on tätä päivää. Lahdessa käy päivittäin todella paljon ulkopaikkakuntalaisia töissä, joten tiloille on paljon käyttöä. Keskeinen sijainti ja hulppeat tilat houkuttelevat tulemaan Dooroomiin,” Nieminen kertoo. ”Dooroomin käyttäjistä voi löytyä myös uusia kumppaneita ja mahdollisia työntekijöitä minunkin yritykseeni.”

Dooroomin tilat on remontoitu monikäyttöiseksi ja moderniksi, unohtamatta talon upeaa funkkisarkkitehtuuria. Tilasta löytyy esimerkiksi erikokoisia neuvotteluhuoneita ja liikuteltavia työpisteitä. Vanhoissa pankkiholveissa käydyt neuvottelut jäävät takuulla 40 cm paksujen rautaovien ja kaltereiden taakse, ja valoisan lasikaton alla ideat saavat lennellä vapaasti.

 

Yhteisöllisyys kiinnostaa ja sosiaalista työyhteisöä kaivataan 

Dooroomin avajaisia vietettiin syksyllä 2017 ja sitä käyttää vakituisena työtilana noin 20 eri aloilla työskentelevää henkilöä. Kiinnostus tilojen käyttöön on ollut suurta ja toimintaa kehitetään edelleen esimerkiksi verkkopohjaisella varausjärjestelmällä.

”Dooroomin avajaisiin tuli lähes 200 kiinnostunutta vierailijaa ja illan VIP-tilaisuuteen 100 kutsuvierasta. Oli mahtavaa huomata, että yhteisöllinen työtila kiinnostaa ja että tälle on kysyntää. Dooroom-konseptia on kyselty myös muihin kaupunkeihin, joten kenties laajennamme jatkossa Lahden ulkopuolellekin”, Nieminen iloitsee.

Dooroomin motto; Space is just the beginning kuvaa yritystä täydellisesti – se on monipuolinen, muuttuva, sosiaalinen tila, jossa uusia yhteistöitä ja ideoita voi syntyä oikeiden ihmisten kohdatessa arkisessakin paikassa.

 

Kun asiakkaat ovat ympäri Suomea, Lahti toimii loistavana kiintopisteenä 

Graafikkona Nieminen työskentelee omassa Thero Design –yrityksessään, jonka hän on perustanut jo vuonna -94. Hän on kehittänyt myös innovatiivisen, AutoTaitto –nimisen konseptin taiton automatisointiin. ”AutoTaitto automatisoi taiton kulun niin, että tilaukset voidaan ottaa vaikka suoraan Excelistä, ja suuritöinen copy/paste-vaihe jää pois, ” Nieminen kertoo.

”Thero Designin yritysfilosofian voi kiteyttää neljään sanaan: imagination, creation, production sekä automation, eli teen graafisen alan töitä laidasta laitaan. Asiakkaita minulla on ympäri Suomea, ja se toimiikin loistavasti Lahden sijainnin ja kulkuyhteyksien vuoksi”, Nieminen jatkaa.

Lahteen turkulainen Nieminen on jäänyt monestakin syystä. ”Lahdessa on tosi hyvä meininki! Pienyrittäjät vetävät yhtä köyttä samaan suuntaan ja yhteistyötä tehdään keskenään yhä enemmän. Varsinkin Dooroomin perustamisen jälkeen tuntuu, että uusia projekteja – ja myös uuden innovointia – syntyy jatkuvasti. Yhteinen tila auttaa verkostoitumaan toisten yrittäjien kanssa”, sanoo Nieminen. ”Lahdessa on helppo tehdä yhteistyötä kaupungin kanssa, yrityspalveluiden käyttöön on matala kynnys. Lahdessa on myös hyvä asua, kaikki toimii. Kustannustaso varsinkin Helsinkiin nähden on erittäin edullinen, kaupunki on sopivan kompakti ja kulkuyhteydet loistavat.”

Kaupunki kehittyy jatkuvasti ja Nieminen uskookin keskustan elävöityvän entisestään, uusin yrityksin ja työtiloin. ”Haaveena olisi, että viiden vuoden päästä Dooroom olisi keskustan ydin, jossa tapahtuu paljon asioita.”

 

Kolme hyvää syytä toimia Lahden seudulla?

1. Lahdessa on hyvä asua

2. Lahdessa on tekemisen meininki – pienyrittäjät vetävät köyttä samaan suuntaan

3. Hyvät kulkuyhteydet pääkaupunkiseudulle

4. Neljäs syy: Täällä on Dooroom

 

Tero O. Nieminen on Lahteen juuttunut yrittäjä, graafinen suunnittelija sekä yhteisöllisen työtilan Dooroomin isä ja perustajajäsen. Niemisen graafisen alan yritys Thero Design on toiminut Lahdessa jo vuodesta 1994 alkaen. 

www.therodesign.fi | www.dooroom.fi | Dooroom Instassa

 

Dooroom Lahti from Dooroom on Vimeo.

 

Kiinnostuitko Lahden seudusta? Jos haluat lisätietoja Lahden bisnesympäristöstä, klikkaa alla olevasta linkistä eteenpäin. Voit lähestyä meitä missä tahansa asiassa.

 

Jos kiinnostuit Lahden seudusta sijoittumismielessä, tutustu myös Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun! Valjastamme yrityksellenne asiantuntijatiimin, joka selvittää haluamasi asiat. Palvelu on ilmaista eikä sido yritystänne mihinkään. 

www.lahtibusinessregion.fi/all-inclusive

 

Show Buttons
Hide Buttons