Uudenlaista bisneskulttuuria – Petit St Louis myy ainutlaatuisia tuotteita ja kokemuksia

24.01.2018

Nimi: Toni Putula

Yritys: Petit St Louis

Slogan: Support Your Local

 

Toni Putulan vanhempien 1970 – luvulla perustama perinteinen perheyritys ja farkkukauppa on muuntunut tämän päivän lifestyle-myymäläksi, jossa rakastetaan Lahtea. Rautatienkadun Petit St Louis on putiikki, joka tunnetaan eksklusiivisista tuotemerkeistä, Support Your Local -brändistä ja erilaisista kaupunkikulttuuritempauksista.

 

Petit St Louis sijaitsee Lahden Rautsikalla eli Rautatienkadulla, jossa on useita muita kivoja putiikkeja ja yhteistyö kadun yrittäjien kanssa on vahvaa. Matkakeskuksesta on lyhyt matka asioimaan Rautatienkadun putiikkeihin.

 

Lahtelaisen kaupunkikulttuurin vahva hahmo, Toni Putula on pitkän linjan vaatealan yrittäjä. Legendaarisen St Louis -farkkukaupan jatkoksi syntyi Rautatienkadulle kauniiseen jugendtaloon Petit St Louis, jossa myydään nykyään vaatteiden ohella myös paljon muuta. Ranskalaishenkinen putiikki toimii monenlaisena tilana; siellä on järjestetty niin kukkiensidontakursseja, ravintolaillallisia, taidenäyttelyitä kuin runoiltojakin. Myymälän takapihalla on katsottu elokuvia, myyty second hand -vaatteita ja syöty katuruokaa. Erilaiset tapahtumat rikastuttavat Lahden kaupunkikulttuuria, saavat ihmiset liikkeelle ja tuovat lisää asiakkaita keskustaan.

 

Toni Putulan vanhempien 1970 – luvulla perustama perinteinen perheyritys ja farkkukauppa on muuntunut tämän päivän lifestyle-myymäläksi, jossa rakastetaan Lahtea ja järjestetään kukkiensidontakursseja, ravintolaillallisia, taidenäyttelyitä ja runoiltojakin.

 

Lahti on Suomen Kallio ja Iso-Roba – kaikki löytyy kävelymatkan päästä 

Putula vaimoineen haluaa rakentaa Lahteen elävää ja monipuolista kaupunkikulttuuria.

”Pelkkä vaatekauppa ei enää nykypäivänä riitä. Siinä pitää olla jotain ekstraa, joko erilaisia tuotteita tai tapoja myydä. Meillä on yhdistelty vähän kaikkea. Tila on muunneltava, meillä on verkkokauppa sekä kauppa-auto, joka vie tuotteita vaikkapa Helsinkiin tai Tampereelle. Näin palvellaan muutkin, kuin lahtelaiset asiakkaat. Myymme ainoana suomalaisena kivijalkakauppana esimerkiksi Byredo’n ja Diptyque’n parfyymitalojen tuotteita, joten valikoimamme on osin hyvin eksklusiivinen .”

 

Kovalla työllä ja mielenkiintoisella konseptilla on rakennettu kannattava liiketoiminta. Myymälän lisäksi pariskunta hoitaa kahden vaatemerkin agentuuria ja myy omaa Support Your Local –brändiään, joka on otettu loistavasti vastaan kotikaupungissaan. Brändin huppareita, paitoja ja kasseja voi bongata ympäri Suomen sekä myös ulkomailla.
 

”Pelkkä vaatekauppa ei enää nykypäivänä riitä. Siinä pitää olla jotain ekstraa, joko erilaisia tuotteita tai tapoja myydä. Meillä on yhdistelty vähän kaikkea. Tila on muunneltava, meillä on verkkokauppa sekä kauppa-auto, joka vie tuotteita vaikkapa Helsinkiin tai Tampereelle."

 

Petit St Louis -myymälän lisäksi pariskunta hoitaa kahden vaatemerkin agentuuria ja myy omaa Support Your Local –brändiään.

 

Koska kaupungin kehittäminen on lähellä sydäntä, Toni toimii myös kaupunginvaltuutettuna.

”Kunnallispolitiikassa kehitetään toimintaa huomattavasti isommassa ja pitkäjänteisemmässä mittakaavassa kuin vaikka omassa myymälässä. Mulla on luja usko siihen, että oikeita asioita tehdään ja saadaan ne toimimaan hyvin Lahdessa. Meidän täytyy pitää vaan entistä kovempaa ääntä siitä, miten mahtava meininki meillä täällä on”, Putula jatkaa.

 

Lahdessa etupihalla on kaupunki ja takapihalta alkaa metsä

Kaupunkina Lahti on mitä sopivimman kokoinen, täällä on kaikkea ja välimatkat ovat lyhyet. Mielenkiintoisia yrityksiä täynnä olevaan kaupunkiin mahtuu lisää uusia tekijöitä, hyvänä esimerkkinä kasvava nuorten joukko. Lahti on kehittyvä yliopistokaupunki sekä palkittujen muotoilijoiden kasvattamo, kiitos arvostetun Muotoiluinstituutin.
 

”Kaikenlaisia uusia yrityksiä tarvitaan tänne! Meillä on todella hyviä liike- ja toimitiloja sekä koulutuspuolella vahva start up -henki. Esimerkiksi Helsinkiin verrattuna meillä ei ole niin paljon kilpailua, ja kun hitaat hämäläiset saa voitettua puolelleen, asiakaskunta on taattua ja lojaalia.”

 

”Kaikenlaisia uusia yrityksiä tarvitaan tänne! Meillä Lahdessa on todella hyviä liike- ja toimitiloja sekä koulutuspuolella vahva start up -henki."

 

 

Niin yrittäminen kuin asuminenkin ovat edullisempaa kuin pääkaupunkiseudulla. Suurena etuna Lahdessa asumiseen Putula mainitsee myös luonnon.
 

”Jos meillä on etupihalla kompakti kaupunki ja joka paikkaan pääsee kävellen, niin takapihalta pääsee suoraan luontoon ja metsään. Se on sellainen kilpailuvaltti, jota isommissa kaupungeissa ei ole. Nekin brändit, joita meillä myydään, ovat ihastuneet siihen komboon, että vaikka Petit St Louis näyttää miltä tahansa eurooppalaiselta putiikilta, se sijaitsee kaupungissa, joka on järvien ja metsien keskellä.”
 

Petit St Louis on lifestyle-myymälä, jossa tuotevalikoima koostuu korkealaatuisista ja tyylikkäistä erikoistuotteista.

 

Petit St Louis on lifestyle-myymälä, jossa tuotevalikoima koostuu korkealaatuisista ja tyylikkäistä erikoistuotteista. Petit St Louisin avulla yrittäjäpariskunta Toni Putula ja Heidi Kivinen haluavat omalta osaltaan osallistua keskustan elävöittämiseen ja modernisointiin. Kauppa tuo Lahteen kansainvälistä kaupunkitunnelmaa ennakkoluulottoman myymäläkonseptinsa kautta. Myymälä sijaitsee Lahden keskustassa Rautatienkadulla.

www.shop.petitstlouis.fi | Petit St Louis Instassa

 

Kolme hyvää syytä toimia Lahden seudulla?

1. Kehittyvä, aktiivinen ja toimelias yrittäjäyhteisö.

2. Nuorten aikuisten muotoilu- ja yliopistokaupunki.

3. Kompakti ja kiinnostava paikka, jossa kaikki on kävelymatkan päässä ja luonto lähellä.

Kiinnostuitko Lahden seudusta? Jos haluat lisätietoja Lahden bisnesympäristöstä, klikkaa alla olevasta linkistä eteenpäin. Voit lähestyä meitä missä tahansa asiassa.

 

Jos kiinnostuit Lahden seudusta sijoittumismielessä, tutustu myös Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun! Valjastamme yrityksellenne asiantuntijatiimin, joka selvittää haluamasi asiat. Palvelu on ilmaista eikä sido yritystänne mihinkään.

www.lahtibusinessregion.fi/all-inclusive

 

Sisä- ja ulkokuvat: Femboart

Show Buttons
Hide Buttons