Rastec Sisälogistiikan historian suurin investointi: 5 miljoonaa euroa uusiin tiloihin Lahdessa

10.12.2019

Lahtelainen Rastec Sisälogistiikka Oy muutti marraskuun 2019 lopussa uusiin tiloihin. Vipusenkadun teollisuusalueelta Holmantien toiselle puolelle muuttanut yritys yhdisti viiden miljoonan euron investoinnilla aiemmat neljä varastohallia, toimiston sekä myymälä- ja näyttelytilan saman katon alle. Samalla saatiin rutkasti kaivattua lisätilaa.

- Tätä investointia pohdittiin ja suunniteltiin useampi vuosi. Edelliset tilamme tien toiselle puolella olivat vanhat ja epäkäytännölliset. Varastot olivat matalia ja hajallaan kolmessa eri osoitteessa, Rastecin toimitusjohtaja ja yrittäjä Harri Hakanen kertoo.

Kun rakennushankkeessa ryhdyttiin tuumasta toimeen, asiat etenivät vauhdilla. Hakanen kiittelee Lahden kaupungin kanssa tehtyä yhteistyötä erittäin sujuvaksi.

- Saimme neuvoteltua kaksi vierekkäistä teollisuustonttia, sillä yhdelle emme olisi mahtuneet millään. Rakennusluvan saamisesta muuttoon meni alle vuosi. Uudessa varastohallissa on nelinkertainen määrä hyllykapasiteettia aiempaan verrattuna ja vaikka tuoterepertuaarimme on ennallaan, on täällä tilaa kasvulle.

 

Koko varaston suunnittelu ja kalustaminen yhdestä osoitteesta

Rastecin liiketoiminnan ydin on kokonaispalvelu, jossa lähdetään liikkeelle asiakkaan varaston suunnittelusta. Kun suunnitelmat ovat valmiit, Rastec tarjoaa asiakkailleen koko paketin varaston käytännön toteutuksesta avaimet käteen -periaatteella. Varastokokonaisuus voi sisältää mm. erilaisia hyllyjärjestelmiä, teollisuuskalusteita, koneita ja trukkeja, jotka voi hankkia omaksi tai leasing-rahoituksella. Kalusteiden ja koneiden kierrätys kuuluu myös olennaisena osana Rastecin toimintaan.

- Palveluumme kuuluvat myös huollot sekä säännölliset tarkistukset, Hakanen jatkaa.

Rastecin palveluja hyödyntää suuri osa päijäthämäläsittäin tunnettuja pieniä ja suuria teollisuusyrityksiä sekä julkisen sektorin toimijoita. Yrityksellä on asiakaskuntaa myös ympäri Suomea.

- Tuorein referenssimme on Alfarocin uusi logistiikkakeskus Lahden Kujalassa. Kalustimme sen lattiasta kattoon. Suurien kokonaisprojektien lisäksi palvelemme suurta joukkoa pienasiakkaita, joista joku saattaa käydä ostamassa hyllyn, työtuolin, haarukkavaunun, trukin tai kymmenen muuttolaatikkoa noutomyymälästämme. Asiakkaiden koko ja heidän hankintojensa kirjo on laaja, mutta juuri näin haluamme toimia, Hakanen kertoo.

 

Kuvassa toimitusjohtaja Harri Hakanen
Rastec Sisälogistiikka Oy yhdisti viiden miljoonan euron investoinnilla aiemmat neljä varastohallia, toimiston sekä myymälä- ja näyttelytilan saman katon alle.

 

Varastonhallintaa sairaaloista logistiikkakeskuksiin

Yli 30 vuotta sitten perustetun Rastecin juuret ovat syvällä kotikaupungissa.

- Lahdesta on hyvät kulkuyhteydet kaikkialle Suomeen. Asiakaskuntaamme kuuluu logistiikkakeskusten lisäksi mm. sairaaloita, rakennusliikkeitä ja teollisuuslaitoksia – toisin sanoen yrityksiä ja julkisia liikelaitoksia, joiden tuotteet vaativat varastointia tai teollisuuskalusteita.
- Verkkokauppamme kehittyy jatkuvasti ja sen myötä asiakkaamme voivat sijaita missä tahansa. Vuoden 2020 lopussa valmistuva uusi kehätie nopeuttanee liikennöintiä niin etelään kuin pohjoiseenkin, Harri Hakanen arvioi.

Rastecin liiketoiminta on kasvanut jo pitkään tasaista kymmenen prosentin vuosivauhtia. Yrityksen 18-henkisessä työntekijäjoukossa on mm. myynnin, huollon, varastoinnin ja logistiikka-alan ammattilaisia.

- Ammattitaitoista työvoimaa on Lahden seudulla hyvin saatavilla. Mikäli kasvumme jatkuu, sitä saatetaan tarvita myös lisää, Hakanen aprikoi.

www.rastec.fi

 

Teksti: Taru Schroderus | Kuvat: Jani Wallenius, Promedia

 

Lue myös muita Lahden seudun menestystarinoita osoitteessa www.lahtibusinessregion.fi/yritystarinat

 

Jos haluat lisätietoja Lahden bisnesympäristöstä,

tutustu Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun:

Voit kääntyä puoleemme missä asiassa tahansa. Palvelu on ilmaista eikä sido yritystänne mihinkään. Valjastamme yrityksellenne asiantuntijatiimin, joka vastaa kysymyksiinne, tekee haluamanne selvitykset sekä sijoittumistilanteessa huolehtii käytännön asioiden sujumisesta.

 

Show Buttons
Hide Buttons