Postin Jukka Pyykkö: Työvoiman saatavuus ja sitoutuminen ovat Lahdessa huippuluokkaa

05.02.2019

Postin jättimäinen logistiikkakeskus Orimattilan Pennalassa kätkee sisälleen yli 100 000 neliömetrin varastotilat. Kymmenen jalkapallokentän kokoisen logistiikkakeskuksen asiakkuusjohtaja Jukka Pyykkö sanoo sijainnin, maan hinnan ja henkilökunnan saatavuuden vaikuttaneen keskuksen sijoittumiseen juuri Orimattilaan. 

"Vuosaaren satamasta on vain tunnin ajomatka Kujalan ja Pennalan logistiikkakeskuksiimme. Rahti liikkuu moottoritietä pitkin Lahden suuntaan sukkelasti, vain 20-30 minuuttia kauemmin kuin vaikkapa Vantaalle Kehä III:n varteen, jossa sijaitsee pääkaupunkiseudun logistiikkakeskuksemme ja uusi rahtiterminaali", Postin asiakkuusjohtaja Jukka Pyykkö kertoo.

Rautakaupan tuotteiden ohella Pennalan logistiikkakeskuksessa varastoidaan ja käsitellään muun muassa vaatteita, vaarallisiksi aineiksi luokiteltuja VAK-tuotteita. Keskuksen suurimpia asiakkaita ovat Rautakesko ja Stark.

Yrityksille, joiden tuotteet jatkavat rekan kyydissä muualle Suomeen, Lahden seutu on logistisesti ykköspaikka.

"Yrityksille, joiden tuotteet jatkavat rekan kyydissä muualle Suomeen, Lahden seutu on logistisesti ykköspaikka. Myös kustannuksissa on eroa. Pennalan logistiikkakeskuksen asiakkaat saavat varastointi- ja käsittelykustannuksensa edullisemmin kuin pääkaupunkiseudulla. Kun varastoitavia lavoja ja nimikkeitä on tuhansia, puhutaan kohtuullisen suurista summista ja säästöistä", Pyykkö arvioi.

 

Kaikkiin ilmansuuntiin

Orimattilan tieltä kääntyy Postin pihaan kuorma- ja rekka-autoja jatkuvana nauhana. Uusia kuormia saapuu purettavaksi tai lähtee lastin kanssa Pennalasta ympäri maata.

"Täältä on helppo lähteä mihin ilmansuuntaan tahansa. Uusi kehätie nopeuttaa ja sujuvoittaa Tampereen suuntaan lähteviä kuljetuksia ja lisää Lahden seudun kiinnostavuutta. Uskon, että ennen pitkää Hollolan Hopeakallion ja Paassillan alue on yhtä täynnä teollisuutta kuin Kehä III on nyt", Jukka Pyykkö sanoo.

Logistiikkakeskus on Orimattilassa ja Lahden seudulla merkittävä työnantaja. Pennalan ja Lahden Kujalan logistiikkakeskuksissa on yhteensä noin 250 vakituista työntekijää, sesonkiaikoina enemmän. Jukka Pyykkö nimeää työvoiman saatavuuden yhdeksi Lahden seudun vetovoimaa lisääväksi tekijäksi.

"Varastotyö on mennyt vuosikymmenessä valtavasti eteenpäin. Ohjelmistot ovat kehittyneet ja varastotyöntekijöiltä vaaditaan monialaista osaamista. Työn arvostus ja siihen sitoutuminen ovat Lahden seudulla korkealla. Koulutettua työvoimaa on hyvin saatavilla ja henkilöstön vaihtuvuus on pääkaupunkiseutua vähäisempää."

 

Tutustu muihin yritystarinoihin täällä!

Teksti: Taru Schroderus l Kuva: Lomagraphics Oy / Imager Oy

 

 

Show Buttons
Hide Buttons