Vastuullista lähiruokaa ranskalaisin ottein – Lahdesta löytyy yksi Suomen palkituimmista ravintoloista

04.12.2017

Nimi ja ikä: Kati Häkkinen, 43 vuotta & Sami Häkkinen, 45 vuotta
Yritys: Ravintola Roux Oy
Slogan: Hyvää ruokaa, hyvä palvelu ja hyvää juomaa.

 

Vuoden 2016 ravintolaksi valittu Roux ja sen pikkusisko Bistro Popot ovat tuoneet oman mausteensa lahtelaiseen ravintolakulttuuriin. Molemmat ravintolat tunnetaan tasokkaasta ruuasta, jossa käytetään paljon lähellä tuotettuja raaka-aineita sekä aina laadukkaasta palvelustaan. 

Lahdesta löytyy yksi Suomen arvostetuimmista ravintoloista, useasti palkittu Roux ja sen vuonna 2016 perustettu pikkusisko, Bistro Popot. Toimitusjohtaja ja ravintoloitsija Kati Häkkinen on perustanut ravintolat yhdessä keittiömestarimiehensä Samin kanssa Lahteen. Lahti on ottanut heidät hienosti vastaan.

”Meihin otettiin Lahdesta yhteyttä, että tänne haluttaisiin pariskunta pyörittämään ravintolaa. Muutimme Lapista Lahteen – Roux on perustettu vuonna 2007 ja siitä asti ollaan viihdytty,” Häkkinen kertoo. ”Roux on korkealuokkainen ravintola, jossa suomalaiset, lähituotetut raaka-aineet yhdistetään perinteiseen ranskalaiseen keittotaitoon. Rouxin vuonna 2016 perustettu pikkusisko, Bistro Popot on bistro, joka tarjoilee tasokasta ruokaa rennolla otteella. Ravintolat eivät kilpaile keskenään, vaan täydentävät toisiaan. Me haluamme tuoda erilaisia ja ihania ravintolakokemuksia myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, ihmisten arkeen.”

Häkkiset kokevat Lahden todella hyväksi kaupungiksi toimia yrittäjänä. ”Lahden koko on täydellinen! Sienimetsäänkin pääsee pyörällä ja matka Helsinkiin todella nopea. Tänne on noussut todella aktiivinen sukupolvi uusia yrittäjiä, jotka verkostoituvat ja toimivat keskenään yhteisen kasvun hyväksi.”

Lähiruokaa Lahden luonnosta 

”Meillä on selkeä sesonkiajattelu ruuan suhteen. Käytämme mahdollisimman paljon lähiruokaa paikallisilta tuottajilta. Esimerkiksi kalaa saadaan Vesijärven kalastajilta, juurekset ja kasvikset läheisiltä viljelijöiltä, tryffelit lahtelaisista metsistä. Toki Suomen kasvukauden ollessa lyhyt, joudumme käyttämään myös ulkomaisia tuottajia ja haluamme olla tässäkin asiassa läpinäkyviä,” keittiömestari Sami Häkkinen kertoo.

”Ravintoloiden pyörittäminen on myös vastuullista hommaa,” Kati myöntää. ”Siihen kuuluu vastuu henkilökunnasta, asiakkaista, ympäristöstä. Ruuan pitää olla mahdollisimman eettistä ja mielellään lähiruokaa, sen tulee olla valmistettu oikein ja sen on oltava kunnollista ja hygieenistä. Myös talouspuolesta kannetaan valtavaa vastuuta.”

”Meillä on selkeä sesonkiajattelu ruuan suhteen. Käytämme mahdollisimman paljon lähiruokaa paikallisilta tuottajilta. Esimerkiksi kalaa saadaan Vesijärven kalastajilta, juurekset ja kasvikset läheisiltä viljelijöiltä, tryffelit lahtelaisista metsistä."

Meille on tärkeä asia myös luoda omanlaista ruoka- ja ravintolakulttuuria Suomeen, myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. ”Helposti unohtuu, että Helsingin ulkopuolellakin on upeita ravintoloita,” Häkkinen kertoo.

Popotissa on tavoitettu hieno Bistro-tunnelma. Kannattaa varautua tekemään pöytävaraus, sillä Popot kiinnostaa ja paikka täyttyy yleensä viimeistä paikkaa myöten.

Palkinnot kertovat kovasta työstä laadun takana

Yrittäjän urallaan huippuhetkeksi Kati ja Sami mainitsevat vuoden 2016 Suomen Gastronomisen Seuran myöntämän Vuoden Ravintola -palkinnon. ”Erilaiset palkinnot ja tunnustukset tuntuvat hyvältä, ne ovat puolueettomia ja kriittisiä arvioita, jotka palkitsevat laadukkaasta, hyvin tehdystä työstä. Palkintojen takia saatu medianäkyvyys on myös loistava tapa saada runsaasti uusia asiakkaita. Meidän tavoitteenamme onkin tulevaisuudessa pysyä – ja tietysti myös korottaa tätä tasoa, johon olemme päässeet,” Häkkiset toteavat. ”Meillä pyritään tekemään työt hyvin, mikä tarkoittaa sitä, että meillä taso ei notkahtele. Jatkuva itsensä ja yrityksen kehittäminen kuuluu asiaan ja ruokamaailman trendejä seurataan hyvinkin tarkasti, mutta kaikki tehdään omalla tyylillä. Yrittäjän vapaudessa parasta onkin se, että asiat saa tehdä niin kuin itse haluaa,” Kati jatkaa.
 

Kolme hyvää syytä toimia Lahden seudulla?

· Kaupungin logistinen sijainti

· Kaupungin koko on täydellinen ja palvelut hyvät

· Hyvä, aktiivinen yrittäjäsukupolvi

 

Ravintola Roux Oy on perustettu vuonna 2007, siihen kuuluvat entiseen kenkäkauppaan Lahden Rautatienkadulle vuonna 2016 perustettu Bistro Popot sekä ravintola Roux. Yrityksessä on kolme osakasta. Henkilökuntaa on yhteensä noin 30.

www.roux.fi | www.bistropopot.fi | Popot Instassa

 

Kiinnostuitko Lahden seudusta? Jos haluat lisätietoja Lahden bisnesympäristöstä, klikkaa alla olevasta linkistä eteenpäin. Voit lähestyä meitä missä tahansa asiassa. 

Jos kiinnostuit Lahden seudusta sijoittumismielessä, tutustu myös Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun! Valjastamme yrityksellenne asiantuntijatiimin, joka selvittää haluamasi asiat. Palvelu on ilmaista eikä sido yritystänne mihinkään. 

www.lahtibusinessregion.fi/all-inclusive

Show Buttons
Hide Buttons