Viiden tähden yritykset messuilla vuonna 2015

26.02.2016

Yhdyskuntatekniikka - messut

Team Lahti Regionin osasto valittiin messujen parhaaksi osastoksi.

Toukokuussa 2015 Team Lahti Region -hengessä Hollywood-teemalla Turun Yhdyskuntatekniikka – messuilla 20.–21.5. Mukana osastollamme oli kahdeksan yrityksen ympäristöosaamista Lahden seudulta. Yhteistä rohkeaakin teemaa toteutettaessa on kaikkien osastolla olevien hypättävä pois mukavuusalueeltaan ja annettava itsestään enemmän kuin normaalina työpäivänä. Mahtavaa oli huomata kuinka upeasti yritysten edustajat lähtivät teemaan mukaan jo suunnitteluvaiheessa ja osaston yhteishenki messuilla näkyi myös ulospäin. Siitä pääsemmekin vielä enemmän yhteishenkeä kohottaneeseen asiaan. Kuten messuilla on tapana, niillä jaetaan parhaan osaston palkinto. Messujen avajaistilaisuudessa palkintoraati piti puhettaan pitkään ja hartaasti. Se oli ollut voittajasta täysin yksimielinen ja voittajaosasto vei kaikki elokuvan maailmaan. Noin 200 messuesittelijästä osastomme valittiin parhaaksi! Raati perusteli valintaansa seuraavasti:

Aivan kuten Oscar –gaalassa, jäljellä on suurin ja kaunein palkinto. Sattumaa tai ei, vuoden 2015 yhdyskuntatekniikan paras näyttelyosasto viekin meidät kaikki elokuvamaailmaan…

Kyseessä on tietysti Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n osasto. Viiden tähden osasto, johon kaikki pääsivät astelemaan VIP‐sisäänkäynnistä.

Raatilaisina meitä ilahdutti näillä messuilla uniikki konsepti. Kuntien omistama kehitysyhtiö oli kerännyt monta pientä erikoisosaajaa Lahden seudulta ja tarjonnut niille paikan omien siipiensä suojasta. Verkostoituminen, klusteriajattelu ja arvoketjut toteutuvat tällä osastolla esimerkillisen hyvin.

Tällä osastolla oli myös yhdistetty näyttävästi kolme aikaisemmin mainitsemaani genreä. Osasto oli suuri ja näyttävä sekä kokonaisilmeeltään ja teemaltaan yhtenäinen ja loppuun asti mietitty. Siitä huolimatta yksittäiset yritykset, jotka osastolla tuotteitaan ja palveluitaan esittelivät, olivat kukin itsenäisiä yrityksiä, joilta kultakin löytyy erikoisosaamista arvoketjun eri vaiheisiin. Leipää ja sirkushuvejakaan ei tältä osastolta puuttunut.

Kaiken kaikkiaan erinomainen kombinaatio, jonka nostaminen parhaaksi osastoksi oli loppujen lopuksi varsin itsestään selvä lopputulema.

 

Show Buttons
Hide Buttons