Vastuullisia urheiluvaatteita aikaa kestävällä designilla

24.01.2018

Nimi ja ikä: Essi Enqvist, 27 vuotta

Yritys: Népra Oy

Slogan: Activewear that makes you feel good.

 

Népra tekee eettisiä ja kestäviä urheiluvaatteita, jotka näyttävät ja tuntuvat päällä hyvältä. Laadun takaa loistavat materiaalit ja aikaa kestävä design. 
 

Népra on kahden naisen yritys Lahdesta, joka valmistaa urheiluvaatteita eettisellä ja vastuullisella tavalla. Anna-Mari Niutasen ja Essi Enqvistin yritys perustettiin reilu kaksi vuotta sitten ja kolmanteen vuoteen lähdetään nyt kasvua hakien ja myyntiä vakiinnuttaen.
 

Meillä ei ole perinteistä mallistoajattelua, jossa vaatteet vaihtuisivat sesongeittain ja vanhat myytäisiin alennuksilla pois. Meidän mallistot koostuvat aikaa kestävistä perustuotteista joita lisätään mallistoon pikkuhiljaa

”Lähdemme tähän vuoteen jatkamalla samaa, onnistunutta linjaamme – joka poikkeaa muista vaatealan yrityksistä ideologiallaan. Meillä ei ole perinteistä mallistoajattelua, jossa vaatteet vaihtuisivat sesongeittain ja vanhat myytäisiin alennuksilla pois. Meidän mallistot koostuvat aikaa kestävistä perustuotteista joita lisätään mallistoon pikkuhiljaa”, malliston suunnittelusta, tuotannosta ja tuotekehittelystä vastaava Enqvist kertoo. ”Materiaalit ovat huippulaadukkaita italialaisia kankaita ja tuotteet valmistetaan Virossa – haluamme pitää tuotannon Euroopan sisällä, jolloin vastuullisuutta on helppo seurata. Läpinäkyvyys on yksi brändimme tärkein elementti ja pyrimme kaikessa toiminnassamme ekologisuuteen ja eettisyyteen”, Enqvist jatkaa.
 

Yritys lähti kansainvälistä kauppaa opiskelleen Niutasen ideasta valmistaa kestäviä urheiluvaatteita. Tekstiili- ja vaatetustekniikan insinööriksi valmistunut Enqvist löytyi mukaan Lahden ammattikorkeakoulun kautta, jossa molemmat olivat opiskelleet, täysin eri aloja ja tuntematta aiemmin toisiaan. Niutanen opiskeli kansainvälistä kauppaa, Enqvist tekstiili- ja vaatetustekniikkaa ja yritystä perustettaessa huomattiinkin, miten täydellisesti alat toisiaan täydentävät. Népran tuotteissa näkyy molempien intohimo niin vaatteisiin, eettisyyteen kuin liikunnallisuuteen ja hyvinvointiin.
 

Népran tuotteissa näkyy molempien intohimo niin vaatteisiin, eettisyyteen kuin liikunnallisuuteen ja hyvinvointiin.

 

”Tulevaisuus meidän alalla näyttää tosi hyvältä. Kuluttajat osaavat vaatia tuotteelta yhä enemmän ja me ollaan isketty tosi hyvään saumaan. Treenaaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvoinnin tavoittelu näkyy maailmassa yhä vahvempana. Niin kuin ruokakulttuurissa, myös vaatetusalalla tärkeitä trendejä ovat vastuullisuus, luomu sekä lähituotanto – kaikessa halutaan tehdä parempia ja eettisempiä valintoja”, Enqvist kertoo. ”Meitä kiinnostaa yhä enemmän tuotannon läpinäkyvyys ja tuotteiden alkuperä. Meillä Népralla nämä asiat kerrotaan selkeästi ja ollaan avoimia.”
 

Népraa myydään pääasiallisesti omassa verkkokaupassa ja sen kehittämiseen panostetaankin runsaasti. Toimitukset kulkevat Lahdesta ympäri Eurooppaa. ”Népra on kansainvälisen näköinen ja tasoinen brändi. Olemme alusta alkaen tähdänneet globaaleille markkinoille ja sitä työstämme eteenpäin jatkossakin”, Enqvist kertoo.
 

Urheilukaupungin maine pitää ja kantaa 
 

Urheiluvaateyrityksen ollessa kyseessä, tärkeää on myös yhteistyö itse urheilijoiden kanssa. ”Olemme päässeet mukaan Suomen suurimpiin crossfit-tapahtumiin jo aiemmin ja tänä vuonna jatkamme samalla lailla sponsoroimalla kahta tapahtumaa. Sponsoroimme myös yksilöurheilijoita ja olemme rakentaneet oman Népra-tiimin, joka onkin meille tärkeä markkinointikeino”, Enqvist iloitsee.
 

”Meininki yrittäjien kesken on hyvä, yhteisöllisyys yrittäjien kesken on vahvaa. Lahdesta löytyy kaikki tarvittava yrityksen pyörittämiseen.”

Urheilutapahtumien kautta on helppo lähteä myös kansainvälisille markkinoille. Messujen ohella erilaiset kisat ja tapahtumat ovat urheiluvaatebrändille luonnollinen tapa jalkautua kuluttajien keskuuteen. Myös Lahden maine urheilukaupunkina pitää. ”Täältä löytyy paljon liikuntaan ja urheiluun liittyviä yrityksiä, ja tuntuu, että koko ajan jossain urheillaan tai kisaillaan”, Enqvist nauraa. ”Meininki yrittäjien kesken on hyvä, yhteisöllisyys yrittäjien kesken on vahvaa. Lahdesta löytyy kaikki tarvittava yrityksen pyörittämiseen.”

Népran videosta näkyy ylpeys kotikaupunkia kohtaan!

Népra tekee vastuullisesti ja eettisesti kestäviä urheiluvaatteita, joissa on hyvä olla. Tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Virossa. Mallistot tuotetaan pienissä erissä, jolloin niistä saadaan yksilöllisiä ja laadukkaita.

www.wearnepra.com | Népra Instassa

 

Kolme hyvää syytä toimia Lahden seudulla?

1. Paikalliset yhteistyöyritykset (monipuolisesti kontakteja).

2. Muut pienyrittäjät/vertaistuki.

3. Rento ilmapiiri.

 

 

Kiinnostuitko Lahden seudusta? Jos haluat lisätietoja Lahden bisnesympäristöstä, klikkaa alla olevasta linkistä eteenpäin. Voit lähestyä meitä missä tahansa asiassa.

 

Jos kiinnostuit Lahden seudusta sijoittumismielessä, tutustu myös Lahti All Inclusive -sijoittumispalveluun! Valjastamme yrityksellenne asiantuntijatiimin, joka selvittää haluamasi asiat. Palvelu on ilmaista eikä sido yritystänne mihinkään.

www.lahtibusinessregion.fi/all-inclusive

Show Buttons
Hide Buttons