title
 

MONIPUOLINEN YRITYSYMPÄRISTÖ

Lahden seutu on yksi suomalaisen teollisuuden syntysijoista, josta ovat lähtöisin monet kansainvälisestikin tunnetut brändimme. Merkittävimpiä nykyisiä yrityksiä ovat esimerkiksi vaatevalmistaja L-Fashion Group (Luhta), hitsauslaiteyhtiö Kemppi ja kalustevalmistaja Isku. Nämä, kuten monet muut Lahden seudun yritykset, ovat tulleet tunnetuiksi panostuksestaan muotoiluun. Lahti onkin teollisen muotoilun merkittävin keskittymä Suomessa.

Lahden kaupunkiseudulla toimii noin 8500 yritystä, jotka työllistävät yli 40 000 henkeä. Uusia yrityksiä syntyy vuosittain noin 700-800.

Lahden elinkeinorakenne on monipuolisin Suomen suurista kaupungeista. Merkittäviä aloja ovat mekatroniikkateollisuus, elintarviketeollisuus sekä kalusteteollisuus. Kaikkiaan teollisuus tarjoaa lähes kolmasosan seudun työpaikoista. Kaupan ja palveluelinkeinojen piirissä on noin 60 % alueen työpaikoista ja lähes 80 % kaikista toimivista ja aloittavista yrityksistä. Nopeimmassa kasvussa ovat viime vuosina olleet liike-elämän palvelut.

8500

YRITYSTÄ

TYÖLLISTÄÄ

YLI

40 000

HENKEÄ

ÄLYKÄSTÄ RAUTAA

Mekatroniikka on Lahden alueen merkittävin teollinen klusteri, jossa on yrityksiä tällä hetkellä noin 700, liikevaihto noin 1,3 miljardia € ja henkilöstömäärä noin 7 100. Mekatroniikassa yhdistetään perinteinen metalli- ja koneteollisuus moderniin ICT- ja elektroniikkaosaamiseen, synnyttäen “älykästä rautaa”. Merkittäviä yrityksiä ovat muun muassa Raute, Peikko Group, Oilon ja Merivaara.

Tutustu tarkemmin:

LAHTIMECHATRONICS >

Mekatroniikka - Lahti Business Region

YMPÄRISTÖOSAAMISEN KESKITTYMÄ

Cleantech-liiketoiminta on kehittynyt viime vuosina merkittävästi, ja tällä hetkellä cleantech-arvoketjuissa toimivia yrityksiä on seudulla kaikkiaan noin 130, työllistäen lähes 5000 työntekijää. Valtaosa alueen cleantech-liiketoimintaa tekevistä yrityksistä kuuluu mekatroniikkaklusteriin.

LUE LISÄÄ >

Lahti Cleantech - Energon

VILJAKLUSTERI

Päijät-Hämeessä on Suomen mittavin ja monipuolisin viljaosaamisen keskittymä. Viljanjalostus on perinteikäs ja samalla moderni elintarviketeollisuuden haara, joka panostaa merkittävästi tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Viljaklusteri työllistää Päijät-Hämeessä noin 2200 henkeä. Tunnetuimpia yrityksiä ovat Hartwall, Fazer (Leipomot ja Mylly) sekä Polttimo Yhtiöt.

Tutustu tarkemmin:

VILJAKLUSTERI >

Viljaklusteri - Lahti Business Region

Haluatko lisätietoa Lahden seudun vahvuuksista yritysympäristönä? Me autamme mielellämme.

Sari Kesäniemi

asiakkuuspäällikkö
puh +358 50 383 8328
sari.kesaniemi(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Tomi Tura

johtaja
puh +358 50 323 1050
tomi.tura(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Marian Vainiomäki

asiakkuuspäällikkö
puh +358 40 505 7775
marian.vainiomaki(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Show Buttons
Hide Buttons