title
 

URBAANIA KAUPUNKIELÄMÄÄ JA RAIKASTA ULKOILMAA

Lahden seutu on metropolialueen hyvinvointivyöhyke ja ulkoilmaelämän keskus. Tällä vuosituhannella se on noussut yhdeksi Suomen nopeimmin kasvavista kaupunkiseuduista, joka houkuttelee erityisesti työssäkäyviä ja lapsiperheitä.

Yli 120 000 asukkaan Lahti on oikea kaupunki kaikilla urbaaneilla herkuilla, mutta inhimillisessä mittakaavassa. Voit nauttia kaupunkikulttuurista ja elämästä ilman ruuhkia ja pitkiä välimatkoja. Vesijärven rantamaiseman viihtyisät kaupunginosat ovat luonnonläheisyydestään huolimatta keskellä kaupungin palveluita. Lahti on yli 200 000 asukkaan talousalueen keskus, sen ympäristössä voit asua idyllisessä kirkonkylässä tai maaseudulla vain vartin ajomatkan päässä kaupungista.

Maailmankuulun urheilukaupungin ympäristöstä löytyvät Etelä-Suomen parhaat liikuntamahdollisuudet Salpausselän maastoista Messilän laskettelukeskukseen. Lahdessa on suuren kaupungin kulttuuritarjonta kuvataiteista teatteriin ja musiikkiin. Lahden Sibeliustalo on yksi maailman parhaista konserttitaloista.

ASUMISEN ETUJA

Pääkaupunkiseutuun verrattuna merkittävin ero löytyy asumisen hinnassa: asuntojen keskihinnat ovat keskimäärin puolet edullisempia kuin pääkaupunkiseudulla. Helsingin laitakaupungilla sijaitsevan kerrostalokaksion hinnalla saat Lahden seudulta tilavan omakotitalon. Lahdesta käsin on myös helppo käydä töissä pääkaupunkiseudulla ekologisesti junalla alle tunnissa.

Kansainvälisessä ympäristössä toimivalle perheelle Lahti tarjoaa muun muassa englanninkielisen päiväkodin ja luokat esiopetuksesta peruskoulun loppuun saakka. Englanninkielisillä luokilla opiskelee noin 200 lasta ja nuorta. Tarjolla on myös ruotsinkielinen päiväkoti ja opetus kuudenteen luokkaan saakka sekä laaja kieltenopetuksen valikoima. Lahdessa voi myös halutessaan jo peruskoulussa valita matematiikkaan, musiikkiin, kuvataiteisiin tai liikuntaan painottuneen koulun.

Lahti ilta

LAHTI

Lahdessa on suuren kaupungin palvelut maan kauneimmissa kehyksissä. Puhtaat järvet, vehreä harjuluonto, viihtyisät ja tilavat asuinalueet, modernit kauppapalvelut, hyvin hoidetut liikuntapaikat sekä vireä kulttuuri- ja harrastustarjonta tekevät Lahdesta koko seudun aktiivisen ja kehittyvän keskuksen.

Nastola on 15 000 asukkaan kaupungiosa Lahdessa, jossa kaunis luonto ja asutus muodostavat sopusointuisen kokonaisuuden. Tunnusomaista Nastolalle ovat Salpausselän harju, metsät ja monet järvet.

WWW.LAHTI.FI

 

July 2010; Lahti

HOLLOLA

Hollola on yksi Suomen suurimpia ja vireimpiä maalaiskuntia ja se tunnetaan hallinnollisena alueena jo 1200-luvulta. Siellä kohtaavat nykyaika ja pitkät perinteet. Lahden kupeessa sijaitsevassa Hollolassa on lähes 24 000 asukasta.  Vuoden 2016 alusta Hämeenkosken kunta liitettiin Hollolaan ja liitos toi kuntaan lisää vaihtoehtoja asumiseen.

WWW.HOLLOLA.FI

1192-hollola_kukkila_kulonp20100714m

ORIMATTILA

Orimattila on lähes 16 300 asukkaan mukava maaseutukaupunki Päijät-Hämeen eteläreunalla. Pääkaupunkiseudulle on vajaan tunnin ajomatka.
Orimattilassa kehitetään uutta kaupunginosaa, Hennan aluetta. Henna sijaitsee huippupaikalla kunnan länsiosassa, moottoritien ja oikoradan tuntumassa. Junamatka Hennasta Helsinkiin kestää Z-paikallisjunalla alle 50 minuuttia ja Lahteen noin 10 minuuttia.

WWW.ORIMATTILA.FI

1207-orimattila20100806018

ASIKKALA

Asikkalan kunta on yhdistelmä rauhallista ympäristöä ja nykyaikaisia palveluita. Luonnonläheisen ja ihmisystävällisen kunnan kauniissa vesistömaisemissa viihtyvät niin vakituiset asukkaat kuin tuhannet vapaa-ajanasukkaatkin. Asikkalan kuntakeskus Vääksy, joka valittiin Suomen parhaaksi pieneksi kuntakeskukseksi, sijaitsee Vesijärven ja Päijänteen välissä. Maisemaa hallitsevat vesien lisäksi harjut. Asuminen Vääksyssä on pientalovalaista, luonnonläheistä ja väljää. Asukkaita Asikkalassa on yli 8000.

WWW.ASIKKALA.FI

asikkala

HARTOLA

Hartola on vanhaa päijäthämäläistä kulttuuriseutua Järvi-Suomen eteläosassa. Suomen ainoa kuningaskunta huokuu historiaa ja maalaiselämän idylliä vanhoine kartanoineen. Hartolan kunta on turvallinen, viihtyisä ja puhdas paikka asua. Asumisen kannalta tärkeät palvelut ovat Hartolan kirkonkylässä, mutta myös kylillä on monipuolisia palveluita. Hartolassa on huomattavan paljon yrityksiä ja työpaikkoja. Asukkaita Hartolassa on vajaa 3 000.

WWW.HARTOLA.FI

Hartola

IITTI

Iitti on virkeä ja kehittyvä maaseutukeskus Lahden ja Kouvolan välissä. Kuntakeskus Kausala sijaitsee valtatie 12 ja kansainvälisen rautatieverkoston äärellä, mikä tekee liikkumisesta vaivatonta. Matka Lahteen tai Kouvolaan taittuu puolessa tunnissa, eikä Helsinkiinkään matkusta kuin reilun tunnin. Virkeä yritystoiminta ja monipuoliset kaupalliset palvelut tuovat kuntaan elinvoimaa. Asukkaita Iitissä on noin 7000.

WWW.IITTI.FI

Iitti

PADASJOKI

Padasjoki on luonnonkaunis lomakunta Päijänteen rannalla ja keskeinen satamakunta Lahden ja Jyväskylän välisellä vesireitillä, noin tunnin ajomatkan päässä Lahdesta pohjoiseen. Vapaa-ajanviettoon puitteet luova luonto sekä runsaat vesistöt tekevät Padasjoesta suositun mökkikunnan. Satama-alue houkuttelee kuntalaiset, vapaa-ajanasukkaat ja veneilijät nauttimaan sataman palveluista ja puhtaasta järvivedestä. Asukkaita Padasjoella on noin 3 000.

WWW.PADASJOKI.FI

Padasjoki

Haluatko kuulla lisää Lahden seudusta asuinympäristönä? Me autamme mielellämme.

Sari Kesäniemi

asiakkuuspäällikkö
puh +358 50 383 8328
sari.kesaniemi(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Tomi Tura

johtaja
puh +358 50 323 1050
tomi.tura(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Marian Vainiomäki

asiakkuuspäällikkö
puh +358 40 505 7775
marian.vainiomaki(at)ladec.fi

OTA YHTEYTTÄ

Show Buttons
Hide Buttons