#LahtiBusinessRegion

Yhtei­sölliset tilat

CO-WORKING -TILAT
& TOIMIS­TO­KESKITTYMÄT

Lahden seudulla on useita  moderneja ja monimuotoisia co-working -tiloja, toimis­to­kes­kittymiä sekä  yhteisöllisiä tuotan­totiloja, joista löytyy ratkaisu eri kokoluokan ja eri tilanteessa olevien yritysten tila- ja palve­lu­tar­peisiin. 

Tarjonnasta löytyy vaihtoehtoja pysyväksi toimi­tilaksi mutta myös tilapäiseen käyttöön, esimerkiksi etätyöpistettä etsivälle työntekijälle tai yrittäjälle, välikaista työ- ja kokoustilaa kaipaavalle freelancerille tai Lahden seudulla työmatkalla liikkuville.  Palveluja- ja tilatarjonta kattaa satojen neliöiden toimi­tiloista ja tuonto­ta­tiloista postiosoite ja -posti­lo­ke­ro­palveluun.

Kuvassa Askon alueen yhteiskäyttötilat, jossa kahvilan pöytiä ja tuoleja sekä käytävällä koristepuita sekä penkkejä. Muutamia ihmisiä kävelemässä käytävällä sekä istumassa kahvilassa.

Askonalue - Retroissa raameissa modernia ryhtiä

Askonalue on osa Lahden huonekateollisuuden historiaa, ja tänä päivänä Askonalueen yrityskeskittymässä toimii yli 300 eri alan yritystä. Alueelta löytyy tiloja kaikenlaisille ja -kokoisille yrityksille. Sinne on sijoittunut asiantuntija- ja palveluyrityksiä, logistiikka- ja varastokäyttäjiä sekä tuotantoyrityksiä. 

Askonalueen palveluihin kuuluvat kahvila- ja ravintolapalvelut, kokoustiloja sekä tapahtuma- ja juhlatiloja. Askonalueen sijainti on huippuhyvä, sillä sijaitsee Lahden Matkakeskuksen naapurissa ja alueella yhdistyvät monipuoliset yksityis- ja joukkoliikenteen palvelut.

Askonalueopen_in_new

CatMarina - toimistohotelli

Toimistohotelli CatMarinan raikkaat, uusitut ja edulliset tilat sijaitsevat Lahden Ahjokadulla hyvien kulkuyhteyksien varrella. Ilmaiset parkkipaikat löytyvät heti toimistohotellin edestä tai sisäpihalta. Lähelle pääsee myös näppärästi julkisilla kulkuneuvoilla.

Toimistohotellista löytyy 1-2 henkilön työhuoneita, coworking-tilat ja pöytäpaikkoja sekä iso 40 henkilön kokoustila, joka soveltuu hienosti myös juhliin. Saatavilla kokouspaketteja. Saat varattua ja maksettua tilat kätevästi netissä.

CatMarinaopen_in_new

Crazy Town - Opi yhdessä, kulje pidemmälle

Crazy Town Lahti tarjoaa joustavaa vuokrattavaa toimitilaa Lahden keskustasta Kulmalantalosta (Aleksanterinkatu 16). Tilan lisäksi saat tukea yrityksesi kasvuun ja kaiken mitä asiantuntijatyöhön tarvitaan.

Yritysyhteisö kokoaa asian­tuntijat, nopeasti kasvavat startupit sekä vakiin­tuneiden yritysten tiimit saman katon alle oppimaan, kehittymään ja tekemään yhteistyötä. Asiakas saa tilat ja palvelut käyttöön yhdellä jäsenyydellä avaimet käteen -periaatteella softa­li­senssin tai kuntosalijäsenyyden tapaan.

Tervetuloa yli 400 yrityksen valtakunnalliseen yhteisöön, jonka jäsenistä 85% tekee kaupallista yhteistyötä.

Crazy Town Lahtiopen_in_new
Kuva Dooroomin tiloista. Puoliympyrän muotoinen sohva pienen pöydän ympärillä, vieressä lattialla säkkituoli sekä  taustalla työpöytiä ja oikealla baaripöytä sekä -jakkarat.

Dooroom - Let's doo it

Dooroom on modernisoinut kaupungin komeimman pankkisalin työelämän ja yrittäjien tarpeisiin. Dooroom sijaitsee Rautatienkadulla keskellä kaupungin sykettä, vain 400 metrin päässä Lahden matkakeskuksesta. Dooroomista voi vuokrata työtiloja päiväksi tai vuosiksi eteenpäin.

Dooroom on toimistotiloja, työpisteitä, neukkareita, tapahtumatila, Kahawila, postilokero- ja käyntiosoitepalvelu. Lue lisää, mitä kaikkea Dooroom tarjoaa yrityksesi tarpeisiin!

Dooroomopen_in_new

Hersapuu - Puunjalostamo

Yhteisöllisen Hersapuun tavoite on edistää monimuotoista puun jalostusta, auttaa yritykset kasvamaan ja kehittämään liiketoimintaansa tuomalla saman toimialan yritykset yhteen ja tarjoamalla näille tukipalveluja.

Hersapuu tarjoaa yhteistyöyrityksille valmista toimisto- ja tuotantotilaa logistisesti erinomaisella sijainnilla Hollolassa. Taustalla on lähes 120 vuoden kokemus mekaanisesta puunjalostuksesta, puunhankinnasta ja kymmenien vuosien kokemus kansainvälisistä myyntikanavista.

Tiloihin etsitään teollisuus- ja teknologiayrityksiä, jotka toimivat mekaanisen puuteollisuuden alalla – yrityksiä, jotka voivat tehdä päivittäistä yhteistyötä keskenään ja kokevat keskinäisen kokemuksen ja tietotaidon omaa liiketoimintaa hyödyntäväksi.

Hersapuuopen_in_new
Kuva Isku Centerin tiloista. Pieniä pöytiä, joiden ympärillä nojatuoleja, joissa istuu opiskelijoita keskustelemassa ja tietokoneen äärellä.

Isku Center - Ainutlaatuisia kohtaamisia

Isku Center on ekologinen, aikaansa seuraava ja muuntuva yrityskeskus Lahden Mukkulassa. Isku Centerissä kohtaavat yritysten henkilökunta, LAB ammattikorkeakoulun 5000 opiskelijaa sekä viereinen Iskun tehdas, joka lukeutuu Euroopan moderneimpiin huonekalutehtaisiin.

Isku Centerillä on tarjolla monipuolisia tiloja aina tuotannosta varastointiin ja toimistotiloihin, sekä valmiit sisäiset ja ulkoiset logistiikkayhteydet.

Isku Centeropen_in_new
Kuva Lahden Tiedepuiston tiloista. Kuvassa pienen pöydän ympärillä sohva sekä nojatuoleja.

Lahden Tiedepuisto - tilaa yrityksille ja korkeakouluille

Niemen kaupunginosassa Lahden Tiedepuistossa toimii lähes 50 eri alojen yritystä ja kolme korkeakoulua. Tiedepuisto tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia tilaratkaisuja eri tilatarpeisiin. Tiedepuistosta voi varata myös erikokoisia tiloja niin pieniin palavereihin kuin suurempiinkin tilaisuuksiin. Myös pienimuotoisemmat tapahtumat onnistuvat.
 
Vuonna 2020 valmistuneet Niemi Works -yhteiskäyttötilat tarjoavat monipuolisen ja viihtyisän työympäristön, jossa yhdistyvät monipuolisuus, käytännöllisyys ja viihtyisyys, tarjoten asiakkaille yhteisöllisen ja samalla kustannustehokkaan tavan työskentelyyn joko päivä- tai kuukausikohtaisella sopimuksella – ilman pitkää vuokrasopimusta.

Lahden Tiedepuistoopen_in_new
Kuva Liike- ja yrityskeskus Korin sisätiloista Villähteeltä.

Liike- ja yrityskeskus Kori - Palveluksessasi korillinen ammattilaisia

Villähteellä, Lahden kupeessa, sijaitsee vuonna 1945 rakennettu bussitehdas. Rouheaan, tunnelmalliseen tehdasmiljööseen tiensä on löytänyt korillinen eri alojen yrittäjiä. Korilla on vapaana eri kokoisia tiloja, jotka soveltuvat liike- tai tuotanto- sekä toimistotiloiksi.

Liike- ja  yrityskeskus Koriin on helppo tulla niin julkisilla kulkuneuvoilla kuin omalla autolla. Sen tunnelmallinen miljöö kokous- ja juhlatiloineen soveltuu hyvin esim. erilaisten koulutusten tai yritystapahtumien järjestämiseen.

Liike- ja yrityskeskus Koriopen_in_new
Kuva Malskin yhteiskäyttötiloista. Kuvassa pöytä, jonka ympärillä sohva ja pyöreä rahi. Taka-alalla näkyy toinen sohvaryhmä pienen pöydän ympärillä sekä ruokapöytä jonka ympärillä tuoleja.

Malski - Se käy minulle, sinulle. Se käy kaikille.

Malski on Lahden keskustaan vuonna 2020 avautunut kaupunkilaisten, yritysten ja kulttuurin keskus. Vanha Mallasjuoman panimokiinteistö on syntynyt uudelleen eri alojen osaajien keskittymänä. Malski Office tarjoaa pienyrittäjille coworking-tiloja ja yrityksille suurempia toimistokokonaisuuksia.

Malski Office mahdollistaa myös matalan kynnyksen vaihtoehdon testata Lahden markkina-aluetta. Ei tarvitse vuokrata isoa toimistoa yksin, sillä tilat mm. asiakastapaamisille ovat Malskilla valmiina.

Malskiopen_in_new

Paja-työtila Kauppakeskus Karismassa, hyvin yhteyksien päässä

Paja on kaikille avoin ja maksuton yhteisöllinen työtila, joka sijaitsee Lahti-Helsinki-moottoritien vieressä, Kauppakeskus Karisman 2. kerroksessa.

Eri kokoisilla pöytäryhmillä ja yksilötyöpisteillä varustetussa etätyötilassa toimii Karisman maksuton wifi ja käytettävissä on myös sähköpistokkeita elektronisia laitteita varten. Saatavilla lukittavia säilytyskaappeja  henkilökohtaisille tavaroille.

Tilaan ei tarvitse tehdä varauksia ja se on avoinna Karisman aukiolojen mukaisesti eli joka päivä kello 7–22, ellei toisin ilmoitettu. Tila sopii myös Lahdessa vierailevalle yritysedustajalle. Käytössä kauppakeskuksen maksuttomat parkkipaikat.

Karisman Pajaopen_in_new
Kuva Spatiumin yhteiskäyttötiloista. Kuvassa pöytiä, joiden edessä tuoleja sekä taustalla pitkä konferenssipöytä, jonka edessä valkokangas seinällä.

Spatium Toimitilat – neliöt ja kuutiot tarpeen mukaan

Tarjolla on toimistotiloja, kokous- ja tiimityöskentelytiloja sekä viihtyisiä takkatila-saunaosastoja päivävuokralla. Toimisto-, tuotanto-, ja varastointitiloja erikokoisiin tarpeisiin joustavilla sopimuksilla.

Urheilukeskuksessa sijaitsevat Jari- ja Ispi-kokouskabinetit, Ilmari-kokous- ja saunatilat ovat Väinämöisentiellä. Yritystalo Aktiivissa Nastolassa on vuokrattavana kolme erikokoista kokoustilaa. Kaikkiin kohteisiin helppo saapua ja hyvät pysäköintimahdollisuudet.

Spatium Toimitilat tarjoaa neliöt ja kuutiot tarpeen mukaan päivästä vuosiksi. Spatium hallinnoi lähes 100.000 neliötä ympäri Lahtea.

Spatium toimitilatopen_in_new
Kuva StartHubin tiloista. Kuvassa sähkösininen kulmasohva ja sisäkasveja sekä toimistokaappeja.

StartHub - yksi syy enemmän tulla Lahteen

StartHub on Lahden Mukkulassa sijaitsevaan Isku Centeriin avattu startup-keskus. 

StartHub palvelee sekä jo aloittaneita startup-yrityksiä että yrityksen perustamista harkitsevia. StartHub tarjoaa noin 500 neliön tilat, joita voi käyttää veloituksetta startup-yrittäjyyden alkutaipaleella. StartHubissa järjestetään myös koulutusta ja tapahtumia, sekä tarjotaan startupeille mm. sparrausta ja kiihdyttämöpalveluita liiketoiminnan kehittämiseen.

StartHubopen_in_new
Tevi Office -coworking työskentelytiloista. Kuvassa sohvapöytä sekä kulmasohva ja nojatuoleja ympärillä, joissa istuu ihmisiä keskustelemassa.

Tevi Office - Malskin urbaani veli Lahden ydinkeskustassa

Kivenheiton päässä Malskilta, löytyy uuden karheat Tevi Office -coworking työskentelytilat. Sijainti Lahden ydinkeskustassa Vesijärvenkadulla on mitä mainioin, kävelymatka matkakeskukselta Tevi Officelle on vain 10 minuuttia.

Tevi Office -yhteisössä on 28 toimistohuonetta, joiden koko vaihtelee 10–34 neliön välillä. Tevi Office sopii niin yksin etätyöläiselle kuin isommankin tiimin työskentely-ympäristöksi. Vieraiden vastaanottamiseen toimii viihtyisä lounge keittöineen sekä useampi neuvottelutila.

Tevi Officeopen_in_new
Kuva Vääksyn toimistotiloista. Kuvassa valkoisia pöytiä ja tuoleja sekä iso sisäkasvi nurkassa ja ikkuna, jossa vaalea verho.

Vääksyn toimistohotellit - Kustaankuja ja Terveystie

Asikkalan kunta vuokraa yrityksille Vääksyn kuntakeskuksessa valmiita toimistotiloja palveluineen kahdessa eri toimistohotellissa – Kustaankujalla ja Terveystiellä. Vuokrattavien tilojen koot vaihtelevat 10 – 29 neliömetrin välillä ja palvelut sisältävät internetyhteydestä yhteisiin kokous ja keittiötiloihin sekä WC- ja suihkutiloihin.

Vääksyn kaunis kuntakeskus sijaitsee kahden järven, Vesijärven ja Päijänteen kannaksella, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Lahdesta.

Palvelut vaihtelevat toimistohotellien kesken. Tarkemmat palvelut, hinnat ja yhteystiedot esitellään Asikkalan kunnan sivuilla.

Toimistohotellit - Asikkalaopen_in_new

Tutustu myös Lahden seudun toimitilahakemistoon

Lahden seudun toimitilahakemistosta voit hakea yrityksellesi sopivia toimitiloja tai yritystontteja Lahden seudulta: Asikkalasta, Hartolasta, Hollolasta, Iitistä, Lahdesta, Orimattilasta ja Padasjoelta.

Toimitilahakemistosta löydät yritystoimintaan tarkoitetut vapaat liike- ja toimistotilat, varasto- ja teollisuustilat sekä kaupalliseen ja teollisuustoimintaan tarkoitetut tontit.

Toimitilahakemistoopen_in_new

Lahdessa on tosi hyvä meininki! Pienyrittäjät vetävät yhtä köyttä samaan suuntaan ja yhteistyötä tehdään keskenään yhä enemmän. Yhteinen tila auttaa verkos­toitumaan toisten yrittäjien kanssa.

- Dooromin perustaja Tero O. Nieminen

Valmiina palvelemaan yritystänne - Ota yhteyttä!

Iloinen naurava nainen raidallisessa paidassa. Kasvokuva.
Kati Tuominen

Asiakkuuspäällikkö
+358 50 471 8233
kati.tuominen@ladec.fi

Marian Vainiomäki

Asiakkuuspäällikkö
+358 40 505 7775
marian.vainiomaki@ladec.fi

Pekka Komu

Liiketoimintakehittäjä
+358 40 741 3299
pekka.komu@ladec.fi

Sari Kesäniemi

Asiakkuuspäällikkö
+358 50 383 8328
sari.kesäniemi@ladec.fi

LADECin Isto Vanhamäki.
Isto Vanhamäki

Johtaja
+358 40 727 6376
isto.vanhamaki@ladec.fi

close