#LahtiBusinessRegion

Yli­voimainen sijainti

paalu­paikalta maailmalle

Lahden seudulle sijoit­tuminen on fiksu peliliike. Saat pääkaupun­kiseudun sijaintiedut ruuhkat­tomammin, väljemmin ja edullisemmin. Kun haluat tavoittaa koko Suomen markkinat sekä kansainväliset areenat tehokkaasti, Lahden seutu on ykkösvaihtoehto. Tunti lentokentälle, Vuosaaren satamaan ja Helsingin keskustaan. 80% Suomen markkinoista 150 km etäisyydellä.

Tie- ja rauta­tie­ver­kostojen

risteys

48 min

junalla Helsinkiin

99 km

Vuosaaren satamaan

50 min

lentokentälle

Kehätien liittymä iltavalaistuksessa. Silta ja kyltit. Kuvaaja Seppo Kujanen.

Etelä-Suomen uusi logistinen vyöhyke

Loppu­vuodesta 2020 liikenteelle avautunut Vt 12 Lahden eteläinen kehätie, parantaa erityisen merkittävästi Suomen poikit­tais­lii­kennettä ja kiinnittää Lahden seudun entistä tiiviimmin pääkaupun­ki­seutuun.

Eteläinen kehätie on uusi väylä yrityksille ja alueen kasvulle. Kehätien varrella sijaitsevien yrity­sa­lueiden kokonaisuus on 570 hehtaaria, mikä tekee siitä yhden Suomen merkittävimmistä logis­tiikkavyöhykkeistä.

 

Sijainnilla on merkitystä

Lahden seutu on kasvu­voimainen ja kustan­nus­tehokas yritysympäristö Helsingin metro­po­lialueen kyljessä. Sijainti radan varrella ja valtateiden risteyksessä takaa yrityksille sujuvat kulje­tusyhteydet Suomeen, ja portin kansainvälisille markkinoille.

Kun Helsingistä hyppää junaan, on perillä Lahdessa alle tunnissa. Sijainti hyvien yhteyksien varrella mahdollistaa myös pendelöinnin sujuvasti laajem­maltakin alueelta. Lahteen on helppo saapua - Helsinki-Vantaan lentokenttä on paremmin tavoi­tet­tavissa Lahdesta kuin pääkaupun­kiseudun ruuhkien keskeltä.

Lahden Matkakeskuksen linja-autoaseman kuparikatos
Ilmakuva, suoraan ylhäältä, keskustan kaduista.

Ruuhkattomuus on tehokkuutta

Alueen ruuhkattomat sisäiset yhteydet sekä monipuolinen toimitila- ja yrity­sa­lue­tarjonta mahdol­listavat loistavat puitteet yrityksille.

Toimiva logistiikka on muutakin kuin joustavia ja nopeita yhteyksiä. Se on myös varas­tointia, lajittelua, tuotteiden viimeistelyä ja erikois­tumista. Tutustu Lahden seudun tarjoamiin logistiikan mahdol­li­suuksiin ja etuihin!

 

Henkilö pitelee hehkulamppua, jonka ympärillä erilaisia kiertotalouden ikoneja. Lahti ympäristökaupunki 2021 logo edustalla.
Lahden seudun menestystarina

Kestävän kehityksen raportointi kuntoon - LUT-yliopisto vauhdittamassa mittarointia

Lue lisää
SansOxin Mikael Seppälä lammen rannalla, ottamassa vettä lasiin.
Lahden seudun menestystarina

Lahtelaistunut SansOx tarjoaa ratkaisun globaaliin vesikriisiin

Lue lisää

Valmiina palvelemaan yritystänne - Ota yhteyttä!

Iloinen naurava nainen raidallisessa paidassa. Kasvokuva.
Kati Tuominen

Asiakkuuspäällikkö
+358 50 471 8233
kati.tuominen@ladec.fi

Marian Vainiomäki

Asiakkuuspäällikkö
+358 40 505 7775
marian.vainiomaki@ladec.fi

Pekka Komu

Liiketoimintakehittäjä
+358 40 741 3299
pekka.komu@ladec.fi

LADECin Isto Vanhamäki.
Isto Vanhamäki

Johtaja
+358 40 727 6376
isto.vanhamaki@ladec.fi

close