#LahtiBusinessRegion

Yli­voimainen sijainti

paalu­paikalta maailmalle

Lahden seudulle sijoit­tuminen on fiksu peliliike. Saat pääkaupun­kiseudun sijaintiedut ruuhkat­tomammin, väljemmin ja edullisemmin. Kun haluat tavoittaa koko Suomen markkinat sekä kansainväliset areenat tehokkaasti, Lahden seutu on ykkösvaihtoehto. Tunti lentokentälle, Vuosaaren satamaan ja Helsingin keskustaan. 80% Suomen markkinoista 150 km etäisyydellä.

Tie- ja rauta­tie­ver­kostojen

risteys

48 min

junalla Helsinkiin

99 km

Vuosaaren satamaan

50 min

lentokentälle

Kehätien liittymä iltavalaistuksessa. Silta ja kyltit. Kuvaaja Seppo Kujanen.

Etelä-Suomen uusi logistinen vyöhyke

Loppu­vuodesta 2020 liikenteelle avautunut Vt 12 Lahden eteläinen kehätie, parantaa erityisen merkittävästi Suomen poikit­tais­lii­kennettä ja kiinnittää Lahden seudun entistä tiiviimmin pääkaupun­ki­seutuun.

Eteläinen kehätie on uusi väylä yrityksille ja alueen kasvulle. Kehätien varrella sijaitsevien yrity­sa­lueiden kokonaisuus on 570 hehtaaria, mikä tekee siitä yhden Suomen merkittävimmistä logis­tiikkavyöhykkeistä.

 

Sijainnilla on merkitystä

Lahden seutu on kasvu­voimainen ja kustan­nus­tehokas yritysympäristö Helsingin metro­po­lialueen kyljessä. Sijainti radan varrella ja valtateiden risteyksessä takaa yrityksille sujuvat kulje­tusyhteydet Suomeen, ja portin kansainvälisille markkinoille.

Kun Helsingistä hyppää junaan, on perillä Lahdessa alle tunnissa. Sijainti hyvien yhteyksien varrella mahdollistaa myös pendelöinnin sujuvasti laajem­maltakin alueelta. Lahteen on helppo saapua - Helsinki-Vantaan lentokenttä on paremmin tavoi­tet­tavissa Lahdesta kuin pääkaupun­kiseudun ruuhkien keskeltä.

Lahden Matkakeskuksen linja-autoaseman kuparikatos
Ilmakuva, suoraan ylhäältä, keskustan kaduista.

Ruuhkattomuus on tehokkuutta

Alueen ruuhkattomat sisäiset yhteydet sekä monipuolinen toimitila- ja yrity­sa­lue­tarjonta mahdol­listavat loistavat puitteet yrityksille.

Toimiva logistiikka on muutakin kuin joustavia ja nopeita yhteyksiä. Se on myös varas­tointia, lajittelua, tuotteiden viimeistelyä ja erikois­tumista. Tutustu Lahden seudun tarjoamiin logistiikan mahdol­li­suuksiin ja etuihin!

 

Yhdistelmä kuva, jossa vasemmalla biokaasulaitoksen valkoiset kupolit, keskellä CO2 kaasun talteenotoon liittyvä kompressori, oikealla Hartwallin sinisessä työtakissa ja lakissa Sami Pohjanen.
Lahden seudun menestystarina

Lahden seudulla kehitetään hiilidioksidin talteenotosta ja hyödyntämisestä kestävää liiketoimintaa

Lue lisää
Mauri Ruhanen
Lahden seudun menestystarina

Lahden seudulta maailmalle - Ovivalmistaja JELD-WEN kasvaa ja kehittyy

Lue lisää

Valmiina palvelemaan yritystänne - Ota yhteyttä!

Sari Kesäniemi

Asiakkuuspäällikkö
+358 50 383 8328
sari.kesaniemi@ladec.fi

Marian Vainiomäki

Asiakkuuspäällikkö
+358 40 505 7775
marian.vainiomaki@ladec.fi

Pekka Komu

Liiketoimintakehittäjä
+358 40 741 3299
pekka.komu@ladec.fi

LADECin Isto Vanhamäki.
Isto Vanhamäki

Johtaja
+358 40 727 6376
isto.vanhamaki@ladec.fi

close