#LahtiBusinessRegion

Innostava eli­nym­päristö

monipuolinen ja lähellä 

Lahden seudulla kaupun­ki­kulttuuri yhdistyy kiinnostavaan luontoympäristöön ja monipuolisiin asuin­mah­dol­li­suuksiin kaupun­ki­kes­kustassa, kaupungissa järven rannalla, pienemmissä kunta­kes­kuksissa tai oikeasti maalla.

Matka-aika Helsingistä Lahteen on parhaim­millaan vain 48 minuuttia ja Lahden seudulla asuntojen hinnat puolittuvat, arki helpottuu kun etäisyydet kodin, työn ja harrastusten välillä ovat nopeat ja lyhyet. Koulu­vaih­toehdot ovat monipuoliset ja opiske­lu­mah­dol­lisuudet entistä laajemmat LUT-yliopiston myötä.

Tutustu Lahden seudun kuntiin!

Yli 120 000 asukkaan kaupunki

200 000 asukkaan talousalueen keskus

 

 

Edulliset
asuin­kus­tannukset

Asuntojen keskihinta
1800 euroa/m2

48 min
Helsinkiin

Eteläisen Suomen risteyskohta, josta tehokkaat tie- ja rauta­tie­verkostot pendelöidä eri ilman­suuntiin.

 

 

10 000
yritystä

Lahti on Suomen suurista kaupungeista monipuolisin elinkei­no­rakenne ja kiinnostavia työmahdol­li­suuksia.

Suomen nuorin yliopis­to­kaupunki

2018 lopusta lähtien LUT-yliopisto nimeltään
 Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto

 

 

Harrasta mitä haluat!

Teatteria, musiikkia, käsitöitä, leija­lautailua, mootto­riurheilua, museoita, konsertteja, hiihtoa, pyöräilyä, patikoi­tointia, futista, squashia, padelia, lätkää, lacrossea, balettia, ratsastusta... 

Lahti-kyltti Vesijärven rannalla, auringonlasku taustalla.

Lahti

Lahdessa on suuren kaupungin palvelut maan kauneimmissa kehyksissä. Puhtaat järvet, vehreä harjuluonto, viihtyisät ja tilavat asuinalueet, modernit kauppapalvelut, hyvin hoidetut liikuntapaikat sekä vireä kulttuuri- ja harrastustarjonta tekevät Lahdesta koko seudun aktiivisen ja kehittyvän keskuksen. Nastola on 15 000 asukkaan kaupunginosa Lahdessa, jossa kaunis luonto ja asutus muodostavat sopusointuisen kokonaisuuden. Tunnusomaista Nastolalle ovat Salpausselän harju, metsät ja monet järvet.

Tutustu myös Lahden yritysalueisiin: Jokimaa Eteläinen (Syväoja)Jokimaa PohjoinenLahden Portti ja Pippo-Kujala.

Lahtiopen_in_new

Asikkala

Asikkalan kunta on yhdistelmä rauhallista ympäristöä ja nykyaikaisia palveluita. Luonnonläheisen ja ihmisystävällisen kunnan kauniissa vesistömaisemissa viihtyvät niin vakituiset asukkaat kuin tuhannet vapaa-ajanasukkaatkin. Asikkalan kuntakeskus Vääksy, joka valittiin Suomen parhaaksi pieneksi kuntakeskukseksi, sijaitsee Vesijärven ja Päijänteen välissä. Maisemaa hallitsevat vesien lisäksi harjut. Asuminen Vääksyssä on pientalovalaista, luonnonläheistä ja väljää. Asukkaita Asikkalassa on yli 8000.

Tutustu myös Asikkalan yritysalueisiin: Metsä-Aakala ja Pasolanharju

Asikkalaopen_in_new

Hartola

Hartola on vanhaa päijäthämäläistä kulttuuriseutua Järvi-Suomen eteläosassa. Suomen ainoa kuningaskunta huokuu historiaa ja maalaiselämän idylliä vanhoine kartanoineen. Hartolan kunta on turvallinen, viihtyisä ja puhdas paikka asua. Asumisen kannalta tärkeät palvelut ovat Hartolan kirkonkylässä, mutta myös kylillä on monipuolisia palveluita. Hartolassa on huomattavan paljon yrityksiä ja työpaikkoja. Asukkaita Hartolassa on vajaa 3 000.

Tutustu myös Hartolan yritysalueeseen: Hartolan yritysalue

Hartolaopen_in_new

Hollola

Hollola on yksi Suomen suurimpia ja vireimpiä maalaiskuntia ja se tunnetaan hallinnollisena alueena jo 1200-luvulta. Siellä kohtaavat nykyaika ja pitkät perinteet. Lahden kupeessa sijaitsevassa Hollolassa on lähes 24 000 asukasta. Yli 40 järven kunta on luonnonläheinen paikka asua. Hollola on saanut kiitosta vahvoista persoonallisista kylistään, upeista luontovirkistyskohteistaan sekä monipuolisista liikuntapalveluistaan laskettelusta aina golfiin asti.

Tutustu myös Hollolan yritysalueisiin: HopeakallioKukonkoivuOjastenmäki ja Paassilta.

Hollolaopen_in_new
Iitin keskustaa.

Iitti

Iitti on virkeä ja kehittyvä maaseutukeskus Lahden ja Kouvolan välissä. Kuntakeskus Kausala sijaitsee valtatie 12 ja kansainvälisen rautatieverkoston äärellä, mikä tekee liikkumisesta vaivatonta. Matka Lahteen tai Kouvolaan taittuu puolessa tunnissa, eikä Helsinkiinkään matkusta kuin reilun tunnin. Virkeä yritystoiminta ja monipuoliset kaupalliset palvelut tuovat kuntaan elinvoimaa. Asukkaita Iitissä on noin 7000.

Tutustu myös Iitin yritysalueisiin: Ainola ja Kymenranta

Iittiopen_in_new
Orimattilan keskustassa auto- ja mopoliikennettä

Orimattila

Orimattila on lähes 16 000 asukkaan mukava maaseutukaupunki Päijät-Hämeen eteläreunalla. Pääkaupunkiseudulle on vajaan tunnin ajomatka.
Orimattilassa kehitetään uutta kaupunginosaa, Hennan aluetta. Henna sijaitsee huippupaikalla kunnan länsiosassa, moottoritien ja oikoradan tuntumassa. Junamatka Hennasta Helsinkiin kestää Z-paikallisjunalla alle 50 minuuttia ja Lahteen noin 10 minuuttia.

Tutustu myös Orimattilan yritysalueeseen: Pennala

Orimattilaopen_in_new

Padasjoki

Padasjoki on luonnonkaunis lomakunta Päijänteen rannalla ja keskeinen satamakunta Lahden ja Jyväskylän välisellä vesireitillä, noin tunnin ajomatkan päässä Lahdesta pohjoiseen. Vapaa-ajanviettoon puitteet luova luonto sekä runsaat vesistöt tekevät Padasjoesta suositun mökkikunnan. Satama-alue houkuttelee kuntalaiset, vapaa-ajan asukkaat ja veneilijät nauttimaan sataman palveluista ja puhtaasta järvivedestä. Asukkaita Padasjoella on noin 3 000.

Tutustu myös Padasjoen yritysalueeseen: Taulu

Padasjokiopen_in_new

Kun haluat tietää Lahden seudun vapaa-ajan
mahdol­li­suuksista, tutustu myös

"Junassa ymmärsin, miten nopeasti Lahdesta pääsee Helsinkiin, yhtä nopeasti kuin jostain Helsingin lähiöistä tai Espoon ja Vantaan perukoilta." Ulkoi­lu­verkostot ja lähiluon­to­kohteet ovat tulleet tutuiksi kävellen, hiihtäen, pyöräillen ja jopa laivalla. Yksi lempi­paikoista on Lahden Purjeh­dusseuran tukikohta Myllysaari, johon pariskunta usein kävelee."

-  Minna Saarelma-Paukkala, 
Helsingin yliopiston almanak­ka­toimiston johtaja

close