#LahtiBusinessRegion

Pippo-Kujala

SIJOITU PIPPO-KUJALAAN

Pippo-Kujala on osa Suomen uutta logis­tiikkavyöhykettä Lahden eteläisen kehätien ja Lahti-Helsinki-moottoritien välittömässä läheisyydessä. Sen keskeinen sijainti tarjoaa erityisesti tavara­kul­jetuksia vaativalle valmis­tavalla teolli­suudelle ja muulle liike­toi­minnalle loistavat mahdol­lisuudet. Alueelta on huippuhyvät yhteydet kaikkialle Suomeen. Lahden ydinkes­kustaan matkaa on noin kolme kilometriä.

Pippo-Kujalan alueella toimii merkittäviä elintar­vi­ke­teol­lisuuden yrityksiä, kuten Hartwall ja Teerenpeli sekä logistiikka-alan toimijoita Posti, Alfaroc Logistics ja DB Schenker. Alueen itäosassa sijaitsee merkittävä kierto­ta­lous­yritysten keskittymä, jossa keskeisinä toimijoina mm. Salpakierto, Kuusakoski ja Stena. 

Pohjoismaiden suurimman maltaiden valmistajan, Viking Maltin, uusi mallastamo rakennetaan Kujalaan. Inves­toinnin arvo on 90 miljoonaa euroa. 

Pääväylien risteys­kohdassa:
Helsinki 1h, Tampere ja Jyväskylä alle 2h

Alueella hyvä tieverkosto, liittymät eteläiselle kehätielle rakennettu 

Pääosin kovaa kalliopohjaa, soveltuu hyvin erittäin raskaille lattia­kuormille

Lähellä maakaa­sulinja ja rauta­tieyhteys tulossa

Lahden logistinen etu on se, että yli puolet Suomen väestöstä on kahden tunnin etäisyyden sisällä. Pippo-Kujalaan on tulossa myös oma pisto­rai­deyhteys Lahti-Kouvola-raideo­suudelle.

Lahti

Lahti on yli 120 000 asukkaan kaupunki ja yli 200 000 asukkaan talousalueen keskus. Paitsi, että Lahti on huippusi­jainnilla, se on arvostettu ympäristöosaami­sestaan ja on LUT-yliopiston myötä myös Suomen nuori yliopis­to­kaupunki.

Lahti tunnetaan vahvana yritys­kau­punkina ja kansainvälisenä talviur­hei­lu­kes­kuksena mutta myös Salpausselän harjuista, vesistöistään ja tasokkaasta kulttuu­ri­tar­jonnasta, jonka lippulaiva on  Sibeliustalo Vesijärven matkus­ta­ja­sataman tuntumassa.

Lahdessa on Suomen suurista kaupungeista monipuolisin elinkei­no­rakenne, täältä ovat kotoisin monet kansainvälisestikin tunnetut yritysbrändit, kuten energia- ja ympäristötekno­lo­giayritys Oilon, kodin keittiön varusteita valmistava Stala, Asko-sohvista tunnettu Insofa, raken­nus­teol­li­suudelle palkkeja valmistava Peikko Group ja sisäilmasto- ja putkijärjestelmiä toimittava Uponor.

 

Pianopaviljonki ja Sibeliustalo heijastuvat kultaisessa iltavalaistuksessa pelityyneen Vesijärveen.

Valmiina palvelemaan yritystänne - Ota yhteyttä!

Iloinen naurava nainen raidallisessa paidassa. Kasvokuva.
Kati Tuominen

Asiakkuuspäällikkö
+358 50 471 8233
kati.tuominen@ladec.fi

Marian Vainiomäki

Asiakkuuspäällikkö
+358 40 505 7775
marian.vainiomaki@ladec.fi

Pekka Komu

Liiketoimintakehittäjä
+358 40 741 3299
pekka.komu@ladec.fi

LADECin Isto Vanhamäki.
Isto Vanhamäki

Johtaja
+358 40 727 6376
isto.vanhamaki@ladec.fi

close