#LahtiBusinessRegion

Potential Foods rakensi Nosht Vauh­ti­karkkien tuo­tan­to­linjaston Hartolaan

Kansainväliseen kasvuun tähtäävä, vatsaystävällisiä urhei­lu­ra­vinteita valmistava Potential Foods laajentaa toimintaansa ja on siirtänyt tuotantoa Helsingistä Hartolaan. Kiinteistö Oy Vasallin Kustaantien tiloihin rakennettu Jollos Vauhti­karkkien tuotan­to­linjasto monin­kertaisti yrityksen tuotan­to­ka­pa­siteetin.

 

Vuonna 2018 perustettu Potential Foods on tunnettu Nosht-tuote­perheen Vauhti­karkeista, urhei­lu­juomista ja proteii­ni­paloista.

Petteri Kankkusen perustaman yrityksen taloudesta ja opera­tiivisen toiminnan kehittämisestä vastaavan Markus Salin mukaan uudet tilat mahdol­listavat alkuperäisen idean mukaisten, elintar­vikealan innovaa­tioiden kehittämisen.

- Kehitämme helposti mukana kannettavaa ravintoa aktiiviseen elämään. Haluamme valmistaa yksin­kertaista, terveellistä ja hyvänmakuista syötävää ja juotavaa, joka kannustaa ihmisiä liikkumaan enemmän ja auttaa heitä jaksamaan esimerkiksi kävely-, polkujuoksu- ja pyörälenkeillä pidempään, Sali kertoo.

 

 

Tuotannon laajen­taminen tuo uusia rekry­tointeja


Potential Foodsin tuotteet valmis­tettiin aiemmin alihan­kintana sekä teolli­suuskeittiössä Helsingin Alppilassa. Markus Salin mukaan kasvun ja kansainvälistymisen mahdol­listavat tuotan­to­ta­voitteet edellyttivät omien tuotan­to­tilojen perus­tamista. Niitä kartoi­tettiin aluksi noin sadan kilometrin säteeltä Helsingistä.

- Lähestyimme useita alueellisia kehittämisor­ga­ni­saatioita. Lahden Seudun Kehitys LADECin kohdalla yllätyimme positii­visesti saamastamme palvelusta. Tarpeemme ymmärrettiin heti ja asiakkuuspäällikkö Sari Kesäniemellä oli aito halu löytää juuri meille sopivat tilat. Alkuvaiheessa rekrytoimme kolme henkilöä tuotantoon ja 2-3 henkilöä muihin tehtäviin. Sari sekä Kiinteistö Oy Vasallin toimi­tus­johtaja Lea Raitala ovat tukeneet meitä henkilöstön rekrypro­sessissa.

 

"Yhteydet pääkaupun­ki­seudulle ovat sujuvat ja etätyö ja hydridielämä ovat osa tämän päivän työskentelyä." - Markus Sali

 

- Hartola kuulosti alkuun etäiseltä Helsinkiin nähden, mutta onneksi tulimme järkiimme. Yhteydet pääkaupun­ki­seudulle ovat sujuvat ja etätyö ja hydridielämä ovat osa tämän päivän työskentelyä, Sali jatkaa.

Hän iloitsee siitä, että Jollos Vauhti­karkkien polku raaka-aineesta valmiiksi tuotteiksi on nyt kokonai­suu­dessaan yrityksen omissa käsissä.

-  Kun tuotanto saatiin käyntiin uusissa tiloissa, valmis­tus­ka­pa­si­teettimme monin­ker­taistui. Lisäksi pystymme pienentämään tuotannon hävikkiä ja kehittämään pakkaus­rat­kaisuja kohti Nosht-brändin ideologiaa, Sali kertoo.

Kiinteistö Oy Vasallin toimi­tus­johtaja Lea Raitala sanoo, että Hartolassa ollaan erittäin iloisia yritysten sijoit­tu­misesta kuntaan ja Kustaantien yritys­kiinteistöön.

- Kustaantien kiinteistö on rakennettu alun perin elintar­vi­ke­tuotannon tarpeisiin. Siellä toimivat Potential Foodin lisäksi Kakra-kaura­leipomo ja kierrätettävien muovi­tuoppien ym juoma-astioiden Green Vuokraus- ja Pesula­palvelut Oy. Kiinteistössä on vielä muutamia pienempiä tuotan­totiloja vapaana. Kannattaa kysyä, jos on elintar­vi­ke­tuo­tantoon tarkoi­tetusta toimi­tilasta tarvetta, Raitala vinkkaa.

Kustaantien yritys­kiinteistö sijaitsee nelostien varrella, vastapäätä Jari-Pekan liiken­neasemaa, Versowoodin ja Lehdon talotehtaan vieressä.

- Uskomme kovasti Potential Foodsin tuotteisiin ja toivomme niille menestystä, Lea Raitala kertoo.

 

Hartolan-yritysalue-kuvaaja-Joonas-Virlander.jpg

Potential Foodsin Vauhti­karkkien valmistus siirtyi Helsingistä Hartolaan aiemmin leipomona toimi­neeseen Kiinteistö Oy Vasallin toimi­tiloihin. Tuotan­totilat sopivat erinomaisesti toiselle elintar­vi­ke­val­mis­tajalle ilman muutostöitä. Jollos Vauhtikarkki15_Potential foods web.jpg

 

LUE LISÄÄ:

www.poten­tialfoods.com | Hartolan yritysalue

 

 

"Nosht on suomalainen brändi, jonka energia­karkkien, proteii­ni­pi­toisten patuk­ka­palojen ja urhei­lu­juomien suunnit­telussa on käytetty hyväksi uusinta tutki­mustietoa suoliston mikro­biomista ja siitä, kuinka makuais­timukset vaikuttavat keskus­hermoston kautta koko kehon toimintaan.

Noshtin vegaanisten, glutee­nittomien ja FODMAP-ruoka­valioon sopivien tuotteiden valmis­tuksessa ei käytetä keino­tekoisia väri- ja säilöntäaineita tai aromeja, vaan vahvat maut tulevat luonnon omista herkuista: inkivääristä, chilistä, hedelmistä ja kotimaisista marjoista."

www.nosht.com

 

   

Lisää lahden seudun menestystarinoita

Lahden seudun menestystarina

Saviria Palvelukodit investoi 6,2 miljoonaa euroa Lahteen ja laajentaa toimintaansa Päijät-Hämeessä

Lue lisää
Preecon Juha-Matti Raappana työntää lastenvaunuja, Henrik Viitala pitelee pahvilaatikkoa ja Jani Laitinen on spinningpyörän selässä keskellä Lahden keskustaa.
Lahden seudun menestystarina

Neljä nuorta miestä, kolme verkkokauppaa ja 15 m€ liikevaihto

Lue lisää
Fazerin Jarkko Arrajoki pitelee kauraöljypulloa ja Anna Nicol pitelee xylitol-purkkia. Taustalla kauraa.
Lahden seudun menestystarina

Fazer: Lahtelaista ksylitolia ja kauraöljyä maailmalle – uusia markkinoita kiertotalouden innovaatioilla

Lue lisää
close