#LahtiBusinessRegion

Potential Foods rakensi Nosht Vauh­ti­karkkien tuo­tan­to­linjaston Hartolaan

Kansainväliseen kasvuun tähtäävä, vatsaystävällisiä urhei­lu­ra­vinteita valmistava Potential Foods laajentaa toimintaansa ja on siirtänyt tuotantoa Helsingistä Hartolaan. Kiinteistö Oy Vasallin Kustaantien tiloihin rakennettu Jollos Vauhti­karkkien tuotan­to­linjasto monin­kertaisti yrityksen tuotan­to­ka­pa­siteetin.

 

Vuonna 2018 perustettu Potential Foods on tunnettu Nosht-tuote­perheen Vauhti­karkeista, urhei­lu­juomista ja proteii­ni­paloista.

Petteri Kankkusen perustaman yrityksen taloudesta ja opera­tiivisen toiminnan kehittämisestä vastaavan Markus Salin mukaan uudet tilat mahdol­listavat alkuperäisen idean mukaisten, elintar­vikealan innovaa­tioiden kehittämisen.

- Kehitämme helposti mukana kannettavaa ravintoa aktiiviseen elämään. Haluamme valmistaa yksin­kertaista, terveellistä ja hyvänmakuista syötävää ja juotavaa, joka kannustaa ihmisiä liikkumaan enemmän ja auttaa heitä jaksamaan esimerkiksi kävely-, polkujuoksu- ja pyörälenkeillä pidempään, Sali kertoo.

 

 

Tuotannon laajen­taminen tuo uusia rekry­tointeja


Potential Foodsin tuotteet valmis­tettiin aiemmin alihan­kintana sekä teolli­suuskeittiössä Helsingin Alppilassa. Markus Salin mukaan kasvun ja kansainvälistymisen mahdol­listavat tuotan­to­ta­voitteet edellyttivät omien tuotan­to­tilojen perus­tamista. Niitä kartoi­tettiin aluksi noin sadan kilometrin säteeltä Helsingistä.

- Lähestyimme useita alueellisia kehittämisor­ga­ni­saatioita. Lahden Seudun Kehitys LADECin kohdalla yllätyimme positii­visesti saamastamme palvelusta. Tarpeemme ymmärrettiin heti ja asiakkuuspäällikkö Sari Kesäniemellä oli aito halu löytää juuri meille sopivat tilat. Alkuvaiheessa rekrytoimme kolme henkilöä tuotantoon ja 2-3 henkilöä muihin tehtäviin. Sari sekä Kiinteistö Oy Vasallin toimi­tus­johtaja Lea Raitala ovat tukeneet meitä henkilöstön rekrypro­sessissa.

 

"Yhteydet pääkaupun­ki­seudulle ovat sujuvat ja etätyö ja hydridielämä ovat osa tämän päivän työskentelyä." - Markus Sali

 

- Hartola kuulosti alkuun etäiseltä Helsinkiin nähden, mutta onneksi tulimme järkiimme. Yhteydet pääkaupun­ki­seudulle ovat sujuvat ja etätyö ja hydridielämä ovat osa tämän päivän työskentelyä, Sali jatkaa.

Hän iloitsee siitä, että Jollos Vauhti­karkkien polku raaka-aineesta valmiiksi tuotteiksi on nyt kokonai­suu­dessaan yrityksen omissa käsissä.

-  Kun tuotanto saatiin käyntiin uusissa tiloissa, valmis­tus­ka­pa­si­teettimme monin­ker­taistui. Lisäksi pystymme pienentämään tuotannon hävikkiä ja kehittämään pakkaus­rat­kaisuja kohti Nosht-brändin ideologiaa, Sali kertoo.

Kiinteistö Oy Vasallin toimi­tus­johtaja Lea Raitala sanoo, että Hartolassa ollaan erittäin iloisia yritysten sijoit­tu­misesta kuntaan ja Kustaantien yritys­kiinteistöön.

- Kustaantien kiinteistö on rakennettu alun perin elintar­vi­ke­tuotannon tarpeisiin. Siellä toimivat Potential Foodin lisäksi Kakra-kaura­leipomo ja kierrätettävien muovi­tuoppien ym juoma-astioiden Green Vuokraus- ja Pesula­palvelut Oy. Kiinteistössä on vielä muutamia pienempiä tuotan­totiloja vapaana. Kannattaa kysyä, jos on elintar­vi­ke­tuo­tantoon tarkoi­tetusta toimi­tilasta tarvetta, Raitala vinkkaa.

Kustaantien yritys­kiinteistö sijaitsee nelostien varrella, vastapäätä Jari-Pekan liiken­neasemaa, Versowoodin ja Lehdon talotehtaan vieressä.

- Uskomme kovasti Potential Foodsin tuotteisiin ja toivomme niille menestystä, Lea Raitala kertoo.

 

Hartolan-yritysalue-kuvaaja-Joonas-Virlander.jpg

Potential Foodsin Vauhti­karkkien valmistus siirtyi Helsingistä Hartolaan aiemmin leipomona toimi­neeseen Kiinteistö Oy Vasallin toimi­tiloihin. Tuotan­totilat sopivat erinomaisesti toiselle elintar­vi­ke­val­mis­tajalle ilman muutostöitä. Jollos Vauhtikarkki15_Potential foods web.jpg

 

LUE LISÄÄ:

www.poten­tialfoods.com | Hartolan yritysalue

 

 

"Nosht on suomalainen brändi, jonka energia­karkkien, proteii­ni­pi­toisten patuk­ka­palojen ja urhei­lu­juomien suunnit­telussa on käytetty hyväksi uusinta tutki­mustietoa suoliston mikro­biomista ja siitä, kuinka makuais­timukset vaikuttavat keskus­hermoston kautta koko kehon toimintaan.

Noshtin vegaanisten, glutee­nittomien ja FODMAP-ruoka­valioon sopivien tuotteiden valmis­tuksessa ei käytetä keino­tekoisia väri- ja säilöntäaineita tai aromeja, vaan vahvat maut tulevat luonnon omista herkuista: inkivääristä, chilistä, hedelmistä ja kotimaisista marjoista."

www.nosht.com

 

   

Lisää lahden seudun menestystarinoita

Eurokankaan myyjä leikkaa kangasta.
Lahden seudun menestystarina

Eurokangas tähyää Pennalasta kansainvälisille markkinoille

Lue lisää
Henkilö pitelee hehkulamppua, jonka ympärillä erilaisia kiertotalouden ikoneja. Lahti ympäristökaupunki 2021 logo edustalla.
Lahden seudun menestystarina

Kestävän kehityksen raportointi kuntoon - LUT-yliopisto vauhdittamassa mittarointia

Lue lisää
Yhdistelmä kuva, jossa vasemmalla biokaasulaitoksen valkoiset kupolit, keskellä CO2 kaasun talteenotoon liittyvä kompressori, oikealla Hartwallin sinisessä työtakissa ja lakissa Sami Pohjanen.
Lahden seudun menestystarina

Lahden seudulla kehitetään hiilidioksidin talteenotosta ja hyödyntämisestä kestävää liiketoimintaa

Lue lisää
close