Potential Foods rakensi Nosht Vauhtikarkkien tuotantolinjaston Hartolaan
Kansainväliseen kasvuun tähtäävä, vatsaystävällisiä urheiluravinteita valmistava Potential Foods laajentaa toimintaansa ja on siirtänyt tuotantoa Helsingistä Hartolaan. Kiinteistö Oy Vasallin Kustaantien tiloihin rakennettu Jollos Vauhtikarkkien tuotantolinjasto moninkertaisti yrityksen tuotantokapasiteetin.
Vuonna 2018 perustettu Potential Foods on tunnettu Nosht-tuoteperheen Vauhtikarkeista, urheilujuomista ja proteiinipaloista.
Petteri Kankkusen perustaman yrityksen taloudesta ja operatiivisen toiminnan kehittämisestä vastaavan Markus Salin mukaan uudet tilat mahdollistavat alkuperäisen idean mukaisten, elintarvikealan innovaatioiden kehittämisen.
- Kehitämme helposti mukana kannettavaa ravintoa aktiiviseen elämään. Haluamme valmistaa yksinkertaista, terveellistä ja hyvänmakuista syötävää ja juotavaa, joka kannustaa ihmisiä liikkumaan enemmän ja auttaa heitä jaksamaan esimerkiksi kävely-, polkujuoksu- ja pyörälenkeillä pidempään, Sali kertoo.
Tuotannon laajentaminen tuo uusia rekrytointeja
Potential Foodsin tuotteet valmistettiin aiemmin alihankintana sekä teollisuuskeittiössä Helsingin Alppilassa. Markus Salin mukaan kasvun ja kansainvälistymisen mahdollistavat tuotantotavoitteet edellyttivät omien tuotantotilojen perustamista. Niitä kartoitettiin aluksi noin sadan kilometrin säteeltä Helsingistä.
- Lähestyimme useita alueellisia kehittämisorganisaatioita. Lahden Seudun Kehitys LADECin kohdalla yllätyimme positiivisesti saamastamme palvelusta. Tarpeemme ymmärrettiin heti ja asiakkuuspäällikkö Sari Kesäniemellä oli aito halu löytää juuri meille sopivat tilat. Alkuvaiheessa rekrytoimme kolme henkilöä tuotantoon ja 2-3 henkilöä muihin tehtäviin. Sari sekä Kiinteistö Oy Vasallin toimitusjohtaja Lea Raitala ovat tukeneet meitä henkilöstön rekryprosessissa.
"Yhteydet pääkaupunkiseudulle ovat sujuvat ja etätyö ja hydridielämä ovat osa tämän päivän työskentelyä." - Markus Sali
- Hartola kuulosti alkuun etäiseltä Helsinkiin nähden, mutta onneksi tulimme järkiimme. Yhteydet pääkaupunkiseudulle ovat sujuvat ja etätyö ja hydridielämä ovat osa tämän päivän työskentelyä, Sali jatkaa.
Hän iloitsee siitä, että Jollos Vauhtikarkkien polku raaka-aineesta valmiiksi tuotteiksi on nyt kokonaisuudessaan yrityksen omissa käsissä.
- Kun tuotanto saatiin käyntiin uusissa tiloissa, valmistuskapasiteettimme moninkertaistui. Lisäksi pystymme pienentämään tuotannon hävikkiä ja kehittämään pakkausratkaisuja kohti Nosht-brändin ideologiaa, Sali kertoo.
Kiinteistö Oy Vasallin toimitusjohtaja Lea Raitala sanoo, että Hartolassa ollaan erittäin iloisia yritysten sijoittumisesta kuntaan ja Kustaantien yrityskiinteistöön.
- Kustaantien kiinteistö on rakennettu alun perin elintarviketuotannon tarpeisiin. Siellä toimivat Potential Foodin lisäksi Kakra-kauraleipomo ja kierrätettävien muovituoppien ym juoma-astioiden Green Vuokraus- ja Pesulapalvelut Oy. Kiinteistössä on vielä muutamia pienempiä tuotantotiloja vapaana. Kannattaa kysyä, jos on elintarviketuotantoon tarkoitetusta toimitilasta tarvetta, Raitala vinkkaa.
Kustaantien yrityskiinteistö sijaitsee nelostien varrella, vastapäätä Jari-Pekan liikenneasemaa, Versowoodin ja Lehdon talotehtaan vieressä.
- Uskomme kovasti Potential Foodsin tuotteisiin ja toivomme niille menestystä, Lea Raitala kertoo.
LUE LISÄÄ:
www.potentialfoods.com | Hartolan yritysalue
"Nosht on suomalainen brändi, jonka energiakarkkien, proteiinipitoisten patukkapalojen ja urheilujuomien suunnittelussa on käytetty hyväksi uusinta tutkimustietoa suoliston mikrobiomista ja siitä, kuinka makuaistimukset vaikuttavat keskushermoston kautta koko kehon toimintaan.
Noshtin vegaanisten, gluteenittomien ja FODMAP-ruokavalioon sopivien tuotteiden valmistuksessa ei käytetä keinotekoisia väri- ja säilöntäaineita tai aromeja, vaan vahvat maut tulevat luonnon omista herkuista: inkivääristä, chilistä, hedelmistä ja kotimaisista marjoista."
www.nosht.com