#LahtiBusinessRegion

Karluxin muutto Paas­siltaan Vt 12 uuden kehätien varteen: mittava tilaus ja uusi tuote

Karlux Oy on kotimainen valai­sin­val­mistaja, jonka tuotteet ovat saatavilla ammat­ti­tukkujen kautta. Perinteikäs perheyritys on perustettu vuonna 1983. Toimi­tus­johtaja Juha-Pekka ”Jussi” Karjalaisen isän perustama yhden miehen yritys toimi aluksi Iitin kunnan Hiisiön kylässä. Sukupolven vaihdoksen jälkeen vuonna 2004 Karjalainen muutti yrityksen ensin vuokra­tiloihin Lahteen. Kun Hollollan kunta kaavoitti Hopea­kallion ja Paassillan yrity­salueet, hän osti viimeksi mainitusta tontin ja rakennutti yritykselle omat tilat.

- Olemme edelleen aivan innoissamme uusista tiloista ja moderneista tuotantovälineistä. Niiden myötä olemme viimeistään nyt samalla viivalla kuin reilusti isommat toimijat, Karjalainen iloitsee.

Karjalaisen toimi­tus­joh­tajuuden aikana Karluxin liikevaihto on peräti kymmen­ker­taistunut yrityksen alkuvuosista. Samalla yrityksen henkilöstömäärä on kasvanut yhdestä seitsemään.

- Parhaina aikoina olemme tehneet kuukaudessa liike­vaihdon, joka tehtiin yrityksen alkuvaiheissa koko vuonna. Kasvun takana on osaava henkilöstö, joka työskentelee suurella sydämellä. Meille tullaan töihin jäädäkseen, Karjalainen vakuuttaa.

Musta­paitainen Karluxin työntekijä selin, ruisku­maa­laamassa valaisimen osia.Työntekijöiden paidoissa myös näkyy se, että Karluxin valaisimet ovat "Made in Hollola".Karluxin työntekijä ruisku­maa­laamassa valaisimen osia.

Käpyvalai­simesta se alkoi

Käpyvalai­simesta tunnetuksi tullut Karlux on erikoistunut puisto- ja taaja­man­va­laisimiin. Valai­sin­suun­nit­telussa on tehty hiljattain uusiakin päänavauksia.

- Sijain­nistamme Lahden uuden eteläisen VT12 kehätien läheisyydessä on ollut meille hyvin konkreettista hyötyä, sillä viime keväänä ovesta käveli sisään sitä urakoivan Destian edustaja, joka oli bongannut kylttimme hallin katolta. Hän tuli kysymään, onnis­tuisiko meiltä kahden kehätien Hollolan päässä olevan sillan turva­va­laistus. Tartuimme innolla toimeen! Nyt sillat loistavat iltaisin ”Hollolan punaisina” ja ohjaavat autoi­lijoita kuntaan. Saimme tilauksen sijaintimme ansiosta ja samalla se poiki meille kokonaan uuden tuotteen, Karjalainen kertoo.

 

Paassillan yrity­salueen Karjalainen sanoo olevan paras mahdollinen. Tontit ovat väljiä ja valaisimien kulje­tuksesta huolehtivat logis­tiik­ka­kumppanit pääsevät perille sujuvasti kehätien liittymästä.

 

Paassillan yrity­salueen Karjalainen sanoo olevan paras mahdollinen. Tontit ovat väljiä ja valaisimien kulje­tuksesta huolehtivat Schenker, Kulje­tusliike Ranta-Aho Oy (Hollola) ja läheisellä Kukonkoivun yrity­sa­lueella toimiva Kaukokiito pääsevät perille sujuvasti kehätien liittymästä. Ne kuljettavat Karluxin tuotteita tukku­liikkeiden varastoihin ympäri Suomea.

Syömässä Karluxilaiset piipahtavat kivenheiton päässä olevalla Hollolan Matka­keitaalla tai muutaman minuutin ajomatkan päässä sijait­sevassa Hollolan Kunta­kes­kuksessa. Lahteenkin on vain kymmenen minuutin ajomatka.

Jussi Karjalainen kiittää Hollolan kunnan raken­nus­valvontaa hyvästä yhteistyöstä raken­nusprojektin aikana sekä LADECin yritys­neuvoja Jari Eskolaa avusta inves­toin­ti­ra­hoituksen hakemisessa.

- Yhteistyö Hollolan kunnan ja LADECin kanssa on ollut todella helppoa ja sujuvaa. Meidän on hyvä toimia täällä Paassillan alueella, Karjalainen toteaa innos­tuneesti.

Karluxin toimi­ti­la­rakennus, vieressä vasemmalle osoittava tienviitta, jossa lukee Paassilta, Pienjä­teasema, sekä Hollolan Pelas­tusasema.Valai­sin­val­mistaja Karluxin uudet toimitilat sijaitsevat VT12 Lahden uuden eteläisen kehätien läheisyydessä Paassillan yrity­sa­lueella.

Lisää lahden seudun menestystarinoita

Preecon Juha-Matti Raappana työntää lastenvaunuja, Henrik Viitala pitelee pahvilaatikkoa ja Jani Laitinen on spinningpyörän selässä keskellä Lahden keskustaa.
Lahden seudun menestystarina

Neljä nuorta miestä, kolme verkkokauppaa ja 15 m€ liikevaihto

Lue lisää
Mauri Ruhanen
Lahden seudun menestystarina

Lahden seudulta maailmalle - Ovivalmistaja JELD-WEN kasvaa ja kehittyy

Lue lisää
Jollos Vauhtikarkki -pakkauksia etualalla, taustalla tuotantolinjasto
Lahden seudun menestystarina

Potential Foods rakensi Nosht Vauhtikarkkien tuotantolinjaston Hartolaan

Lue lisää
close