#LahtiBusinessRegion

Sadex laajensi Lahteen - ”Haluamme olla talousalueen kasvussa mukana”

Laadukkaista sadevesijärjestelmistä sekä kattoturva- ja tikas­tuotteista tunnettu pirkan­maalainen Sadex avasi maaliskuussa toimi­pisteen Lahteen. Neljän veljeksen perus­tamassa perhey­ri­tyksessä uskotaan vahvasti Lahden talousalueen kasvuun ja poten­tiaaliin.

- Uudel­lamaalla tonttien hinnat sekä raken­tamisen ja työvoiman kustannukset rajoittavat kasvua. Lahti on ensimmäinen iso kaupunki pääkaupun­kiseudun ulkopuolella, jonne yritykset ja kuluttajat suuntaavat katseensa. Lahden seutu kasvaa ja kaupungistuu voimakkaasti ja me haluamme olla kasvussa mukana, Sadexin myynti­johtaja Ville Kukkonen perustelee yhdeksännen toimi­pisteen perus­tamista kaupunkiin.

"Lahti on ensimmäinen iso kaupunki pääkaupun­kiseudun ulkopuolella, jonne yritykset ja kuluttajat suuntaavat katseensa."

Kukkosen mukaan Lahteen sijoit­tumista toivoivat myös Sadexin paikalliset asiakkaat sekä omat asentajat.

- Lahden yksikkö nostaa palve­lu­tasoamme. Vaikka ajomatka pääkaupun­ki­seudulle on lyhyt, niin keikkatyön kuormittavuus vähenee huomat­tavasti, kun voimme palvella asiak­kaitamme Lahdesta käsin.

- Paikalliset raken­nus­lii­kea­siakkaamme toivoivat, että tulisimme Lahteen. Asentajamme puolestaan toivoivat, että uusi toimi­pisteemme sijoittuisi Renkomäen ABC:n läheisyyteen, josta on näppärä lähteä keikalle kaikkiin ilman­suuntiin. Ja tässä sitä nyt ollaan, Renkomäessä ja alle puolen kilometrin päässä ABC:ltä, Ville Kukkonen hymyilee.

Sadex-kollaasi.jpg

Sadexin Lahden seudun myynnistä vastaava Teemu Kokki (vas.) ja myynti­johtaja Ville Kukkonen esittelevät uusia tiloja. Tilojen sijainti Renkomäellä moottoritien ja eteläisen kehätien liittymien tuntumassa on ollut myös asentajien toive.

Isän maalaus ennusti tulevaa

Sadexin perustajat, veljekset Marko, Janne, Jussi ja Ville Kukkonen ovat kotoisin Ranualta, Etelä-Lapista. Heidän isänsä oli taide­maalari, jonka eräs taulu sisälsi osuvan ennustuksen: siinä neljä veljestä työskentelee yhdessä.

Nykyään Sadexin toiminnassa on mukana myös viides ja nuorin veli Olli, joka on yrityksen halli­tuksessa.

- Olimme alun perin kaikki töissä samassa yrityksessä. Kun päivät vieraan palve­luksessa tulivat täyteen, päätimme perustaa oman firman. Alkuperäisenä ajatuksena oli tehdä nelistään töitä, pitää pitkät kesälomat ja huolehtia siitä, että pysymme leivässä. Kun ensimmäiset kaksi kuukautta yrittäjyyttä oli takana, meillä oli jo kaksi ulkopuolista työntekijää, Ville Kukkonen naurahtaa.

Sadex perus­tettiin vuonna 2013. Ensimmäiset viisi vuotta yrittäjillä oli kädet täynnä töitä pelkästään Pirkanmaalla. Sen jälkeen toimintaa ryhdyttiin hiljalleen laajentamaan lähimaa­kuntiin. Tällä hetkellä Sadexilla on Lahden lisäksi yhdeksän toimi­pistettä eri puolilla Suomea.

- Tavoit­teenamme on, että vuoteen 2025 mennessä meillä 12 toimi­pistettä ja 25 miljoonan euron liikevaihto, Kukkonen kertoo.

Helposti Lahteen

Lahteen sijoit­tuminen oli Ville Kukkosen mukaan poikkeuk­sellisen helppoa, sillä ensimmäistä kertaa yrityksen historiassa elinkeinoelämän seudullinen kehitysyhtiö tarjosi apuaan pyytämättä.

- Olin Turussa isännöintiliiton tapah­tumassa ja juttelin siellä Lahteen sijoit­tu­misesta erään paikallisen yrittäjän kanssa. Hän sanoi tuntevansa hyvän kontaktin LADECista ja laittoi tälle viestiä. Kun hyppäsin Turusta junaan, LADECin asiakkuuspäällikkö Marian Vainiomäki soitti saman tien. Tuli fiilis, että nyt olemme terve­tulleita! Koskaan aiemmin emme ole saaneet miltään paikka­kunnalta viestiä, että hei - voidaanko jotenkin auttaa, Kukkonen kertoo.

"Tärkeintä yhteistyössä on ollut tunne, että kaupungissa ollaan aidosti iloisia sijoit­tu­mi­sestamme ja että meitä ollaan valmiita auttamaan."

- Saimme Marianilta paljon hyödyllisiä kontakteja ja nimiä sekä apua väliaikaisten toimi­tilojen hankintaan. Tärkeintä yhteistyössä on ollut tunne, että kaupungissa ollaan aidosti iloisia sijoit­tu­mi­sestamme ja että meitä ollaan valmiita auttamaan, Kukkonen kiittelee.

Kasvua näkyvissä

Sadexin Renkomäessä, Lahti-Helsinki-moottoritien eteläisen kehätien liittymän tuntumassa sijaitsevat upouudet, 600 neliömetrin toimitilat täyttyvät pian sadevesi- ja katto­tur­va­tuotteista. Niiden paikal­lisesta myynnistä vastaa Teemu Kokki. Hänen asiakas­kuntaansa kuuluvat kiinteistöjen omistajat, rakentajat, remontoijat, raken­nus­liikkeet, taloyhtiöt, kunnat ja kaupungit.

- Tavoitteemme on vakiinnuttaa toiminta sekä tarjota lahte­laisille kiinteistönomis­tajille ja raken­nusyhtiöille uusi ja luotettava kumppani. Lähden mielen­kiinnolla kiertämään rakennustyömaita ja tekemään itseäni sekä Sadexin tuotteita tutuksi, Teemu Kokki sanoo.

Ville Kukkosen mukaan Sadex palvelee kaikkia, jotka tarvitsevat laadukkaita sadevesi- ja katto­tur­va­tuotteita. Raken­nus­liikkeiden kanssa tehtävä yhteistyö muodostaa toiminnan kivijalan, mutta kuluttaja- ja taloyhtiömyynti pitävät työkuorman tasaisena.

- Lahden toimipiste työllistää tällä hetkellä kolme henkeä, mutta kasvun myötä lisää työntekijöitä tullaan rekry­toimaan myyntiin, varastoon ja asennukseen. Ja pitäähän yksiköllä myös vetäjä olla, Kukkonen toteaa.

Sadex-toimitilat.jpg

Sadexin vasta­val­mistuneet toimitilat eteläisessä Lahdessa Lahden Portti -yrity­sa­lueella täyttyvät pian sadevesi- ja katto­tur­va­tuotteista. Tilaa on kaikkiaan 600 neliömetriä.

Lisää lahden seudun menestystarinoita

Lahden seudun menestystarina

Lahden seutu on verkkokaupan huippupaikka

Lue lisää
PHJ:n kehityspäällikkö Antti Leiskallio ja Lahti Energian energiajohtaja Mikko Rajala.
Lahden seudun menestystarina

2021 Euroopan ympäristöpääkaupunki - kiertotalouden pioneeri

Lue lisää
Helsingin yliopiston ympäristötieteen professori Heikki Setälä, Uponorin tuotehallintapäällikkö Jaana Suur-Askola ja Vesijärvisäätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen.
Lahden seudun menestystarina

Lahden seudun vesistöissä bisnespotentiaalia

Lue lisää
close